• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ


2.7/5 κατάταξη (7 ψήφοι)

Αυτές οι πρώτες μέρες του φθινοπώρου, (που τουλάχιστον για εμάς που έχουμε δίπλα μας τη θάλασσα δεν σημαίνουν καθόλου τέλος του καλοκαιριού), είναι οι πιο αγαπημένες μου. Οι μέρες που δειλά μέσα μου ξυπνάει η προσμονή για νέα ξεκινήματα -«κατάλοιπο» της σχολικής εποχής, όπου την Αρχή σηματοδοτούσε πάντα ο Σεπτέμβρης-, για βόλτες υπό τη μυρωδιά της βροχής, για μια μεγάλη κούπα ζεστό τσάι, για βραδινές συναντήσεις για φαγητό ή ποτό ή σινεμά –που το καλοκαίρι συχνά αναβάλλονται γιατί λείπεις ή λείπω ή ετοιμάζεσαι να λείψεις ή να λείψω και δεν βρισκόμαστε ποτέ.
Και φυσικά, η προσμονή για θέατρο. Πολύ θέατρο! Οι παραστάσεις έχουν ανακοινωθεί, τα ονόματα και τα έργα πολλά, νοερά φτιάχνουμε ήδη πρόγραμμα για αυτές που δεν θα χάσουμε με τίποτα και περιμένουμε τη μεγάλη μέρα. Θαυμασμός εκ των προτέρων, λοιπόν, για συναντήσεις και πρόσωπα που ήδη, πριν τα δω στη σκηνή, θέλω να τα χειροκροτήσω.

• Όλη την ομάδα της «Αστροφεγγιάς», που νομίζω δεν είναι μόνο για μένα πολυαναμενόμενο ανέβασμα –Δάνης Κατρανίδης, Ρένια Λουιζίδου, Ιωάννης Παπαζήσης, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιούλικα Σκαφιδά, Χάρης Τζωρτζάκης- Θα τους δούμε στο θέατρο Χώρα σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.
• Τους Γιάννη Φέρτη, Νικήτα Τσακίρογλου και Κατερίνα Λέχου στην παράσταση «Από τη σιωπή ως την άνοιξη» σε σκηνοθεσία της Λίλης Μελεμέ στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.
• Τον Αντώνη Φραγκάκη στον «Κυμβελίνο» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο θέατρο Εξαρχείων.
• Τον Νίκο Ψαρρά και την Αλεξία Καλτσίκη στο «Φοβάσαι;» γιατί μου αρέσουν πάντα οι παραστάσεις με λίγα πρόσωπα (σε αυτή την περίπτωση είναι τρία, μαζί με την Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη), στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης.
«Και τώρα οι δυο μας» – ανυπομονώ να δω τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη Λυδία Κονιόρδου μαζί επί σκηνής, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη.
• Την Ελένη Ράντου, στο Χωρίς Ανάσα, στο Διάνα, γιατί έτσι, δεν την χάνω.
• Και φυσικά, το θεατρικό ανέβασμα του «Αυτή η Νύχτα μένει» από την Κίρκη Καραλή, που την αγαπώ και τη θαυμάζω, και χαίρομαι που αποφάσισε να κάνει παράσταση μια τόσο αγαπημένη μας ιστορία –και με επίσης αγαπημένα μας πρόσωπα (Λίλα Μπακλέση, Σήφης Πολυζωίδης, Όμηρος Πουλάκης, Νίκος Μαγδαληνός,
Μαρία Διακοπαναγιώτου, Μίνως Θεοχάρης κα)

ΥΓ: Αν συνεχίσω, θα γράψω όλες τις παραστάσεις της σεζόν. Μια πρώτη ανάσα λοιπόν, για αυτά που περιμένω να δω και θα ακολουθήσουν κι άλλα…


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.