• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ 4
ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ 4

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ 4


4.3/5 κατάταξη (6 ψήφοι)

Ο ΕΞΩΔΙΚΑΚΙΑΣ

Αν θάπρεπε δίπλα στο λήμμα ''θεατρίνος'' (με τη χλευαστική όμως έννοια), να μπει μια φωτό, γνωρίζω πως υπάρχει μια ωραία σε κάποιο κινητό, από μια περσινή συνάντηση στις ''Πόρτες''. (Σύντομα θα την αξιοποιήσω, για να προφυλάξω επόμενα θύματα).
Ο ...περί ου, λοιπόν, εμφανίστηκε ξαφνικά στη θεατρική παραγωγή, πριν ένα χρόνο. Σας περιγράφω εικόνα. Ευθυτενής, άτριχος, με μεταξωτά φουλάρια ή εσάρπες ή κασμιρένια κασκόλ, πάνω σε πουκάμισα (... κι όμως), με εμμονική απέχθεια στις φωτογραφίες (σταριλίκι άραγε ή φόβος αναγνώρισής του από παλαιότερα θύματα), ύφος ''είμαι και Άντριου Λόιντ Βέμπερ και Μιμή Ντενίση μαζί'' και -προσθέτω εγώ- με εσάνς από το στυλ του -αλήστου μνήμης- Κιρκινέζου.

Έχει βλέμμα ''σου κάνω χάρη που σε κοιτάζω''. Μιλάει αργά, προβαρισμένα, με παύσεις και υγρασία στα μάτια, όταν πρόκειται να ζητήσει χάρη. Δεν διστάζει να δακρύσει δημοσίως, όταν παίζει τα αγαπημένα του μονόπρακτα "δεν έχω να πληρώσω" ή το "όλοι με πολεμάνε".
Συνήθως σχεδιάζει κάτι μεγαλεπήβολο. Νοικιάζει θέατρο. Ψαρεύει ηθοποιούς. Γίνεται ''αδελφός'' με τον σκηνοθέτη. Ζητάει τις καλλίτερες υπηρεσίες προβολής και επικοινωνίας. Συγκεντρώνει τους ικανότερους συντελεστές. Υπόσχεται εξαιρετικούς μισθούς. Ζητάει τα εντυπωσιακότερα σκηνικά, τις πιο εμπνευσμένες μουσικές, τα πιο όμορφα κοστούμια. Όχι, δεν έχει στόχο να τα πληρώσει όλα αυτά. Στόχο έχει να μπει στο χώρο. Και μπαίνει. Και δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα. Ακόμη και οι παρέες και οι συμβουλάτορές του, είναι το ίδιο επικίνδυνα άσχετοι με το θέατρο, όπως αυτός. Κινούνται μάλιστα ταυτόχρονα, μ' αυτόν σε παραμυθιάσματα και λεονταρισμούς...

Το ύφος όμως, δεν τον εγκαταλείπει. Ούτε το καταπιεσμένο υποκριτικό σαράκι. Σίγουρα ζηλεύει τους ηθοποιούς. Θέλει πάση θυσία να παίξει. Και παίζει μαζί τους. Υπόσχεται πράγματα που δεν προτίθεται να τηρήσει. Και βεβαίως μετά, τον κυνηγούν όλοι μαζί. Όπως τώρα,που πληκτρολογούνται σε ρυθμό πυροβόλου μηνύσεις και αγωγές. Ταυτόχρονα με τις ναυαγισμένες του θεατρικές απόπειρες, ξανοίγεται και σε άλλα ...επιχειρηματικά πελάγη. Όχι με το όνομά του, που έχει ήδη σπιλωθεί στην πιάτσα. Βάζοντας άλλους μπροστά. Κάνει και περιοδείες. Και μια χαρά συνεχίζει να εισπράττει. Όχι, με τα νέα χρήματα δεν εξοφλεί τα παλιά χρέη. Συζητά να πάρει νέο θέατρο, γιατί πώς αλλιώς να κάνει "παιγχνίδι"; Τώρα έμαθε πώς παίζεται. Όμως, τώρα ο θυμός είναι μεγάλος και δεν έχει να κάνει με τα χρωστούμενα. Έχει να κάνει με τη συμπεριφορά. Οι αγωγές θα αφιερωθούν στις καθαρίστριες και στις ταξιθέτριες, που έκλαιγαν απλήρωτες στα καμαρίνια. Μόνο σ' αυτές.
Όποιος αποπειράται να τον ξεσκεπάσει ή να διεκδικήσει τα χρωστούμενα, δέχεται παιδαριώδη εξώδικα. Και ερωτώ. Αυτοί που τα έλαβαν, δεν πρέπει τώρα να δημοσιοποιήσουν το όνομα του παίκτη; Ε;

Διαβάστε επίσης:

- ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ 1

- ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ 2

- ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ 3

- ΑΚΟΥ "ΠΑΡΑΓΩΓΕ"


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.