• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 23/05/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 23/05/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 23/05/2016


4.0/5 rating 1 vote

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. Tελευταία εβδομάδα ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης. Σπεύσατε να απολαύσετε την πιο φινετσάτη παράσταση της χρονιάς με μια "άπαιχτη" πεντάδα ηθοποιών, σε ερμηνευτικό οίστρο. Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Αντώνης Λουδάρος, Μαρία Κωνσταντάκη και ο Φάνης Μουρατίδης σε μια απολαυστική σκηνική συνεύρεση. Διασκευασμένο από τον Θοδωρή Πετρόπουλο και άρτια δοσμένο από τον σκηνοθέτη του, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

2. Το ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ θα παίζεται Θεσσαλονίκη έως την Κυριακή 29 Μάη και του χρόνου θα συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία ξανά στο θέατρο ΑΛΙΚΗ της Αθήνας. Επιτυχία, "όνομα" και πράμα!

3. ΤΟ ΠΑΛΤΟ του Νικολάι Γκόγκολ για μία ακόμα εβδομάδα στο θέατρο Τ. Μια παράσταση με νέους ανθρώπους από το θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου, με την καθοδήγηση της Γλυκερίας Καλαϊτζή. Μια παράσταση για ένα "παλτό" που φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή ενός φιλήσυχου ανθρώπου. Μια παράσταση που κέρδισε κοινό και αγαπήθηκε από όσους αγαπούν το θέατρο.

4. ΠΟΛΥ ΚΑΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ θα λεχθούν από τη Σοφία Μουτίδου και αυτό το Δευτερότριτο, στη ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ. Παράσταση-stand up comedy, με την επιμέλεια του Αλέξανδρου Ρήγα. Γελάστε με τη καρδιά σας, με μια απολαυστική Μουτίδου!

5. "C for Circus" με την πιο εκκεντρική αφίσα-ever-σε παράσταση, για τελευταίο διήμερο, στο θέατρο Black BOX. Φίλοι και γνωστοί που το είδαν λένε τα καλύτερα. Μήπως πρέπει να πάμε αυτό το τελευταίο Δευτερότριτό τους;

6. Στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, ο Μίνως Θεοχάρης συνεχίζει με το ΜΕΙΝΕ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ που έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί. Μαζί του, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Ελευθερία Μπενοβία και βεβαίως Φωτεινή Αθερίδου (ναι-ναι-, η εξαιρετικά ταλαντούχα κόρη του Θοδωρή Αθερίδη και της Ελένης Γκασούκα).

7. Πρόβες-πρόβες στο Κ.Θ.Β.Ε για τον ΑΓΑΠΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής και θα ξεκινήσει παραστάσεις 1 Ιούλη. Φιλαρέτη Κομνηνού, Ταξιάρχης Χάνος, Έφη Σταμούλη, Ορέστης Χαλκιάς και ένα πλήθος ηθοποιών, με σφραγίδα Μανώλη Παντελιδάκη, χορογραφίες Δημήτρη Παπάζογλου, βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασιών. Στο Βασιλικό Θέατρο που θα κλιματίζεται και θα σας περιμένει από Τρίτη έως και Παρασκευή, όλο το καλοκαίρι. Τη δε Τρίτη, το εισιτήριο θα έχει μόνο 5 ευρώ.
Απόκρυψη αρχικού μηνύματος

8. Περίεργο "κλείσιμο" είχαν οι ΓΑΜΠΡΟΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ μόλις χθες στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ. Ένα πρόβλημα υγείας του Κώστα Κόκλα, που όμως δεν εμπνέει κανένα λόγο ανησυχίας, έδωσε τη λήξη των παραστάσεων. Σειρά έχει η πανελλαδική καλοκαιρινή περιοδεία και η δεύτερη χειμερινή σεζόν στην Αθήνα, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

9. "ΕΜΙGREΔΕΣ" έρχονται από αυτή τη Τετάρτη και μόνο για πέντε παραστάσεις στο BLACK BOX. Δύο από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες ηθοποιούς της γενιάς τους, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος και ο Θάνος Τοκάκης, σε ένα έργο για την ιδεολογική μας κατάντια. Μετανάστες-έρμαια αξιακής κατάπτωσης σε ένα έργο πιο επίκαιρο από ποτέ. Μην το χάσετε!

10. Στον ιδιαίτερο χώρο της Θεσσαλονίκης, το θέατρο ΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ, ο Μιχάλης Συριόπουλος θα βρεθεί ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ. Διασκευάζει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο γνωστό θεατρικό έργο "Ντιμπούκ" του Σαλόμ Άνσκι. Μαζί του ένας θίασος νέων ταλαντούχων ηθοποιών. Πρεμιέρα 3 Ιούνη. Ο έρωτας που ξεπερνά τη θνησιμότητα. Η πίστη στην αγάπη που αντέχει στο χρόνο. Ένα σκοτεινό παραμύθι για το φως στη ψυχή...


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.