• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΝΤΗΣ ΣΤΟ ONLYTHEATER
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΝΤΗΣ ΣΤΟ ONLYTHEATER

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΝΤΗΣ ΣΤΟ ONLYTHEATER


3.7/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 23/10/2016 14:01
  • Κατηγορία: Άρθρο

Η τέχνη δεν χρειάζεται λεφτά, δεν χρειάζεται στρατηγική, δεν χρειάζεται κανόνες. Η τέχνη χρειάζεται προσωπική αλήθεια και θάρρος. Το ''The Big Picture'' είναι ένας δίσκος αλλά ταυτόχρονα κι ένα ψέμα που επαναλάμβανα στον εαυτό μου κάθε μέρα μέχρι που ένα βράδυ έγινε η αλήθεια μου. Είναι τραγούδια που έγιναν αφορμή για μια παράσταση. Δεν ξέρω αν είναι θέατρο, συναυλία ή performance και δεν με ενδιαφέρει να ορίσω. ''Δεν μας νοιάζει τί πιστεύεις, δεν μας νοιάζει καν ποιος είσαι, το θέμα είναι το ψεύτικο χαμόγελό σου και το πόσο καλά κρύβεις τις πληγές σου''. Κάπως έτσι θα ανοίξει η παράσταση στην Αθηναΐδα στις 11 Νοεμβρίου και θα θέσουμε με την ομάδα μου σε αμφισβήτηση ό,τι φτιάξαμε μέχρι σήμερα εδώ στο Παρίσι. Χτίζουμε, γκρεμίζουμε και ελπίζουμε ότι θα ακουστούμε χωρίς να χρειαστεί να ωραιοποιήσουμε τίποτα. Και αν εσύ αναγνώστη αναρωτιέσαι τί, γιατί και πώς, η απάντηση είναι κρυμμένη κάπου εκεί στο διαδίκτυο και ονομάζεται ''The Mountain Of Human Bodies''. Θα δεις ένα video-clip. Ποιος ο λόγος όμως να το δεις αν ο τραγουδιστής δεν έχει gros και κολακευτικά πλάνα κι αν η χορεύτρια δεν είναι ντυμένη όπως θα περίμενε κανείς ; Είναι μια εικόνα, ένα ψηφιδωτό των όσων βλέπω γύρω μου και τίποτε παραπάνω. Είναι ένας τρόπος να φωνάξω από το παράθυρό μου στο Υoutube και να δώσω ένα νόημα στο κενό που βλέπω γύρω μου. Η δική μου αλήθεια είναι τέσσερις λευκοί τοίχοι, neon φώτα και μία σιωπηλή βία που κάνει κύκλους και δεν καταλήγει ποτέ πουθενά. Αυτό το τραγούδι είναι η αρχή του νήματος του δίσκου και της παράστασης. Τί λέει ; Ο καθένας για την πάρτη του. Αυτό λέει. Συνεχής ανταλλαγή εξουσίας πάντα με σκοπό την ικανοποίηση του ''εγώ'' μας. Μου δίνεις, σου δίνω. Ένας από τους δυο μας στο τέλος θα πετάξει και θα αφήσει τον άλλον πίσω του.
Αυτός ο κυνισμός και το σκοτάδι στην παράσταση θα έχουν πάντα τάση προς το φως. Στο τέλος θα βρεθεί λύση με το τραγούδι του επιλόγου. Όμως αυτή η λύση δεν θα είναι ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο όπως το εννοούν οι κατά τη γνώμη μου δήθεν ονειροπόλοι. Όλα θα κλείσουν με τον στίχο ''κοιτάω τον ήλιο και τον αφήνω να με τυφλώσει, δεν έχει μείνει έτσι κι αλλιώς τίποτα άλλο να δω εδώ πέρα''. Η ελπίδα και η διέξοδος στα δικά μου μάτια είναι η παραίτηση. Μαζεύω τα λίγα που έχω και εξαφανίζομαι. Εγώ δεν το έχω κάνει ακόμα γιατί έχω την οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου. Τίποτε απ'όσα λέμε εδώ δεν θα είχε γίνει αν δεν ήταν στο πλάι μου η Alexia C, ο Maxime Gaudet και η Μαίρη Παρδαλάκη. Δεν ξέρω όμως πόσο θα αργήσει αυτή η ώρα. Πρώτα θα προσπαθήσω να αφήσω κάτι πίσω μου. Προς το παρόν αυτό το κάτι είναι το ''The Big Picture'' που θα βγει αρχές Νοέμβρη.
Όλοι ανεβαίνουμε καθημερινά ένα βουνό χωρίς να αναρωτιόμαστε γιατί. Απλά ψάχνουμε μονοπάτια που ελπίζουμε ότι θα είναι λιγότερο δύσβατα. Ελπίζουμε. Το ίδιο κάνω κι εγώ. Όλες μου τις ελπίδες τις τραγουδάω στα αγγλικά. Γιατί ; Γιατί όπως σου είπα στην αρχή όλα είναι ένα ψέμα και στις ιστορίες που βγάζουμε από το μυαλό μας μπορούμε να είμαστε αυτοί που θέλουμε.

''The Mountain Of Human Bodies'' video

Site: http://alexmentis.com/

Facebook: https://www.facebook.com/mentis.alex/


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.