• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 01/02/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 01/02/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 01/02/2016


5.0/5 rating 1 vote

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα από Θεσσαλονίκη, σε ένα δεκάλογο περί Τέχνης και ζωής...

1. O ΒΟΫΤΣΕΚ του Μπύχνερ, ξεκίνησε τις παραστάσεις του, στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, το περασμένο Σάββατο. Για πρώτη φορά και τα τέσσερα χειρόγραφα σε μία παράσταση, δια χειρός Σταύρου Τσακίρη. Εξαιρετική μουσική από το Μίνωα Μάτσα, με έξυπνους στίχους από τη Λουίζα Αρκουμανέα, με τους ηθοποιούς του Κρατικού, σε μια δυνατή τους στιγμή.

2. Ο Χρίστος Στυλιανού στον ομώνυμο ρόλο, κερδίζει το μέγα στοίχημα. Δίπλα του, η ταλαντούχα Άννα Ευθυμίου που ποτέ δεν έχει διαψεύσει ρόλο και συνεργασία, ανεβάζει και περισσότερο το προσωπικό της πήχη και χαρίζει μια άκρως ενδιαφέρουσα ερμηνεία. Στέρεα και άρτια στην "Μαρία" της, γοητεύει το σανίδι του "ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ". Ο Στυλιανού με την Ευθυμίου έχουν απίστευτη σκηνική χημεία και ανήκουν στα δυνατά ατού της παράστασης. Δίπλα τους, ο Γιώργος Κολοβός, ο Χρήστος Παπαδημητρίου και ο Κωνσταντίνος Χατζησάββας κερδίζουν τις εντυπώσεις. Μια παράσταση ερμηνειών. Μια διαφορετική θεατρική πρόταση που οφείλεις να δεις.

3. Τρίτη και Τετάρτη, ο άνδρας έχει τη τιμητική του στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. Μπορεί να πει το πόνο του. CAVEMAN ξανά με το Θανάση Βισκαδουράκη για δύο μόνο βράδια, για δύο μόνο ώρες γέλιου.

4. Το ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από αυτή τη Παρασκευή και για λίγες παραστάσεις, στον ίδιο χώρο, απέναντι από το Λευκό Πύργο, δίνει το φως στη βία και το μήνυμα στην ελεύθερη βούληση. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας. Πρωταγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης που επιστρέφει στον ίδιο χώρο, στη πατρίδα του, έπειτα από δώδεκα χρόνια.

5. Στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ, από 16 Μάρτη έως και 27 του ίδιου μήνα, θα βρεθεί ο Αλέξανδρος Ρήγας, η Ελένη Καστάνη και ο Ρένος Χαραλαμπίδης. ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, και υπογραφή σεναρίου Δημήτρη Αποστόλου-Αλέξανδρου Ρήγα. Σημειώνετε-να μη ξεχνάτε!

6. Ξεκίνησε η προπώληση για το ΦΑΟΥΣΤ του Γκαίτε, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Παρουσιάζεται 9,10 και 11 Φλεβάρη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η παράσταση που θριάμβευσε στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και συνεχίζει έως την Κυριακή, ανεβαίνει Θεσσαλονίκη να "κλέψει" τη καρδιά του θεατρόφιλου κοινού της πόλης.

7. Με εξτρά παραστάσεις το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και μια αποψινή τελευταία στο θέατρο Τ, ολοκληρώνουν το κύκλο τους οι ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ του Ίψεν. Ένα μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε από τη Γλυκερία Καλαιτζή. Ένα από τα ωραιότερα θεατρικά όνειρα ολοκληρώνεται. Να καμαρώνει όλος ο θίασος και ειδικά η Ελένη Δημοπούλου!

8. Τελευταίο Δευτερότριτο για τους Oberon, με το "REQUIEM" που παρουσιάζεται στο θέατρο BLACK BOX. Αν όχι αυτό το τελευταίο διήμερο-πότε;!

9. Από Πέμπτη 18 έως και Κυριακή 21 Φλεβάρη, ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΓΙΑ 2 ξανάρχεται Θεσσαλονίκη, στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής σε μια παράσταση-σταθμό για τα ελληνικά θεατρικά δεδομένα, στο θέατρο της ΧΑΝΘ.

10. Ο Δάνης Κατρανίδης, ένας από τους σπουδαιότερους θεατράνθρωπους που διαθέτουμε αποφάσισε το Φλεβάρη να το περάσει στη Θεσσαλονίκη. ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ, το ολοκαίνουργιο έργο του Άκη Δήμου, που παρουσιάστηκε στην Αθήνα, στο ΠΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟ, έρχεται στο ΕΓΝΑΤΙΑ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, από αυτή τη Παρασκευή. Ένα έργο επίκαιρο όσο ποτέ και ένας Δάνης Κατρανίδης έτοιμος για μία ακόμη φορά να συναρπάσει το βορειοελλαδίτικο κοινό. Τελικά, αυτή η πόλη έχει πολλές, διαφορετικές και ωραίες θεατρικές δουλειές. Ας το χαιρόμαστε και λιγάκι.....


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.