• BUZZ
  • Νέα
  • ΕΝΑ ONLINE ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ SHAKESPEARE
ΕΝΑ ONLINE ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ SHAKESPEARE

ΕΝΑ ONLINE ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ SHAKESPEARE


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 04/02/2016 13:17
  • Κατηγορία: Νέα

Με τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου δραματουργού η επέτειος αυτή υπόσχεται πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων ανά την υφήλιο.

Μια πρώτη γεύση και εξαιρετικά πρωτοποριακή, είναι αυτή των ερευνητών του πανεπιστημίου του Τέξας, που πρόκειται να αναδημιουργήσουν το, εδώ και πολλά χρόνια εξαφανισμένο και εξαιρετικά δημοφιλές, πρώτο μουσείο αφιερωμένο στον Σαίξπηρ και μάλιστα διαδικτυακά.

Το μουσείο αυτό, που περιλάμβανε τρεις αίθουσες, δημιουργήθηκε από τον εκδότη John Boydell το 1789, στο εμπορικό κέντρο του Λονδίνου. Στην εποχή του, προσέλκυε πλήθος κόσμου, για να θαυμάσει τους τεράστιους καμβάδες, που απεικόνιζαν διάσημες σκηνές, από τα σπουδαία έργα του Σαίξπηρ, ζωγραφισμένες από τους κορυφαίους ζωγράφους της Βρετανίας.

Ο Boydell, που φημολογείται ότι είχε ξοδέψει το αστρονομικό για την εποχή ποσό των 150. 000 λιρών, για τη δημιουργία του μουσείου, είχε την πρόθεση να το αφήσει στο βρετανικό κράτος ως πολιτιστική κληρονομιά, αλλά με το ξέσπασμα των ναπολεόντειων πολέμων και την κατάρρευση της αγοράς, η επιχείρηση κατέρρευσε, λόγω δυσβάσταχτων χρεών.

Η συλλογή με τους πίνακες, αποτέλεσε το έπαθλο μιας λοταρίας, που έγινε το 1805 για την κάλυψη των χρεών. Ο νικητής, πούλησε όλους τους πίνακες σε εξευτελιστικές τιμές και οι περισσότεροι εξαφανίστηκαν.

Μένει λοιπόν να δούμε, αν η ψηφιακή εκδοχή, θα έχει την ίδια απήχηση στο σημερινό κοινό.

 

(Πηγή φωτογραφίας: nytimes)


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.