• BUZZ
  • Νέα
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΘΟΚ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΘΟΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΘΟΚ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 21/03/2017 11:30
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Τον διορισμό του θεατρολόγου Σάββα Κυριακίδη αποφάσισε το ΔΣ του ΘΟΚ μετά από έκτακτη συνεδρία. Ο κ. Κυριακίδης αναμένεται να αναλάβει το συντομότερο τα καθήκοντά του. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά, δώδεκα άτομα είχαν εκφράσει επίσημα ενδιαφέρον για τη θέση, εκ των οποίων οι δύο απορρίφθηκαν επειδή κρίθηκε ότι η αίτησή τους ήταν εκπρόθεσμη.

Ο Σάββας Κυριακίδης είναι ο πρώτος που φέρει τον τίτλο του καλλιτεχνικού διευθυντή, μιας θέσης με νέα καθήκοντα που προκηρύχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Σάββας Κυριακίδης είναι θεατρολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (DEA) στις «Τέχνες του Θεάματος» (Paris III). Εργάζεται στο Εθνικό Θέατρο από το 1999 και είναι υπεύθυνος στο Τμήμα Δραματολογίου, Αρχείου και Βιβλιοθήκης, ενώ παράλληλα διδάσκει Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία και Δραματοποίηση στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει διδάξει σε ιδιωτικές δραματικές σχολές της Αθήνας, καθώς και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Υπήρξε ο υπεύθυνος του έργου της ψηφιοποίησης του αρχείου του Εθνικού Θεάτρου (www.nt-archive.gr).

Έχει δημοσιεύσει κείμενα και μεταφράσεις σε προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου και σε άλλα έντυπα. Έχει επιμεληθεί μεγάλο αριθμό προγραμμάτων των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου, από το 1999 έως σήμερα.
Συνυπέγραψε τη δραματουργική προσαρμογή του μυθιστορήματος «Ο ηλίθιος» (Εθνικό Θέατρο 2007) και τη δραματοποίηση των μυθιστορημάτων «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» (Εθνικό Θέατρο 2011, ΘΟΚ 2016) και «Τρίτο Στεφάνι» (ΘΟΚ, 2014).

Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ανάγνωσης του Διαγωνισμού του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.