• BUZZ
  • Νέα
  • Η ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΟΥ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Η ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΟΥ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Η ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΟΥ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 20/09/2017 18:22
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, «ΑΣΚΗΤΙΚΗ», σε σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές θα παρουσιαστεί, στο πλαίσιο της 60ης επετείου - Έτος Ν.Καζαντζάκη 2017-.στον εμβληματικό χώρο του «Ωδείου Ηρώδου Αττικού», Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 21:00.

Ν΄ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ ,

εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο.

Αν χαθεί εγώ θα φταίω.

Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ.

Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Μια τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού έργου, σε θεατρική μορφή. Έδωσε ερεθίσματα για να εμβαθύνει στην φιλοσοφική πραγματεία της Ασκητικής και να στρέψει τη συνείδησή του στο φως της αλήθεια, έγραψε ο Λέανδρος Πολενάκης.

Ο λόγος της “ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ” μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες.

“Η «Ασκητική» είναι ένα έργο που δύσκολα το φαντάζεσαι στη σκηνή. Είναι τόσο εσωτερικό που τις φλούδες της ψυχής σου που πετιούνται κάτω, θέλεις να σκύψεις να τις φας. Ακούς τις σκέψεις σου γραμμένες να παίζονται, ανασαίνεις ταυτόχρονα με τον ηθοποιό, ταξιδεύεις πέρα από το σημείο, έγραψε η Λίνα Παπαδάκη.

Μέσα από την Ασκητική θα μπορέσουμε να απαντήσουμε στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και να βρούμε τη λύτρωση.

Σαν μύστες, έξι ηθοποιοί ξετυλίγουν το νήμα της σκέψης του Νίκου Καζαντζάκη έτσι όπως έχει αποτυπωθεί σ’ αυτό το σπουδαίο κείμενο που περιέχει την κοσμοθεωρία του και εκφράζει τον αέναο αγώνα του ανθρώπου να μετουσιωθεί η Ύλη σε Πνεύμα προκειμένου να αγγίξει την απόλυτη αίσθηση της ελευθερίας. Είναι δύσκολο όσο και τολμηρό τo να προσαρμόσεις σκηνικά ένα λογοτεχνικό, φιλοσοφικό κείμενο και να δώσεις δηλαδή δραματική μορφή, αποδεσμευμένος από τη φιλολογική έρευνα, έγραψε η Μαρία Κρύου.

«Ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινον αγώνα!»

Ν. Καζαντζάκης

Μέσα από ένα φιλοσοφικό έργο όπως η «Ασκητική», εκείνο που αναζητάς είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή, βρίσκεις το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία.

Πάνος Αγγελόπουλος-σκηνοθέτης


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.