• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 29/02/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 29/02/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 29/02/2016


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. Το ξέρω. Είναι η τελευταία ημέρα του Φλεβάρη. Ναι. Μπαίνει ο Μάρτης. Μα εγώ αδημονώ για τον Απρίλη. 1, 2 και 3 Απρίλη στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ της Θεσσαλονίκης, θα γίνουμε ΟΛΟΙ ΕΝΑ χάρη στο Σταμάτη Κραουνάκη. Η μουσικοθεατρική του παράσταση έρχεται για τρία βράδια εκεί που της πρέπει. Μαζί του, πέντε ταλαντούχα πλάσματα. Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης, Χάρης Φλέουρας και Χρήστος Γεροντίδης. Ο Άρης Βλάχος με τους μουσικούς του, και το Σταμάτη στο πιάνο, υπόσχονται μια αλησμόνητη τριήμερη μουσικοθεατρική "άνοιξη".

2. Ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ με την Άννα Παναγιωτοπούλου, την Άννα Μονογιού, το Σταύρο Καραγιάννη και Γιώργο Τσούρμα. Η προσέλευση του κόσμου, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οδήγησε σε sold out, γι αυτό και καλό είναι να κάνετε τηλεφωνική κράτηση, πριν πάτε στο ΑΥΛΑΙΑ, αυτή την εβδομάδα. Η παράσταση σήμερα και αύριο θα παιχτεί στο θέατρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ στη Καβάλα, ενώ θα συνεχίσει και αυτή την εβδομάδα από Τετάρτη έως Κυριακή, στο θέατρο δίπλα στη Χ.Α.Ν.Θ..

3. Στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και ο Σταμάτης Φασουλής το φετινό καλοκαίρι που θα σκηνοθετήσει τον ΑΓΑΠΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ με την Φιλαρέτη Κομνηνού, στο θίασο. Προετοιμασία και οντισιόν για τη ΜΑΝΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ σε σκηνοθεσία Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς. Η Λυδία Φωτοπούλου πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο και καλλιτεχνικός οργασμός σε εξέλιξη υπάρχει για το εναρκτήριο έργο της ερχόμενης σεζόν στην Ε.Μ.Σ..(Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών)

4. BLACK OUT ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ σε σκηνοθεσία Ειρήνης Μαργαρίτη, με το Χρήστο Σαπουντζή, στο μεζεδοποτείο "Γλυκιά Συμμορία" απόψε έως και Τετάρτη. Ένας μονόλογος βασισμένος σε δύο διηγήματα του Χρήστου Οικονόμου, σε μια εναλλακτική θεατρική πρόταση.

5. Ο Χρίστος Στυλιανού θα είναι με τον Γιάννη Στάνκογλου, οι δύο ηθοποιοί που θα ενσαρκώσουν εναλλασσόμενα τον "Ετεοκλή" στους ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ που θα σκηνοθετήσει ο Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ο Γιώργος Καύκας γίνεται "Άγγελος" στο εν λόγω έργο και-όπως γράφτηκε τη προηγούμενη Δευτέρα- η Νάντια Κοντογεώργη θα είναι στο ρόλο-έκπληξη της Αντιγόνης.

6. ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ του Σταύρου Τσιώλη είναι το έργο που σκηνοθετεί ο Ταξιάρχης Χάνος και θα παρουσιαστεί το Μάιο, στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Ο Τάσος Ροδοβίτης, η Σοφία Καλεμκερίδου ανήκουν στο πενταμελή θίασο του έργου που αναφέρεται στη μετάβαση 2.500 οπαδών του ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς από Θεσσαλονίκη στο Σταθμό Λαρίσης, μεταξύ αυτών και δύο γυναικών που θέλουν να συναντήσουν ένα ποπ ίνδαλμα που διαθέτουν.

7. PIGS RESURRUCTION είναι το νεανικό, γεμάτο γέλιο, μουσική, σάτιρα concept που ετοιμάζει η γνωστή αγαπημένη ομάδα ταλαντούχων πλασμάτων του Κ.Θ.Β.Ε.. Ο Χρήστος Παπαδημητρίου γράφει τα κείμενα, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, παρέα με το Χρίστο Στυλιανού, το Θάνο Φερετζέλη, την Εύη Σαρμή, το Τάσο Ροδοβίτη, τη Χρύσα Τουμανίδου, τη Χρύσα Ζαφεριάδου, τον Ορέστη Χαλκιά και την Ευγενία Πανταζόγλου. Από 27 Μάρτη, κάθε Τετάρτη και Κυριακή στο Eightball!

8. Οι ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ του Ίψεν σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, έφτασαν έως και τα Ιωάννινα, όπου παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία. Ειλικρινά χαίρομαι για την Ελένη Δημοπούλου, το Δημήτρη Ναζίρη, το Δημήτρη Φουρλή, τη Σοφία Αντωνίου και το Γιώργο Φράγκογλου που βιώνουν τόση επιτυχία, με μια τέτοια παράσταση!

9. Παναγιώτης Παπαϊωάννου. Ένας νέος ηθοποιός που βλέπεις στο σανίδι και δεν ξεχνάς. Παίζει στην ΑΓΓΕΛΑ, ερμηνεύοντας το "Μένιο" και σε μαγνητίζει με το ταλέντο, τη σκηνική άνεση, το μέτρο και το λεπτό χιούμορ που χρησιμοποιεί στην εν λόγω παράσταση. Το κείμενο του Γιώργου Σεβαστίκογλου, στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε μεταφέρει στην Ελλάδα της πληγής, την Ελλάδα του '50 και "τα κορίτσια της ταράτσας" απλώνουν τα τραύματα της αλήθειας τους, κάθε βράδυ, στην οδό Κολοκοτρώνη. Εκεί και ο Παναγιώτης, μετά τον χαρισματικό "Δον Κιχώτη" που απέδωσε μόλις πέρυσι, στα 27 του χρόνια, "σου κλείνει το μάτι", με την έξυπνη ενσάρκωση του "αστυνόμου", υποδηλώνοντας πως "ήρθε για να μείνει" στο σανίδι.

10. "Δεν ξέρω τι ζωή ήθελα να ζήσω, γιατί ποτέ δεν με άφησαν να επιλέξω. Να κάνω τα δικά μου λάθη. Να μην έχω τα πρέπει των άλλων. Με τα "πρέπει" φτιάχνονται σωστά μόνο οι συνταγές. Πρέπει να βάλεις τόσο πιπέρι, τόσο αλάτι, τόσο λάδι...όχι οι ζωές των ανθρώπων. Όνειρο ζωής να γινόμουν αυτό που φοβήθηκα να γίνω. Κι έγινα κι εγώ, κάποιος άλλος"....Ο Αλέξανδρος Ρήγας σε ένα απόσπασμα αλήθειας, από την παράσταση που έρχεται στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ, με Ελένη Καστάνη, Ρένο Χαραλαμπίδη και τον ίδιο.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.