• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΕΙΔΑ ΣΤΟ BROADWAY, ΤΟ 'ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ' ΤΟΥ CRAIG LUCAS
ΕΙΔΑ ΣΤΟ BROADWAY, ΤΟ 'ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ' ΤΟΥ CRAIG LUCAS

ΕΙΔΑ ΣΤΟ BROADWAY, ΤΟ 'ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ' ΤΟΥ CRAIG LUCAS


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Η ταινία με τα 6 Όσκαρ του 1951 ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, σε σκηνοθεσία Βινσέντε Μινέλι με πρωταγωνιστές τον Τζην Κέλλυ και τη Λέσλι Καρόν, ανέβηκε το 2015 ως θεατρικό μιούζικαλ στο Μπρόντγαιη, με μουσική-στίχους των George και Ira Gershwin.

Αξίζει να αναφέρει κανείς την τελειότητα και την πρωτοτυπία των σκηνικών, αυτής της σπουδαίας παράστασης.

Το video art σε συνδυασμό με τα σκηνικά, άφησε τους θεατές άφωνους. Το τρισδιάστατο happening ενός Παρισιού, που ξετυλιγόταν μπροστά στα μάτια μας, χωρίς να ξέρουμε που ακριβώς τελείωναν οι προβολές και που άρχιζε η κίνηση του σκηνικού, με έκανε να ανακαθίσω από τη ζήλεια μου.

Πότε και εμείς άραγε;

Πρωτοείδα την τεχνική αυτή το 2004 στο Μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber, "The Woman In White" στο Λονδίνο και παρέμεινε ανεξήγητο το θαύμα, μέχρι φέτος που το ξαναείδα στο Μπρόντγαιη.

Πέρα από τα εξαίσια σκηνικά, θα αναφερθώ στις άψογες χορογραφίες και στους έξοχους χορευτές, ιδίως του πρωταγωνιστή Γκάρεν Σκρίμπνερ, που ψάχνοντας να βρω πως και γιατί χορεύει τόσο εκπληκτικά, διάβασα πως ήταν σολίστ στα Μπαλέτα του Σαν Φρανσίσκο και στο γνωστό σε μας, από τις σπουδαίες παραστάσεις στο Μέγαρο και στο Ηρώδειο, Nederlands Dance Theatre.

Βέβαια, Τζήν Κέλλυ δεν ήταν, γιατί ένας ήταν ο Τζην Κέλλυ, αλλά ήταν ένας υπέροχος σύγχρονος Τζην Κέλλυ και λίγο καλύτερος ηθοποιός.

Γιατί άραγε κάθε φορά που βλέπω έργα στο εξωτερικό με καταλαμβάνει αυτή η χαρμολύπη;
Ίσως γιατί στη χώρα μας, όπως λέει και ο πρωταγωνιστής Τζέρρυ Μάλιγκαν στο έργο: «Ο πολιτισμός έχει μια φυσική αντίσταση στην αυτοβελτίωση.»


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.