• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΛΙΩΣΕ
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΛΙΩΣΕ

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΛΙΩΣΕ


4.3/5 κατάταξη (6 ψήφοι)

Επιτέλους, σε τρεις μέρες, η αυλαία του αχνιστού Αυγούστου 2018, πέφτει. Θ αλλάξει η εποχή κι η μυρωδιά της πόλης. Θα μεγαλώσει η νύχτα. Οι θαλασσοδαρμένες επιδερμίδες θα μαλακώσουν και τ αγριεμένα μαλλιά θα ξαναγίνουν στιλπνά.

Οι αντιμαχόμενοι εαυτοί θα κηρύξουν λήξη των καλοκαιρινών εχθροπραξιών (αργία μήτηρ κλπ κλπ), ενόψει χιονοστιβάδας φθινοπωρινών καθηκόντων.

Θα αποσυρθεί από την καρέκλα του σκηνοθέτη ο Αλμοδοβάρ και θα εισέλθει ο Αντονιόνι.

Στο πλάνο μπαίνουν νέα σχέδια.. Αμείλικτο το τεχνητό υπερφώς. Χειρουργείου.. Αρχίζουν οι πρόβες για τις νέες παραστάσεις. Τις θεατρικές, τις επιχειρηματικές, τις πολιτικές, τις προσωπικές. Σπονδές και προπόνηση, πριν την είσοδο των μονομάχων.

Το καλοκαίρι έλιωσε. Το πάρτι ξεκινάει! Δυνατά η μουσική. Οι Σαλώμες ρίχνουν τα πέπλα και απαιτούν.''Έλα, να βλέπω να πέφτουν κεφάλια..''

Ο ήχος του βρασμού. Το καπάκι χοροπηδάει από τον ατμό. Βράζουμε.  Όλα τα όπλα στη μάχη. Μια ζωή μάχες. Για το τίποτε , στο πουθενά. Σφαδάζει απαρηγόρητος, αχόρταγος ο πρωτόγονος εαυτός. ''Λίγο αίμα ακόμη, παρακαλώ''.

Να θυμηθούμε να συγκρουστούμε. Αναζητείται ο νέος αντίπαλος. Ο νέος καυγάς. Το νέο παραμύθι. Η συνήθης Ελλάς.

Μόνο οι ερωτευμένοι, απολαμβάνουν το παράλληλο αριστοφανικό σύμπαν.

Οι νέοι έρωτες, τινάζουν την άμμο από τα πέδιλα, μαζί με κάτι ύπουλες επιφυλάξεις και προελαύνουν με προτεταμένο σαγόνι. Λίγο πριν το "γιούργια", φυλάσσονται σε μυστικά συρτάρια, επιβαρυντικά στοιχεία αχαλίνωτης δοτικότητας.  

Οι παλιοί έρωτες, αρχειοθετούν με αφηρημένο χαμόγελο και λεβάντα, καλοκαιρινά ρούχα και εικόνες, με εφιαλτική μαεστρία. Αυτοί που ήταν και  είναι μόνοι τους, νηστεία και περισυλλογή.

Σε τρεις μέρες θα κοινωνήσουν Φθινόπωρο.

 

στη φωτογραφία, έργο του Salvador Dali: The Persistence of Memory


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.