• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΠΙΝΤΕΡ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
Ο ΠΙΝΤΕΡ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Ο ΠΙΝΤΕΡ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ


5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

Ο συγγραφέας που στα έργα του αποκαλύπτει τον γκρεμό κάτω από την καθημερινή μωρολογία και σπρώχνει προς τα κλειστά δωμάτια της καταπίεσης, ο Χάρολντ Πίντερ, έχει την τιμητική του στα Εξάρχεια.
Ο Πίντερ υπήρξε αντιρρησίας συνείδησης, μαχητής της ελευθερίας της έκφρασης, κατήγγειλε δυναμικά την πολιτική καταπίεση στην Τουρκία, τον βομβαρδισμό της Σερβίας, την Αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν και την εισβολή στο Ιράκ Απεκάλεσε τον πρόεδρο Μπους ''μαζικό δολοφόνο'', τον Τόνυ Μπλερ "απατεώνα ηλίθιο" και παρομοίασε την κυβέρνηση Μπους, με την Ναζιστική Γερμανία.
Ο σπουδαίοι Τάκης Βουτέρης κι Αννίτα Δεκαβάλλα, γιορτάζουν τα 40χρονα του Θεάτρου Εξαρχείων -που ξανανοίγει μετά από 4 χρόνια- ανεβάζοντας Πίντερ για πρώτη φορά. Από τον Δεκέμβριο, παρουσιάζουν δύο έργα του, με κοινό τίτλο ''ΖΕΥΓΑΡΙΑ''.
Πρόκειται για τον ''ΕΠΙΜΟΝΟ ΠΟΝΟ'' και το ''ΤΟΠΙΟ''. Εδώ ο συγγραφέας βάζει στο στόχαστρο, την πιο στοιχειώδη από τις ανθρώπινες σχέσεις, το ζευγάρι και βέβαια τον περίφημο «τρίτο», που πάντα καραδοκεί και δρα σαν καταλύτης, αλλάζοντας τις ισορροπίες και τη δυναμική της εξουσίας.
Τα έργα, γραμμένα αντίστοιχα το 1959 και το 1968, αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, όντας το ένα μια μαύρη κωμωδία και το άλλο μια λυρική ελεγεία. Δυο παράξενες ιστορίες αγάπης και προδοσίας.
Ο Πίντερ (βραβείο Νόμπελ 2007) με την πολυτάραχη ερωτική ζωή, είχε βαθιά αγαπήσει τον σύγχρονο άνθρωπο και ιδιαίτερα τα ζευγάρια που ξεσκίζονται, τα ζευγάρια που λατρεύονται.
Η μετάφραση είναι της Αννίτας Δεκαβάλλα και η σκηνοθεσία του Τάκη Βουτέρη, που κρατούν και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Από τις παραστάσεις που δεν χάνονται!

Real news 25/9/2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.