• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 03/01/2017 17:00
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Όχι μία αλλά τέσσερις διαφορετικές παραστάσεις βασίζονται στη ζωή και φυσικά στα τραγούδια μεγάλων ονομάτων του μουσικού στερεώματος. Κάποιες έχουν κάνει πρεμιέρα, κάποιες βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας, μονοπωλώντας ήδη το ενδιαφέρον του κοινού.

Η Tina Turner, η Donna Summer, η Cher και η Whitney Houston, που εμπνέουν τις εν λόγω παραγωγές, φαίνεται πως πουλάνε, ακόμα κι όταν οι ίδιες δεν είναι επί σκηνής.
Είναι άραγε η ζωή τους ή οι μεγάλες τους επιτυχίες που όλοι θέλουμε να τραγουδάμε ξανά και ξανά, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τι σημαίνει αυτό για το θέατρο άραγε; Μήπως έχει έρθει η ώρα η θεατρική σκηνή να δημιουργήσει τους δικούς της μύθους; Ή μήπως άραγε το μυστικό βασίζεται στα τραγούδια, που έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο;
Όπως και να ‘χει πάντως αυτή τη στιγμή στην Αμερική παίζεται η θεατρική μεταφορά της ταινίας «Ο Σωματοφύλακας», όπου πρωταγωνιστούσε η Whitney Houston. H παραγωγή δεν φαίνεται να έχει κερδίσει τους κριτικούς, αλλά αυτό δεν πτοεί το αμερικανικό κοινό. Στην παράσταση ακούγονται περίπου 15 τραγούδια της αδικοχαμένης τραγουδίστριας, όπως το κλασικό, πλέον, «I will always love you».
Η ζωή της εκκεντρικής Cher και η σχέση της με τον πρώην σύζυγό της, Sonny, θα απασχολήσει το «The Cher Show», που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αναζήτηση των τραγουδιστριών και ηθοποιών που θα υποδυθούν την μεγάλη σταρ. Θα δούμε τρεις διαφορετικές περιόδους της ζωής της: τα πρώτα της βήματα, την περίοδο που άρχισε να αποκτάει φήμη και τη σημερινή της φάση, τις οποίες θα υποδυθούν τρεις διαφορετικές ερμηνεύτριες. Επιπλέον η παράσταση παρουσιάζει και τα πρόσωπα που τη σημάδεψαν, μεταξύ των οποίων και ο Φρόιντ!
Το Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει και το βιογραφικό μιούζικαλ για την βασίλισσα της ντίσκο, Donna Summer, που ακόμα δεν έχει τίτλο. Κι εδώ τρεις ηθοποιοί θα υποδυθούν την διάσημη ντίβα σε τρεις διαφορετικές ηλικίες, αλλά ακόμα δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερα στοιχεία, πέρα από το γεγονός ότι οι γυναίκες ηθοποιοί της παράστασης μπορεί να μεταμφιέζονται και να υποδύονται ανδρικά πρόσωπα. Τη σκηνοθεσία πάντως αναλαμβάνει ο βραβευμένος με Tony Des McAnuf.
Τέλος, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Λονδίνο, αυτή τη φορά, μέσα στο 2018 θα δούμε τη μουσική βιογραφία της Tina Turner, που εστιάζει στον ταραχώδη της γάμο με τον Ike Turner, τον οποίο είχε κατηγορήσει για κακοποίηση. Η γιαγιά της ροκ για χρόνια βρισκόταν σε συζητήσεις για το συγκεκριμένο πρότζεκτ και τελικά έδωσε το πράσινο φως, γιατί, όπως η ίδια έχει δηλώσει, ήθελε πολύ να δει τη ζωή της επί σκηνής.

Πηγή: The New York Times


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.