• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΒΥΣΜΑΤΟΣ!
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΒΥΣΜΑΤΟΣ!

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΒΥΣΜΑΤΟΣ!


5.0/5 κατάταξη (5 ψήφοι)

Αγαπητέ μου, ξεχωριστέ, υπερπροβεβλημένε και πρωτοποριακέ νέε σκηνοθέτη, κατ' αρχάς τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Λίγα θα σου πω, γιατί ξέρω ότι τρέχεις από πρόβα σε πρόβα. Είναι πολλές οι δουλειές. Καταλαβαίνω...
Η εξουσία -θυμήσου- φθείρει και διαφθείρει. Επαναπροσδιόρισε τα πολλά πάρε δώσε μαζί της. Αγαπημένε κρατικών φορέων και ιδρυμάτων, που σε στηρίζουν οικονομικά, να υλοποιήσεις τα όνειρά σου, έχε στο νου σου πως και στην θεατρική "βιομηχανία", λειτουργεί το καταραμένο το Σύστημα. Κι εσύ, όπως το πας, με τις "εξυπηρετήσεις" που παρέχεις, μετατρέπεσαι σταδιακά σε καλορυθμισμένο ρομπότ του.
Όσο αυτό σε ταΐζει, τόσο ικανοποιείσαι και αναπαράγεις -με σταθερές ταχύτητες αυτολογοκρισίας- όσα κανέναν δεν ανησυχούν, κανέναν δεν συνταράσσουν, μόνο διασκεδάζουν ανελλιπώς (με ακριβοπληρωμένα θεάματα) τους θεατές. Πρόσεχε. Μπορεί να είναι και παγίδα.
Αλήθεια, γιατί δεν δοκιμάζεις τις δυνάμεις σου, στο λεγόμενο "ελεύθερο" θέατρο. Εκεί πληρώνει μόνο το κοινό. Θα περάσεις αξέχαστα, έτσι καλομαθημένος που είσαι...
Στην αρένα του, δεν χορηγούνται φιλοδοξίες. Δεν προστατεύεσαι από κακόβουλους θεατές και κριτικούς. Εκεί έξω, τα πράγματα είναι άγρια.
Εμπνεύσου, όσο είναι καιρός, από τις φλογισμένες αναταράξεις της εφηβείας σου. Στις συνεντεύξεις σου, απόφυγε τόσες αυτοαναφορικότητες και δώσε στους θεατές, μηνύματα που δεν "ξεκλειδώνουν" απλώς την παράστασή σου, αλλά και τη ζωή τους. Πέρνα κάποιες απ' τις αξίες και τα ιδανικά σου, μίλα για τις αντιρρήσεις σου απέναντι στο σήμερα, που κατακρεουργεί όσους από τους συναδέλφους σου δεν ζουν τη χαρά μιας επιχορηγούμενης δημιουργίας.
Τα σέβη μου και συγγνώμη για την ενόχληση.

Real news 26/3/2017


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.