• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΒΙΤΡΙΟΛΙΚΗ ΠΕΘΕΡΑ ΜΕ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΦΙΝΕΤΣΑ!
ΒΙΤΡΙΟΛΙΚΗ ΠΕΘΕΡΑ ΜΕ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΦΙΝΕΤΣΑ!

ΒΙΤΡΙΟΛΙΚΗ ΠΕΘΕΡΑ ΜΕ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΦΙΝΕΤΣΑ!


4.6/5 κατάταξη (7 ψήφοι)

Η ύπαρξη της Ζωής Λάσκαρη, υποψιάζομαι ότι επιβεβαιώνει τη θεωρία περί εξελιγμένων όντων από άλλους πλανήτες, που βρίσκονται εδώ, για να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι. 

Προηγμένες εγκεφαλικές λειτουργίες, συμπυκνωμένη σοφία αιώνων, σε μικρό ξανθό κεφαλάκι, υπερανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, έντονο ένστικτο, αρμονία εξωτερικής και εσωτερικής ομορφιάς. Αυτά στο περίπου, για τη Ζωή, που γνωρίζω καλά, αγαπώ και σέβομαι πάνω από 30 χρόνια.

Η Λάσκαρη όμως, είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο.

Πολλοί θυμούνται τον ερχομό αυτής της σπάνιας θεατρίνας, στον πλανήτη μας, το 1966, στις πρώτες της εντυπωσιακές  θεατρικές εμφανίσεις, με τα έργα: "Μιας πεντάρας νιάτα" των Γιαλαμά-Πρετεντέρη, "Η παγίδα" του Pομπέρ Τομά και "Βαθιά γαλάζια θάλασσα" του Ράτιγκαν. 

Το εκτυφλωτικό κορίτσι, δεν ήταν εκεί, μόνο, για να σαγηνεύει τα πλήθη, με την εξωπραγματική ομορφιά του. Το κορίτσι, ήταν και καλή ηθοποιός.

Στιγμιότυπα από την καριέρα της Ζωής Λάσκαρη

Το κοινό τη λατρεύει και είναι ολόθερμο μαζί της, όταν έρχονται το "Μαριχουάνα Στοπ", οι "Εραστές του ονείρου" , "Ο άνθρωπος που γύρισε από τον γύψο", το "Πώς να κερδίσετε τον άντρα σας", η "Ξυπόλητη στο Πάρκο", "Η κυρία του Μαξίμ".

Γεμίζει ασφυκτικά τα θέατρα, όταν ακολουθούν η "Φρύνη η εταίρα" του Γιώργου Ρούσσου, το "Παντρεύομαι τον άντρα μου" , το "Εγώ, εσύ και ο άλλος", "Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές", η "Μις Πέπσι"...

Στιγμιότυπα από την καριέρα της Ζωής Λάσκαρη

Και φτάνουμε στη τελευταία φορά που παίζει κωμωδία (μ αυτόν τον αριστοτεχνικά φινετσάτο τρόπο..). 

Είναι 1984 και πρωταγωνιστεί στο έργο του Μπιλ Μάνχοφ, "Η Ντόρις και ο γυαλάκιας". Το σημειώνουμε αυτό, γιατί θα επανέλθουμε στο κεφάλαιο κωμωδία. Με τη Ζωή.

Από το 1990 και μετά,  ο Μίνως Βολανάκης την σκηνοθετεί στην μεγάλη θεατρική επιτυχία "Καινούρια Σελίδα" του Νηλ Σάϊμον και το 1994 ο Ανδρέας Βουτσινάς στο "Ορφέας στον Άδη" του Τέννεση Ουίλιαμς. Aκολουθούν: "Τρελοί για έρωτα" του Σαμ Σέπαρντ, "Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ" του Άλμπι, "Τρεις ψηλές γυναίκες" του Άλμπι, "Τρωάδες" του Ευριπίδη, "Το μακρύ ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα" του Eυγένιου Ο’ Νηλ, "Η συνάντηση" του Νάντας, "Σκηνές Γάμου" και "Ευαίσθητη Ισορροπία" του Άλμπι, "Διαμάντια και μπλουζ" της Λούλας Αναγνωστάκη, "Άλμα Μάλερ" του Ρον Χάρτ, "Ρόουζ" του Μάρτιν Σέρμαν και "Ωραία Xρόνια" του Xάρολντ Πίντερ.

Στιγμιότυπα από την καριέρα της Ζωής Λάσκαρη

Μερικά από τα καλύτερά της χρόνια, πάνω στη σκηνή. Με τους καλύτερους. Από Κακογιάννη, Βουτσινά και Βολανάκη, μέχρι  Άντολφ Σαπίρο! 31χρόνια ρεπερτόριο, με τα δυσκολότερα -αλλά ευτυχώς κερδισμένα - στοιχήματα.

Στιγμιότυπα από την καριέρα της Ζωής Λάσκαρη

Ε τώρα, η Ζωή, μετά από τόσα χρόνια, έχει ανάγκη να παίξει κωμωδία. Το κάνει κέφι, το χρειάζεται (και το χρειαζόμαστε όλοι) το γέλιο, το έξυπνο χιούμορ, μια καλή παρέα πάνω στη σκηνή κι ένα σπινθηροβόλο κείμενο να κρατηθεί και να λάμψει, όπως μόνο εκείνη ξέρει.

Το αποφάσισε λοιπόν. Φέτος κωμωδία!

Βασισμένη στην προαιώνια σύγκρουση νύφης και πεθεράς. Στην αέναη διεκδίκηση του γιου από τη μάνα, που απορρίπτει, μετά βδελυγμίας, οποιοδήποτε άλλο θηλυκό, τολμήσει να διεκδικήσει την προσοχή του.

Από τα τέλη Οκτωβρίου, στο "ΝΥΦΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ", η βιτριολική πεθερά Ζωή, θα βασανίζει μια αθώα, ευγενέστατη και αμήχανη νύφη, που υποδύεται η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου

Αν ψάχνετε τον δαίμονα, πίσω από όλην αυτήν τη σκευωρία, έχει όνομα: 

Νίκος Μουτσινάς. Γράφει, σκηνοθετεί, εμπνέει, καθοδηγεί, ιντριγκάρει και συντονίζει μια πανέξυπνη, γρήγορη και ξεκαρδιστική κωμωδία.

Στη "ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ" της ΑΘΗΝΑΪΔΑΣ, τα γέλια ακούγονται μέχρι έξω, στην Καστοριάς. Και βρίσκονται ακόμη στην ανάγνωση...

 

Φωτογραφία

Ολυμπία Κρασαγάκη


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.