• BUZZ
  • Νέα
  • ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ATHENS COMEDY FESTIVAL
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ATHENS COMEDY FESTIVAL

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ATHENS COMEDY FESTIVAL


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 16/05/2017 12:44
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Το stand-up comedy, το κωμικό φαινόμενο που έχει απλωθεί από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, ο κωμικός αυτοσχεδιασμός, αλλά και το κωμικό θέατρο αποκτούν το φεστιβαλικό τους σπίτι . Έτσι για πρώτη χρονιά διοργανώνεται το Athens Comedy Festival, μια τριήμερη γιορτή, ένα γέλιου, με 28 συνολικά παραστάσεις σε 3 stages στο Gazarte από τις 19 έως και τις 21 Μαΐου. Οι καλύτεροι Έλληνες performers, αλλά και μεγάλα ονόματα του stand up από το εξωτερικό υπόσχονται να σας κάνουν να κλάψετε από τα γέλια.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι η δαιμόνια Αυστραλέζα Felicity Ward, που βρίσκεται συνεχώς στη λίστα με τα καλύτερα αξιολογημένα shows του Fringe Festival στο Εδιμβούργο, έχοντας κερδίσει και το βραβείο του καλύτερου διεθνούς show στη Φεστιβάλ Κωμωδίας της Νέας Ζηλανδίας.Την Παρασκευή 19/5 στις 22.30 παρουσιάζει την παράστασή της «Felicity Ward: 50% More Likely To Die».

Επίσης ο Αγγλο-Ινδός μετρ του made in Britain φλέγματος Imran Yusuf, που συνδέει άψογα την κοινωνικο-πολιτική σάτιρα με την ειλικρινή ενδοσκόπηση, θα παρουσιάσει το Σάββατο 20/5 στις 21.00 το «Imran Yusuf: Live in Athens».

Ο σαρδόνιος Scott Cappuro από το Σαν Φρανσίσκο, γνωστός για τις δουλειές του στις ταινίες «Mrs Doubtfire» και «Star Wars», θα παρουσιάσει το σόλο show του, με τίτλο, «The Trouble with Scott Capurro» την Κυριακή 21/5 στις 20.00.

Τέλος ο ασύλληπτος Ολλανδός Rod Ben Zeev, performer, σκηνοθέτης και δάσκαλος αυτοσχεδιασμού για 17 χρόνια, μαζί με τον δικό μας Λάμπρο Φισφή παρουσιάζουν την αυτοσχεδιαστική κωμωδία «Loving it», ενώ θα παραδώσει και τρία masterclasses.

Οι παραστάσεις των ξένων καλλιτεχνών θα γίνουν στα αγγλικά, χωρίς υποτίτλους, καθώς υπάρχουν πολλά αυτοσχεδιαστικά μέρη, οπότε είναι αδύνατη η διαδικασία μετάφρασης των συγκεκριμένων παραστάσεων.


Δίπλα τους θα «σταθεί» επάξια, με το μικρόφωνο ανά χείρας, η ελίτ της Ελλάδας (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Αγγελόπουλος, Νέλη Αλκάδη, Διονύσης Ατζαράκης, Κατερίνα Βρανά, Δημήτρης Δημόπουλος, Ναταλία Δήμου, Θωμάς Ζάμπρας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Μίνως Θεοχάρης, Χρύσα Κατασαρίνη, Ήρα Κατσούδα, Παναγιώτης Κούδας, Μιχάλης Μαθιουδάκης , Δημήτρης Μακαλιάς, Ανδρέας Πασπάτης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Αριστοτέλης Ρήγας, Ζήσης Ρούμπος, Πάρις Ρούπος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σίλας Σεραφείμ, Αναστασία Σκοπελίτη, Άγγελος Σπηλιόπουλος, Λάμπρος Φισφής, Ηλίας Φουντούλης, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Σωσώ Χατζημανώλη, Γιώργος Χατζηπαύλου, Δημήτρης Χριστοφορίδης και Blink Mike.


Και τις τρεις μέρες του φεστιβάλ θα γίνουν πολλά εργαστήρια για να μυηθείτε στα μυστικά της κωμωδίας από τους μετρ του είδους.
Τα εισιτήρια ξεκινούν από έξι ευρώ και φτάνουν μέχρι τα δέκα, ενώ ισχύουν και κάποιες ειδικές προσφορές.


Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά στη σελίδα του φεστιβάλ: http://www.athenscomedyfestival.gr/ default.aspx#festival


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.