• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΑΣΗΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥΣ
ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΑΣΗΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥΣ

ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΑΣΗΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 24/04/2017 13:19
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Οι ηθοποιοί συνήθως είναι ευγνώμονες που μπορούν να κάνουν επάγγελμα αυτό που αγαπούν, όμως στην ιστορία του θεάτρου υπήρχαν και μερικές εξαιρέσεις που δεν τους αρκούσε η δόξα της σκηνής. Μερικοί έγιναν εφευρέτες, κάποιοι ακόμα και βασιλείς, ενώ ένας από αυτούς δολοφόνησε τον Πρόεδρο την ΗΠΑ. Τέσσερις ξεχωριστές ιστορίες που θα σας εντυπωσιάσουν.

Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

Η Lola Montez (το πραγματικό της όνομα ήταν Eliza Rosanna Gilbert), τον 19o αιώνα ήταν μια από τις πιο όμορφες και ταλαντούχες γυναίκες ηθοποιούς και χορεύτριες. Αν και είχε καταγωγή από την Ιρλανδία, έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη ως η «Ισπανίδα». Ήταν όμως διάσημη και για το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο: κάποτε, λέγεται, ότι επιτέθηκε σε έναν εκδότη εφημερίδας, επειδή τόλμησε να δημοσιεύσει μια κακή κριτική για την παράστασή της. Η προσωπική της ζωή ήταν επίσης έντονη, είχε πολλούς εραστές, μεταξύ των οποίων και ο μουσικός Φραντς Λιστ, αλλά και ο βασιλιάς της Βαυαρίας. Εξαιτίας της αλαζονικής της συμπεριφοράς, οι υπήκοοι του αγαπημένου της δεν την συμπαθούσαν ιδιαιτέρως, όμως η ίδια ασκούσε τεράστια επιρροή στον ηγεμόνα. Δεν είχε όμως καλό τέλος, καθώς κατηγορήθηκε για συνωμοσία. Πέθανε το 1861 σε ηλικία 39 ετών.


Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Πολλοί ηθοποιοί κατά καιρούς έχουν έρθει σε σφοδρές αντιπαραθέσεις με την εξουσία, όμως η περίπτωση του John Wilkes Booth θα μείνει σίγουρα στα χρονικά, καθώς ήταν αυτός , που ως ένθερμος υποστηρικτής των Νοτίων, πυροβόλησε με μια σφαίρα στο κεφάλι τον πρόεδρο Λίνκολν , στις 14 Απριλίου 1865 μέσα στο Θέατρο Φορντ της Ουάσιγκτον. Αμέσως μετά, φώναξε στα λατινικά «Sic semper tyrannis!», δηλαδή «Έτσι πάντα στους τυράννους!». Ο Λίνκολν μεταφέρθηκε σε γειτονικό σπίτι σε κωματώδη κατάσταση, όπου και εξέπνευσε νωρίς το πρωί. Ο ηθοποιός κυνηγήθηκε από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και πολιορκήθηκε σε έναν αχυρώνα στη Βιρτζίνια μετά από 12 μέρες, όπου και τραυματίστηκε από πυροβολισμό, πεθαίνοντας λίγο αργότερα σε ηλικία 26 ετών. Παρά τις φήμες για το άτομό του, ο Booth ήταν πολύ επιτυχημένος ηθοποιός. Ο αδελφός του, ο Edwin Booth, ήταν επίσης ηθοποιός και πολύ γνωστός για τις σαιξπηρικές του ερμηνείες. Οι δυο τους μάλιστα είχαν παρουσιάσει μια αξιομνημόνευτη παράσταση του «Ιούλιου Καίσαρα», όπου ο John έπαιζε τον Βρούτο, λίγο πριν από τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου.


Ο ΙΔΙΟΦΥΗΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ
Οι αδερφοί Μαρξ υπήρξαν όλοι τους δεινοί κωμικοί, όμως ο νεότερος εξ αυτών ο Herbert (γνωστός ως Zeppo), ήταν μάλλον ο πιο αδικημένος καλλιτεχνικά, καθώς έπαιζε συνήθως βαρετούς ρόλους. Όμως τα αδέλφια του έλεγαν ότι αυτός είναι ο πιο αστείος από όλους. Μάλιστα κάποτε που ο Groucho ήταν στο νοσοκομείο, πήρε τη θέση του στο θέατρο, χωρίς κανείς να καταλάβει τη διαφορά. Ο Zeppo είχε κι άλλα χαρίσματα: ήταν ένας ιδιοφυής μηχανικός, που αγαπούσε πολύ τα αυτοκίνητα και τις μηχανές. Ίδρυσε μια εταιρεία, την Marman Products, που κατασκεύαζε υλικά αεροσκαφών. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είχε αναλάβει να προσφέρει μέσω αυτής της εταιρείας απόρρητες υπηρεσίες και πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτός πρώτος είχε στην κατοχή του ατομικές βόμβες.

Η ΑΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Πολλές ηθοποιοί έχουν παντρευτεί μεγάλους ηγέτες, όμως σίγουρα η πιο διάσημη απ΄όλες είναι η Eva Duarte, που έγινε γνωστή σε όλο τον πλανήτη, όταν το 1945 ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό τον Juan Peron. Ως ηθοποιός, η Evita μάλλον δεν είχε μεγάλο ταλέντο, αλλά επέλεξε αυτή την καριέρα σε ηλικία 15 ετών, προκειμένου να φύγει από το φτωχικό της σπίτι. Έκανε έξι ταινίες και στη συνέχεια έγινε δημοφιλής ραδιοφωνική εκφωνήτρια. Ο λαός της Αργεντινής τη λάτρευε, γιατί έκανε πολλές αγαθοεργίες, υποστήριζε τα δικαιώματα των γυναικών και προερχόταν από λαϊκή τάξη. Πολλοί λένε ότι ο σύζυγός της χρωστάει σε εκείνη την εκλογή του ως πρόεδρος. Η Evita πέθανε πολύ νέα , μόλις σε ηλικία 33 ετών από καρκίνο, αλλά στην πατρίδα της την τιμούν ως ηρωίδα. Η ζωή της μάλιστα έχει γίνει ταινία και μιούζικαλ-αυτή την περίοδο ανεβαίνει και στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά με την Νάντια Μπουλέ στον ομώνυμο ρόλο.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.