• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ;
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ;

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ;


5.0/5 κατάταξη (6 ψήφοι)

Θα έλεγε κανείς, ότι το ιδανικό στον χώρο της θεατρικής παραγωγής, είναι ο "πρωτεργάτης", δηλαδή ο παραγωγός, που τσουρουφλισμένος από τη φλόγα της έμπνευσης, οργανώνει την ομάδα που θα εκτελέσει με τον καλύτερο τρόπο το όραμά του. Αυτά σε ένα παράλληλο σύμπαν. Γιατί στο δικό μας, το Αθηναϊκό, άλλα πράγματα φλογίζουν τις καρδιές των παραγωγών μας. Το ευαγγέλιο των περισσοτέρων, είναι το "δοκιμασμένο". Δύσκολα ρισκάρουν, ξεφεύγοντας απ' τις συνήθειές τους. Αν κάποιος ρισκάρει είναι ο σκηνοθέτης ή το πρώτο όνομα του θιάσου. Αυτός, έχοντας τις περασμένες σεζόν υποταχθεί στον παραδοσιακό παραγωγό του, ξαφνικά αντιπροτείνει κάτι "τρελό", ξαφνικά ο παραγωγός βρίσκεται μπόσικος και έτσι, βαριά την καρδία, το δέχεται και την επόμενη σεζόν το θεατρικό μας σύμπαν εξελίσσεται. Ένα επάγγελμα που εκ φύσεως είναι συνδεδεμένο με το ρίσκο, την τόλμη και την έμπνευση, στις μέρες μας μοιάζει συνώνυμο της φράσης "ασφαλής πατροπαράδοτη επένδυση". Σαν προληπτικοί παίκτες σε ιππόδρομο, πολλοί παραγωγοί ποντάρουν ξανά και ξανά σε άλογα κουρασμένα, αρνούμενοι να δουν πως στην κούρσα έχουν αρχίσει να τρέχουν και νεαρά ζωάκια, με δύναμη, όραμα και αντοχή. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως όποιοι και όποτε ρισκάρουν (αλλά με αληθινό ρίσκο, εμπνευσμένο, όχι τάχα προμελετημένο!) συνήθως κλέβουν τις εντυπώσεις και παίρνουν και όλο το χαρτί. Επιχειρηματικά, λοιπόν, μιλώντας και σεβόμενη την εποχή της κρίσης και της λιτότητας, παραθέτω μερικές συμβουλές από ειδικούς.. Ταιριάζουν σε κάθε είδους επένδυση.
"Δεν μπορείς να ρωτάς τους πελάτες τι θέλουν και μετά να προσπαθείς να το φτιάξεις. Μέχρι να το φτιάξεις, θα θέλουν κάτι άλλο.". Steve Jobs.
"Τα μεγάλα πράγματα τα καταφέρνουν ταλαντούχοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν". Γκουρού του μάνατζμεντ, Warren Bennis.
"Στην ιστορία κάθε επιτυχίας, θα βρεις κάποιον που πήρε μια θαρραλέα απόφαση". Peter Drucker.
"Όταν πρόκειται για μια καινούργια ιδέα, δεν ρωτώ ποτέ τους ειδικούς. Θα μου έδιναν έξι διαφορετικές αιτίες για τις οποίες δεν θα έπιανε." Henry Ford, βιομήχανος.
Ελάχιστοι απέτυχαν τολμώντας. Οι περισσότεροι απέτυχαν διστάζοντας.

Real news 30/4/2017


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.