• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΤΟ LAZARUS ΤΟΥ DAVID BOWIE ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΤΟ LAZARUS ΤΟΥ DAVID BOWIE ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

ΤΟ LAZARUS ΤΟΥ DAVID BOWIE ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


5.0/5 rating 1 vote

Λίγοι μήνες πέρασαν, από τότε που ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της εποχής μας, ο David Bowie, «έφυγε» για πάντα. Τα έργα του, όμως μένουν πάντα εδώ, να μας θυμίζουν αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη. Έτσι το Νοέμβριο, το μιούζικαλ “Lazarus”, η τελευταία του δημιουργία, θα παρουσιαστεί στο Λονδίνο στο King's Cross Theatre σε σκηνοθεσία του τρομερού παιδιού της ευρωπαϊκής σκηνής, Ivo van Hove.

Εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του 1963 “Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη” του Walter Tevis που έγινε ταινία το 1976 (με τον Bowie στον πρωταγωνιστικό ρόλο), περιέχει τραγούδια του μεγάλου καλλιτέχνη που έγραψε ειδικά γι’ αυτήν την παραγωγή (που πρόλαβε να απολαύσει πριν από το θάνατό του στη Νέα Υόρκη) , αλλά και «πειραγμένες» γνωστές του μελωδίες.

Στο επίκεντρο της ιστορίας του, βρίσκεται ο Τόμας Τζερόμ Νιούτον, ένας εξωγήινος με ανθρώπινη μορφή, που έρχεται στη γη, να βρει και να μεταφέρει νερό στον πλανήτη του, που πεθαίνει από ξηρασία. Το ρόλο θα ερμηνεύσει και πάλι o Michael C Hall (γνωστός από τη συμμετοχή του στη σειρά Dexter) .

Μάλιστα το βιντεοκλίπ για το τραγούδι “Lazarus” που γύρισε o ίδιος ο Bowie τρεις μέρες πριν το τέλος του, πολλοί το θεωρούν προφητικό, καθώς ο καλλιτέχνης παρουσιάζεται στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, έχοντας τυλίξει τα μάτια του με γάζες και παλεύοντας με τους προσωπικούς του δαίμονες, πριν χαθεί μέσα σε μια ντουλάπα, ενώ τραγουδάει «Κοίτα εδώ πάνω, είμαι στον ουρανό».


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.