• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΛΑΚΑΡΙΕΡ, ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΛΑΚΑΡΙΕΡ, ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΛΑΚΑΡΙΕΡ, ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 23/04/2017 10:03
  • Κατηγορία: Άρθρο

Τρεις ηθοποιοί και τρεις μουσικοί εξερευνούν τις περιηγήσεις του Ζακ Λακαριέρ στην Ελλάδα, ενός μοναδικού ταξιδιώτη, ποιητή, συγγραφέα, “εραστή’’ της ελληνικής γλώσσας, γης και ιστορίας.

Μοναχικός περιηγητής, στα χνάρια του Ηρόδοτου, του Παυσανία, μεταφραστής των μεγάλων ποιητών, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, διασχίζει την ελληνική γη, συχνά με τα πόδια, ατενίζοντας “τη μιζέρια και την ομορφιά σαν δύο πλαγιές του ίδιου λόφου”.
Συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Γράφει για να μας υπενθυμίζει τη σχέση μας με τις ανεξάντλητες πηγές σοφίας: τους μύθους, τα έπη, την ποίηση, το αρχαίο δράμα, κι ακόμη τα μνημεία, τη δύναμη και την ομορφιά της ελληνικής φύσης.
Γνωρίζει την Ελλάδα μέσα απ' τους απλούς ανθρώπους που συναντά στο δρόμο του. Σε καφενεία, σε λεωφορεία, σε παγκάκια, στο δρόμο. Μαζί του ταξιδεύουμε κι εμείς χρησιμοποιώντας τη μουσική σαν οδηγό.
Κάθε σταθμός είναι αφορμή για να μιλήσουμε για “θαύματα’’ του πνεύματος που συντελέστηκαν εδώ, αλλά και για τον διαρκή αγώνα των Eλλήνων για ελευθερία.
Όχι τόσο για να επιβάλουμε τη δική μας ματιά πάνω στην ιστορία, όσο για να θυμηθούμε τις αστείρευτες πηγές δύναμης που κρύβει η γλώσσα και ο τόπος μας.
Στο Εθνικό Θέατρο (Αίθουσα εκδηλώσεων κτιρίου Τσίλλερ, Αγ.Κωνσταντίνου 22-24), 20/4-28/5.

 

Φωτεινή Παπαδόδημα


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.