• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΙΛΙΑΣ
ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΙΛΙΑΣ

ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΙΛΙΑΣ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Βγαίνοντας προχθές από το ''Αλίκη'', μ' ένα τεράστιο χαμόγελο, αφού είχα δει μια ωραία παράσταση για τη φιλία, τις σχέσεις και τα μυστικά, είδα δυο γνωστούς μου στην οδό Αμερικής.
Τον Ιμάνουελ Καντ και τον Αριστοτέλη!
Συχνά συναντώ κάτι τέτοιους θεούς, βγαίνοντας από θέατρα, όταν η παράσταση είναι καλή. (Πχ τις προάλλες συνάντησα τον Πίντερ, έξω από το ''Ραντάρ''...).
Δεν τους πρόσεξα με την πρώτη, γιατί ήμουν απορροφημένη στη συζήτηση με την παρέα μου, για το πόσο ευφυής σκηνοθέτης είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και πόσο εξαιρετικός ηθοποιός ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.. Για το σύμπαν που ξέρει να στήνει μαγικά ο πρώτος και το ρεσιτάλ στη σκηνή, που είναι μονόδρομος για τον δεύτερο..
Ο Καντ, λοιπόν, αν και το είχε διατυπώσει ξεκάθαρα, στο παρελθόν, το επαναλάμβανε τώρα, σε μια παρέα θαυμαστών του, που τον ρωτούσε τι δουλειά είχε η προτροπή-που ακούγεται στην παράσταση- για μελέτη της συναρπαστικής του ''Μεταφυσικής των Ηθών''. Υπενθύμιζε: ''Πράττε μόνο βάσει της αρχής εκείνης, που θα ήθελες να καταστεί νόμος, που να ισχύει για όλους''. Η περίφημη Κατηγορική Προσταγή του.
Ο Αριστοτέλης πάλι, που κάτι παραπάνω ήξερε, σχολίαζε: ''Να είναι κανείς φίλος με πολλούς ανθρώπους, κατά τον τύπο της τέλειας φιλίας, δεν είναι δυνατό, όπως δεν είναι δυνατό να είναι κανείς ερωτευμένος με πολλά πρόσωπα συγχρόνως κι αυτό γιατί ο έρωτας είναι μια ακραία περίπτωση φιλίας''.
Ήταν ένα υπέροχο βράδυ!

Real news 26/2/2017


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.