• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου, την ώρα ακριβώς που θα δινόταν η πρεμιέρα του έργου «Ο ήχος του όπλου» της Λ. Αναγνωστάκη στο "Υπόγειο" του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία του, ο Κάρολος Κουν, αφήνει την τελευταία του πνοή.

Ο θεατράνθρωπος που μας σύστησε, μεταξύ άλλων, Μπέκετ, Ιονέσκο, Άλμπυ, Πίντερ, που ξαναδιάβασε Σαίξπηρ και Τσέχωφ υπό νέο πρίσμα, που επέστρεψε σε Καπετανάκη και Ξενόπουλο, που προέβαλε Καμπανέλλη, Κεχαΐδη, Σκούρτη, Μουρσελά και Αναγνωστάκη, που έσπειρε το ελληνικό θέατρο με σπουδαίους ηθοποιούς. Τους μαθητές του.

Το Νέο Ελληνικό Θέατρο και ο ιδρυτής του Γιώργος Αρμένης τιμούν την επέτειο των 30 χρόνων από το θάνατο του Κουν, με μια θεατρική σύνθεση πάνω στη δραματουργία της Αναγνωστάκη.

Στην παράσταση "Ενέδρες της Ζωής - Λούλα Αναγνωστάκη mixage", 13 και 14 Φεβρουαρίου στο Φουαγιέ του Θεάτρου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο, συμμετέχουν οι σπουδαστές του Γ´ έτους της Σχολής του Γ.Αρμένη, σε διδασκαλία και σύνθεση κειμένου Μ. Καρατζογιάννη.

Προσωπικές ιστορίες που ξεχωρίζουν μέσα από το πλήθος σε ένα διαρκώς απειλούμενο δημόσιο χώρο. Η μεταπολεμική Ελλάδα ("Η Νίκη", "Η Συναναστροφή"), η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης ("Το ταξίδι μακριά", "Ο Ήχος του Όπλου", "Η Κασέτα") αλλά και η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα ("Σ' εσάς που με ακούτε"), σ' ένα κείμενο που ερευνά το πολιτικό περίγραμμα της δραματουργίας της Αναγνωστάκη, τα τελευταία 50 χρόνια, σε μια προσπάθεια να καταλάβουμε πως φτάσαμε ως εδώ.

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, μετά την παράσταση, θα μιλήσουν προς τιμήν του δασκάλου οι: Γ.Αρμένης, Ηλ. Λογοθέτης, Θ. Νιάρχος και Αντ. Φωστιέρης.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.