• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΣΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΤΟΥ 'ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ'
ΣΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΤΟΥ 'ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ'

ΣΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΤΟΥ 'ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ'


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Στο θέατρο Δημήτρης Χορν και σε παραγωγή Αθηναϊκών Θεάτρων, παρουσιάζεται μια απ' τις καλύτερες παραστάσεις της φετινής θεατρικής σεζόν.
Ο "Αύγουστος" του Tracy Letts, μια μαύρη κωμωδία, που συνδυάζει κάτι από Ο'Νηλ, από Τσέχωφ και από αμερικάνικη σαπουνόπερα της σειράς, βρίσκει στα χέρια του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, τον μάστορά της.
Θυμός, σαρκασμός, απόγνωση, σε μια ιστορία μιας δυσλειτουργικής οικογένειας που ξετυλίγει αργά τα βαθύτερα επίπεδα των ανθρώπων που την αποτελούν. Μια ακατάπαυστα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, που μαστιγώνεται από βιτριολικά σχόλια και αναδεικνύει τις μοναξιές ενός κολασμένου σπιτιού, μέσα από τις μικροαποκαλύψεις των μυστικών, των παθών και των εξαρτήσεών της.
Μια θεατρική γραφή επίπονη, μα και λυτρωτική για τον ίδιο της τον συγγραφέα, αφού αποτελεί βιωματική εμπειρία.
Ο Μαρκουλάκης σκέφτηκε πως "ο θεατής πρέπει να καταναλώσει το έργο, σαν να πίνει ένα ποτήρι νερό". Μια εύκολη σύλληψη αντιστρόφως ανάλογης δυσκολίας, σε σχέση με την πραγμάτωσή της. Κι όμως! Τα κατάφερε αριστουργηματικά! Ανάμεσα σ' ένα θίασο εξαιρετικών ερμηνειών, ξεχώρισα το νευρώδη ακροβατικό τρόπο της Μαρίας Πρωτόπαππα σ' ένα ρόλο που σ' εκνευρίζει και σε συγκινεί ταυτόχρονα, στοιχειώνοντάς σε, την ατίθαση επαναστάτρια "κόρη" της, Σίσσυ Τουμάση, το ζευγάρι των Μαρία Κατσιαδάκη-Αλέξανδρου Μυλωνά, που ξεδιπλώνει αριστοτεχνικά τα σκοτάδια του, ρίχνοντας την ανάλαφρη μάσκα του και τη Θέμιδα Μπάζακα που συνταράσσει με το πάθος ενός επίμονου, μα και εύθραυστου αγριμιού. Θαύμασα τον Θύμιο Κούκιο. Τι ωραίος ηθοποιός!
Το υπέροχο σταθερό σκηνικό της Αθανασίας Σμαραγδή, έχει τη δύναμη, με την αισθητική του, να κρατάει το βλέμμα σου ευχαριστημένο για δυόμιση ώρες.
Μοναδική εμπειρία ο "Αύγουστος"!

Real news 5/3/2017


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.