• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΡΕΚΟΡ, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ
ΔΕΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΡΕΚΟΡ,  ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ

ΔΕΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΡΕΚΟΡ, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 18/04/2017 11:29
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Οι καλλιτέχνες του θεάτρου πάντα δοκιμάζουν τα όρια τους, μερικοί όμως έσπασαν τα ρεκόρ και γράφτηκαν στο βιβλίο Γκίνες, παίζοντας ατελείωτες ώρες για το κοινό τους, ετοιμάζοντας παραγωγές σε απίστευτους χρόνους, ή ακόμα και φτιάχνοντας μικρά θέατρα που χωρούν μόλις οχτώ θεατές.

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια παράσταση από ένα μόνο άτομο
Ο Adrian Hilton τον Ιούλιο του 1987 έσπασε κάθε ρεκόρ, όταν έπαιξε για 110 ώρες και 46 λεπτά όλο τα έργα του Σαίξπηρ. Μέσα σε τεσσερισήμισι μέρες, στις όχθες του Τάμεση, εκεί που βρισκόταν το πρωτότυπο Globe Theatre, ο Βρετανός ηθοποιός μόνος του ερμήνευσε όλα τα έργα του Άγγλου ποιητή σε ένα ρεσιτάλ υποκριτικής, που κατέπληξε τα πλήθη. Ανάμεσα στους θεατές του ήταν ακόμα και μέλη της πριγκιπικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και πολλοί διάσημοι σταρ. Το 1997 ο Hilton έθεσε υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του Stratford-upon-Avon και πλέον εργάζεται για το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η πιο γρήγορη θεατρική παραγωγή
Αυτό το ρεκόρ ανήκει στην Sharpe Academy of Theatre Arts, που έχει την έδρα της στο Rickmansworth, η οποία κατάφερε μέσα σε δεκαπέντε μόνο ώρες να στήσει μια ολόκληρη παράσταση. Εκείνη τη μέρα η ομάδα στις έξι τα ξημερώματα άνοιξε έναν φάκελο που έγραφε τον τίτλο του έργου που έπρεπε να αναλάβει. Η αποστολή που της ανατέθηκε ήταν να ετοιμάσει το μιούζικαλ «Annie». Μέσα σε αυτές τις δεκαπέντε ώρες , οι ηθοποιοί έμαθαν όλα τα τραγούδια και την πρόζα, βρέθηκαν τα κοστούμια και τα σκηνικά και η πρεμιέρα δόθηκε στις εννιά το βράδυ ακριβώς.

Ο μεγαλύτερος θεατρικός μαραθώνιος από ομάδα
Το ρεκόρ αυτό ανήκει στον αμερικανικό θίασο Lamb's Players Theater που έδωσε μια παράσταση διάρκειας 76 ωρών, 18 λεπτών και 25 δευτερολέπτων. Η παράστασή τους ονομαζόταν «100 Hours of Stories» και περιελάμβανε αποσπάσματα από 50 περίπου έργα και μιούζικαλ .Η εν λόγω παραγωγή κράτησε όντως εκατό ώρες, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς του Γκίνες πρέπει στην πλατεία να υπάρχουν τουλάχιστον είκοσι θεατές για να καταμετρηθεί ένα δευτερόλεπτο, πράγμα που δεν επιτεύχθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια οπότε τελικά έγκυρες θεωρήθηκαν οι 76 ώρες, τα 18 λεπτά και τα είκοσι πέντε δευτερόλεπτα. Η παράσταση πάντως συνολικά στις τρεισήμισι μέρες που παίχτηκε απέφερε κέρδη πάνω από 175,000 δολάρια.

Το πρώτο θέατρο στον κόσμο που πήρε το όνομα ηθοποιού
Πρόκειται για το Garrick Theatre του Λονδίνου. Ο ηθοποιός David Garrick υπήρξε ένας θρύλος του βρετανικού θεάτρου. Ηθοποιός, συγγραφέας και παραγωγός, κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη και τάφηκε στη γωνιά των ποιητών στο Αβαείο του Westminster. Tο Garrick theatre, που βρίσκεται στην Charing Cross Road, χτίστηκε το 1889 και πήρε το όνομα του τιμής ένεκεν.

Οι περισσότερες παραστάσεις μιας παραγωγής σε πολλαπλούς χώρους
Η Stagecoach Theatre Arts έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε η ίδια, δίνοντας το 2008, 66 παραστάσεις σε διαφορετικά σημεία του έργου «Glad Rags». Σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχαν θεατρικές σχολές από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, συγκεντρώνοντας 40.000 δολάρια, τα οποία δόθηκαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Οι περισσότερες αλλαγές κοστουμιών που έκανε ποτέ ένας πρωταγωνιστής
Οι αλλαγές κοστουμιών, ειδικά όταν απαιτούν ταχύτητα, κουράζουν τους ηθοποιούς. Φανταστείτε λοιπόν τι τράβηξε ο Michael Jibson, όταν χρειάστηκε να αλλάξει 29 διαφορετικά κοστούμια για την παράσταση «Our House», που δόθηκε στο Cambridge Theatre το 2002. Τα κοστούμια τα είχε σχεδιάσει ένας ταχυδακτυλουργός ο Paul Kieve και η πιο γρήγορη αλλαγή κρατούσε μόλις 4 τέσσερα λεπτά!

Ο πλέον πολυπράγμων θεατρικός παραγωγός
Ο Καναδός Howard Pechet κρατάει το ρεκόρ αυτό με 485 παραγωγές, που δόθηκαν μέσα σε εστιατόρια-θέατρα από τον Ιανουάριο του 1975 έως τον Ιούλιο του 2008, συνδυάζοντας φαγητό και ψυχαγωγία .

Το μιούζικαλ με τους περισσότερους θεατές
Άμα μιλάμε για επιτυχία, τότε σίγουρα πρέπει να αναφερθούμε στο «Starlight Express», το μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber, που πρωτοπαίχτηκε στην Γερμανία σε ένα θέατρο αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτό το έργο που ονομάζεται «Das Starlight Express Theater» και βρίσκεται στο Bochum. Η παράσταση αυτή κράτησε 29 χρόνια, το ρεκόρ της όμως το έσπασε στο Λονδίνο, όπου την παρακολούθησαν 13,044,148 θεατές σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά, αν και υπολογίζεται ότι πρέπει να την είδαν στην πραγματικότητα πάνω από 16 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η γηραιότερη ηθοποιός στον κόσμο
Η Jeanne Louise Calment είναι ένα φαινόμενο στην ιστορία της υποκριτικής, καθώς παρέμεινε ενεργή μέχρι και τα 114 της! Η τελευταία της εμφάνιση έγινε σε ταινία του 1990 που λεγόταν «Vincent and Me» και αναφερόταν σ' ένα κορίτσι που ταξιδεύει στο χρόνο για να γνωρίσει τον Βαν Γκονγκ. Η Calment έζησε μέχρι τα 122, γεννήθηκε 14 χρόνια πριν από την ανέγερση του πύργου του Άιφελ και είχε γνωρίσει προσωπικά τον μεγάλο ζωγράφο, καθώς αγόραζε καμβάδες από το μαγαζί του πατέρα της. Στα 87 της άρχισε σαν χόμπι να κάνει ξιφασκία, έτρωγε ένα κιλό σοκολάτα την εβδομάδα, κάπνιζε από τα 21 της έως τα 117 της και πέθανε τελικά το 1997.

Το μικρότερο θέατρο στον κόσμο
Πρόκειται για το Kremlhoftheater που βρίσκεται στην Αυστρία, το οποίο χωράει μόλις οκτώ θεατές. Άνοιξε το 2008, μοιάζει με σπιτάκι κήπου, και από το 2010 λειτουργεί αδιάλειπτα. Η σκηνή του είναι 1.3 μέτρα και οι θεατές δεν πληρώνουν εισιτήριο, ούτε γίνονται δεκτές δωρεές.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.