• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 21/10/2016 10:18
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Πολλές ομάδες αλλά και θέατρα επιλέγουν σήμερα λόγω των οικονομικών συνθηκών να μην κόβουν εισιτήριο, αφήνοντας τους θεατές να επιλέξουν πόσο και αν θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά στην παράσταση. Οι ομάδες αυτές συνήθως έχουν έντονο κοινωνικό προσανατολισμό και η στάση τους είναι δηλωτική της φιλοσοφίας και των θέσεων που πρεσβεύουν. Άλλες πάλι φόρες αυτή η επιλογή σχετίζεται άμεσα με την κρίση, που καθιστά σχεδόν αδύνατη την πραγμάτωση μια παραγωγής από ανεξαρτήτους καλλιτέχνες. Με αυτό τον τρόπο, οι ομάδες αυτές γλιτώνουν κάποια έξοδα σημαντικά – μην νομίζετε όμως ότι θησαυρίζουν- , ενώ αυξάνουν τις πιθανότητες να προσελκύσουν μια μερίδα του κοινού, που δεν θα είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει τη δουλειά τους σε αντίθετη περίπτωση.

Έτσι στο θέατρο του Νέου Κόσμου, η ομάδα Αδέσποτες Σκύλες παρουσιάζουν το «Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων», κάθε Παρασκευή και Σάββατο μια μεταμεσονύχτια παράσταση, βασισμένη σε κείμενα των: Μπέκετ, Πεσσόα, Γκαλεάνο, Μπρεχτ, Καμύ, καθώς και της Ντίνας Καφτεράνη, με σκοπό να μιλήσουν για τη σύγχρονη πραγματικότητα. Οι Αδέσποτες Σκύλες είναι μια αυτοργανωμένη μουσικοθεατρική ομάδα, που ξεκίνησε το 2008, λειτουργεί με ελεύθερη συνεισφορά, υποστηρίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση στην τέχνη και στέκεται δίπλα σε κάθε αυτοργανωμένο εγχείρημα.

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου επίσης, όπως κάνει εδώ και 15 χρόνια, στηρίζει το Θεάτρο αλληλεγγύης, δημιουργώντας μια παράσταση για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα, ή ανήκουν σε άλλες ευαίσθητες ομάδες. Φέτος παρουσιάζει στα πλαίσια αυτή της προσπάθειας το έργο της Συμέλας Μεσβελιάνη «Στη χώρα του Βασιλιά των Κλόουν» σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε κάθε Κυριακή στο θέατρο με προαιρετικό εισιτήριο των 5 ευρώ.

Το Athens Improv Jam, που γίνεται κάθε Πέμπτη στο χώρο της ImproVIBE στον Κολωνό (. Βασιλείου Μακεδόνος 2 ) θα σας μυήσει στα μυστικά του κωμικού αυτοσχεδιασμού και μάλιστα δωρεάν. Η βραδιά ξεκινάει με τη μαθητική παράσταση πρόσφατων αποφοίτων της ImproVIBE και συνεχίζει με μια παράσταση ενός ερασιτεχνικού θιάσου Improv Theater. Μετά από αυτό, το παιχνίδι ξεκινά. Όποιος θέλει, ανεξαρτήτως εμπειρίας με τον αυτοσχεδιασμό ή το θέατρο γενικότερα, μπορεί να σηκωθεί και να συμμετέχει στα παιχνίδια! Αυτοί που επιλέγουν να παίξουν παίρνουν μέρος σε σκηνές αυτοσχεδιασμού, καθοδηγούμενες από τον Jam Master της βραδιάς και όποιος θέλει μπαίνει όποτε θέλει.

Στη Θεσσαλονίκη το Σχήμα εκτός Άξονα συνεχίζει με τις «Πορείες Τρωάδων» σε σκηνοθεσία Αναστασίας Θεοφανίδου τον Οκτώβριο στο Μπενσουσάν Χαν (για 10 παραστάσεις) και τον Νοέμβριο 2016 στο Coo Bar (για 6 παραστάσεις). Με αφορμή την τραγωδία του Ευριπίδη και συγκεκριμένα σε δύο ηρωίδες , η παράσταση επιδιώκει να φέρει πιο κοντά στο θεατή τις πορείες τους και να φωτίσει στιγμές τους, μέσα από αποσπάσματα της τραγωδίας, αλλά και από μαρτυρίες γυναικών, που έζησαν μεταγενέστερα και βίωσαν την καταστροφή και τον ξεριζωμό, δημιουργώντας ένα υλικό που ακροβατεί ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.