• BUZZ
  • Νέα
  • ΑΜΛΕΤ ΜΕ ΕΛΕΚΤΡΟ-ΠΟΠ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
ΑΜΛΕΤ ΜΕ ΕΛΕΚΤΡΟ-ΠΟΠ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

ΑΜΛΕΤ ΜΕ ΕΛΕΚΤΡΟ-ΠΟΠ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 07/12/2016 16:09
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Στη Μικρή Σκηνή της στέγης Γραμμάτων και Τεχνών από τις 16 έως τις 18 Δεκεμβρίου, έρχεται ο Ελβετο-γαλλο-ουκρανός σκηνοθέτης Boris Nikitin με μια ανατρεπτική performance πάνω στον «Άμλετ» του Σαίξπηρ.

Η παράσταση, που συγκίνησε βαθύτατα τους θεατές στην πρεμιέρα της στην Ελβετία, πριν από δύο μήνες, παρουσιάζεται στο πλαίσιο του αφιερώματος της Στέγης στον κορυφαίο ελισαβετιανό δημιουργό, με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατό του.

Ακολουθώντας του δρόμους του queer και του punk, ο Nikitin, συνεργαζόμενος με τον ηλεκτρονικό μουσικό Julian Meding, αναμειγνύει τη δική του βιογραφία με αυτήν ενός σύγχρονου Άμλετ, σε μια διαμαρτυρία κατά της πραγματικότητας. Ο σκηνοθέτης δεν προσπαθεί να επαναφηγηθεί την ιστορία του σαιξπηρικού έργου, αλλά το χρησιμοποιεί ως πλαίσιο επανεξέτασης της ταυτότητας, της ατομικότητας, της ασθένειας και της πραγματικότητας.

Ο δικός του πρίγκιπας, με εμφάνιση πανκ κι άφυλος, όπως άλλωστε πολλοί χαρακτήρες του Άγγλου βάρδου, στην ουσία απαγγέλλει ένα πελώριο ποίημα, με συνοδεία μουσικής και προκαλεί τους θεατές να δώσουν την απάντηση στο ερώτημα που εδώ και αιώνες μας βασανίζει: «Να ζει κανείς ή να μη ζει;».


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.