• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ
Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Πρωτεργάτης της pop-art, ζωγράφος, σκηνοθέτης, συγγραφέας, εκδότης, μουσικός παραγωγός, ηθοποιός, μοντέλο, επιχειρηματίας και συγχρόνως προϊόν.
Άντι Γουόρχολ, μέγας καλλιτέχνης και πονηρός φιλόσοφος του μέλλοντος. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1928 και επαναστάτησε μέσα στους κύκλους της σύγχρονης τέχνης, αποθεώνοντας την ομορφιά της κοινοτυπίας και το καταναλωτικό όνειρο. Αράδιασε κονσέρβες και αναψυκτικά στα τελάρα του, φωτογράφισε την αμερικανική ματαιοδοξία και φιλμογράφησε τη μαγεία του underground.
Δήλωσε βαθιά επιφανειακό άτομο και δεν ήθελε να σκέφτεται ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν. "Απλώς πηγαίνουν σε κάποιο πολυκατάστημα", έλεγε.
Πίστευε πως pop, σημαίνει "Το να μοιάζουν όλα!", προφητεύοντας την ποπ-μεταμοντέρνα εποχή, όπου όλοι τρώμε, πίνουμε, μιλάμε με copy-paste.
Θα λάτρευε σίγουρα, τα social media. "Είμαι ο τύπος που θα ευχαριστιόταν να μην πάει πουθενά, αν ήταν σίγουρος ότι γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει στα μέρη, που δεν πρόκειται να είναι".
Δεν ήθελε νάναι θνητός. Αυτοχαρακτηριζόταν "πλάσμα της φαντασίας" και κακομαθημένο αερικό. Στοίχειωνε ντισκοτέκ, πασαρέλες, σινεμά, γκαλερί και το θρυλικό ασημένιο "Factory" με την εκκωφαντική μουσική και τους όμορφους αυλικούς.
Πιστός της νέας θρησκείας, της αποθέωσης του Τίποτε.
"Στις ΗΠΑ ειδωλοποιούμε μανιακά τον καθένα και το καθετί - ακόμη και αν δεν κάνουν τίποτα".
Ένας επιφανειακός που παραδεχόταν πως ήταν επιφανειακός; Ήταν η ωμή αναπαραγωγή του, Τέχνη; Μπορείς να προβοκάρεις ένα σύστημα, που συγχρόνως κοντρολάρεις;
Ψυχρότητα, πεζότητα, απουσία ...συντηρητισμού και συναισθημάτων. Αυτά τα συστατικά ήθελε να αναγράφονται στο "προϊόν" του εαυτού του. Προϊόν που έμοιαζε εφήμερο, αλλά χωρίς ημερομηνία λήξης.
Γιατί "ο θάνατος και τα χρήματα αλλάζουν τα πάντα, γλύκα!".

Real news 06/08/2017

 

(πηγή φωτογραφίας: dazed)


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.