Ο ΘΥΜΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Ο ΘΥΜΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Κάποιοι λένε, πως από τότε που "έφυγε" αυτός ο μεγάλος θεατρίνος, με το εκρηκτικό ταλέντο, ο ευθύς και αθυρόστομος, δεν μιλάει κανείς γι' αυτόν. Σαν να μην υπήρξε. Πέραν του γεγονότος, ότι στον ίδιο δεν άρεσαν φανφάρες και λιβανίσματα, τι σημασία έχει, ακόμη κι αν ισχύει αυτό; Αποσιωπάται η μεγάλη του προσφορά; Ξεχνιούνται οι μεγάλες ερμηνείες του; Οι παρακαταθήκες στους μαθητές του; Το ανεξάντλητο χιούμορ του; Η αγάπη του στους ανθρώπους;

Γι' αυτό το ιερό τέρας του θεάτρου, που με αλάνθαστο ένστικτο ερμήνευσε Αριστοφάνη, Ευριπιδη, Σαίξπηρ, Γκόγκολ, Ιονέσκο, Πίντερ, Άρ. Μίλερ, Ντε Φιλίππο, αλλά και Σακελλάριο, Ψαθά, Σκούρτη κα , ο Μάνος Κατράκης είχε πει: ''Ο Καρακατσάνης, είναι ένα φαινόμενο της τέχνης μας, ηθοποιός χωρίς όρια θεατρικού είδους''.

Ο Θύμιος από τα Ταμπούρια, υπήρξε αληθινά πλούσιος. Όλα τα πλούτη, που φύλαξε σε μυαλό και καρδιά, δεν τα πήρε μαζί του, πέφτοντας η αυλαία, 30 Ιουνίου 2012. Εδώ τ' άφησε, μαζί με τις προφητείες του.

Αν τώρα, όμως, ήταν δίπλα μου, θα μ' επανέφερε στην τάξη λέγοντας ''Άστα αυτά τώρα. Θύμησε καλύτερα, όσα έλεγα το 2010 και με έβλεπαν σαν εξωγήινο''.

Επαναφέρω λοιπόν, τις κουβέντες του:
* ''Το οικονομικό κατεστημένο θέλει τον 'Ελληνα ηλίθιο, έρμαιο των τραπεζών, χωρίς ηθικούς φραγμούς. Η τηλεόραση διαμορφώνει πολίτες υπόδουλους των αγορών, μιμητές του τίποτα. Καίει εγκε­φάλους με τη βλακεία''.
*Για να υπάρχει φως, χρειάζεται εστία φωτός! Κι εμείς σαν χώρα, είμα­στε στην εστία του σκοταδιού''.
*Όχι στην κατευθυνόμε­νη παιδεία, ξένων κέ­ντρων. Οι ξένοι βαράνε τη γλώσσα μας, τον πολιτισμό, την ιστορία, την ταυτότητα, τη μνήμη μας... Μας θέλουν ακίνδυνους»।
Ο μόνος μας δρόμος, είναι να ενεργοποιηθούμε''

Θύμιο, δεν σε ξεχνάμε.

REAL NEWS 26/6/2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.