• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΜΗΔΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΜΗΔΕ ΜΑΓΕΙΑ
ΜΗΔΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΜΗΔΕ ΜΑΓΕΙΑ

ΜΗΔΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΜΗΔΕ ΜΑΓΕΙΑ


4.5/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Εγκλωβισμένοι στο διάκενο μεταξύ ιδανικής πραγματικότητας και ουτοπικής φαντασιοπληξίας, οι νεαροί δημιουργοί (σκηνοθέτες, συγγραφείς, εικαστικοί, κινηματογραφιστές κ.α.), προσπαθούν να σηκώσουν κεφαλάκι και να δουν τι ζητάει φέτος το φιλοθεάμον κοινό. Κοιτούν απ' τη μια μεριά και βλέπουν λυσσασμένους για μελό, για αίσθημα, για έρωτα, για φιλιά που λυτρώνουν και σπουδαία πάθη.

Κοιτούν απ' την άλλη και βλέπουν τους ...σοβαρούς θεατές να ψάχνουν τη στεγνή ψυχρότητα, την έμφαση στα λόγια και στις πράξεις, την άδεια από συναισθήματα πλοκή.

Τι να κάνουν και οι καλλιτέχνες, ξαναβουτάνε το κεφαλάκι στο κενό και ρουφάνε με καλαμάκι απ' τον μαγικό ζωμό του γαλάτη δρυΐδη, μήπως δουν σε όραμα το καλλιτεχνικό τους έργο.

Μην είναι κάποιο έργο κλασικό με μια πατίνα από μοντέρνο; Μην είναι τίποτε μοντέρνο με μια εσάνς διαχρονικού; Μην είναι ρεαλισμός; Μην είν' μαγεία;

Την ίδια εκείνη στιγμή -ευτυχώς- καταφθάνει ο άνθρωπος που καθαρίζει τις γραμμές του συρμού απ' τις βρωμιές των ανθρώπων. Βλέπει τον κρυμμένο καλλιτέχνη και του λέει: "Μην κρύβεσαι παιδάκι και μην βαριαναστενάζεις. Άκρη δε βγάζεις μ' αυτούς. Ό,τι κι αν κάνεις, οι μισοί θα πουν ότι είναι θαύμα κι άλλοι μισοί βλακεία. Γι' αυτό, κάνε αυτό που θες εσύ. Αυτό που σου αρέσει. Δεν πα να είναι μαγικό, δεν πα να είναι αλήθεια. Πες όσα θες ασήμαντα και γράψε τους στ' ........!"

Ο κύριος που καθαρίζει τον συρμό, γυρνάει την πλάτη και φεύγει. Κάτι στα μαλλιά, τα γένια, το μουστάκι του θυμίζει τον Πανοραμίξ. Βρε τον μπαγάσα...


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.