• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΕΙΡΗΝΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΟΥ, ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΤΣΑΡΤ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ
Η ΕΙΡΗΝΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΟΥ, ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΤΣΑΡΤ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ

Η ΕΙΡΗΝΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΟΥ, ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΤΣΑΡΤ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ


5.0/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 11/09/2017 10:55
  • Κατηγορία: Άρθρο

Δύο αγαθά νεαρά πλάσματα, ο Ταμίνο και η Παμίνα, ερωτεύονται δυνατά. Πλήθος οι δυσκολίες μέχρι ο έρωτάς τους να δικαιωθεί. Παράλληλα αναζητούν τα μεγάλα ιδανικά της ζωής, μέσα από αμέτρητες δοκιμασίες.
Αυτά συμβαίνουν πάνω κάτω στον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ, που πρόσφατα παρακολούθησα από το θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη, στο βριλησσιώτικο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη».
Πριν από την έναρξη η κυρία Ρουγγέρη ανέλυσε με εύληπτο τρόπο τι σημαίνει όπερα και ζήτησε από τα παιδάκια να μην τρώνε γαριδάκια και τσιπς κατά τη διάρκεια της παράστασης, εξηγώντας τους και τον λόγο. «Καταλάβατε, παιδιά;» ρωτά. «Ναιιιιι», απαντούν εν χορώ οι μικροί θεατές. «Γι’ αυτό σας αγαπώ κι εγώ», λέει η σκηνοθέτις και αποχωρεί με πλήρη ικανοποίηση.
Δεν περνούν όμως δέκα λεπτά από την έναρξη της παράστασης και η παραδιπλανή μαμά, σούπερ μοντέρνα και εντυπωσιακή, προωθεί σακουλάκι με πατατάκια στην χαριτωμένη κορούλα της.
«Δεν ακούσατε τι είπε η κυρία Ρουγγέρη;» ερωτώ εγώ η αφελής. «Μαμά δεν κάνει…», ψελλίζει με απορία το κοριτσάκι. Η Ελληνίδα, νεαρή και κομψοντυμένη, μάνα υποδεικνύει στο βλαστάρι της να μετακινηθεί από δίπλα μου. Προφανώς πιο μακριά από τη «σπαστική κυρία» όλα επιτρέπονται.
Στη νέα της θέση η μικρή παραμένει με απορημένο βλέμμα και η μαμά την καθησυχάζει: «Τώρα εδώ μπορείς»...

ΕΙΡΗΝΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΟΥ

 

* Η Ειρήνη Αϊβαλιώτου είναι η ψυχή του catisart.gr


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.