Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΞΕΡΕΙ

Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΞΕΡΕΙ


4.4/5 κατάταξη (5 ψήφοι)

"Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις αποσύρεται από την υποκριτική" διαβάζω. Χωρίς πολλά πολλά, με ένα σχεδόν τελεσίγραφο, αποχωρεί.
Η δική μας πραγματικότητα όμως θέλει κι άλλα. Λες να ναι για λόγους υγείας; Λες να βαρέθηκε; Μήπως έβγαλε αρκετά λεφτά και θα πάει να ζήσει σε κανένα ράντζο στη μέση του πουθενά φτιάχνοντας παπούτσια; Ή μήπως θα γυρίσει στην γενέτειρα του το Γκρίνουιτς στην Μεγάλη Βρετανία;
Πολλά τα σενάρια, ακόμη πιο πολλά τα επικριτικά άρθρα (βλ. Independent) όπου αναφέρονται στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του και στην επιλογή του να ζει διαρκώς ως ο εκάστοτε ρόλος. Εξωφρενικό και ίσως αχρείαστο αν σκεφτείς πως για έναν ρόλο δεν έτρωγε και δεν κοιμόταν τρεις μέρες. Δεν παύει να 'ναι επιλογή του όμως. Και δεν χρειάζεται, εδώ που τα λέμε, να παίζουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο.
Δεν χρειάζεται να κερδίζουμε όσκαρ και να έχουμε την ίδια συνταγή της επιτυχίας.
Αυτό είναι και το σπουδαίο στην υποκριτική. Πως άνθρωποι από διαφορετικές σχολές, με διαφορετικές απόψεις γύρω από τον ρόλο ή το κείμενο καλούνται να συνυπάρξουν και να παράξουν εν τέλει κάτι ομοιογενές.
Γι'αυτό ας αφήσουμε τον σερ Ντανιελ Ντέι Λιούις να ξεκουραστεί και ας επικροτήσουμε την επιλογή ενός εξηντάχρονου ανθρώπου να ζήσει όπως ο ίδιος επιθυμεί, κάτι παραπάνω ξέρει!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.