• BUZZ
  • Νέα
  • Η ΙΖΑΜΠΕΛ ΙΠΕΡ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Η ΙΖΑΜΠΕΛ ΙΠΕΡ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η ΙΖΑΜΠΕΛ ΙΠΕΡ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 04/12/2016 10:06
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ, βραβευμένη στις Κάννες και στη Βενετία, αλλά και με πλούσια θεατρική πορεία, ενώνει τις δυνάμεις με το τρομερό παιδί του ευρωπαϊκού θεάτρου, τον Πολωνό εικονοκλάστη Κριστόφ Βαρλικόφσκι, κι έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 20 ως τις 22 Δεκεμβρίου με την παράσταση «Phaedra(s)».

Οι δυο τους είχαν ξανασυνεργαστεί στο "Λεωφορείο", που είχαμε δει στο Φεστιβάλ Αθηνών, μια παράσταση εμπνευσμένη από το "Λεωφορείο ο πόθος" του Τένεσι Ουίλιαμς. Εκεί η Ιπέρ μάς εντυπωσίασε στο ρόλο της Μπλανς και το ελληνικό κοινό μυήθηκε στον κόσμο ενός μοναδικού σκηνοθέτη της νέας γενιάς, που κάνει μια ποιητική χρήση της τεχνολογίας, χτίζοντας σκηνικά σύμπαντα οριακά, που αναδεικνύουν την ομορφιά, αλλά και την ασχήμια των πιο κρυφών πτυχών της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η Ιπέρ είναι αναμφίβολα η ιδανική performer, που ηγείται ενός οκταμελούς θιάσου, κάνοντας την παράσταση αυτή, σημείο αναφοράς του σύγχρονου θεάτρου.

Αυτή τη φορά η 63χρονη Γαλλίδα ηθοποιός, μεταμορφώνεται σε θεά, βασίλισσα, ιερή πόρνη, ερωτευμένη αυτόχειρα, ασυμβίβαστη σύγχρονη γυναίκα και ζωντανό είδωλο του αυτοκαταστροφικού πάθους, έχοντας ως βάση την τραγική ηρωίδα.

Ο Κριστόφ Βαρλικόφσκι στηρίζεται σε ένα περίτεχνο μωσαϊκό κειμένων: τις τραγωδίες «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη και «Φαίδρα» του Σενέκα, που διασταυρώνονται με τρία σύγχρονα έργα: το «Φαίδρας έρως» της εμβληματικής Βρετανίδας αυτόχειρας δραματουργού των ‘90ς, Σάρα Κέην, το μυθιστόρημα «Ελίζαμπεθ Κοστέλο» του Νοτιοαφρικανού νομπελίστα Τζ. Μ. Κουτσί και τα κείμενα του Καναδο-Λιβανέζου Ουασντί Μουαουάντ. Καταθέτει έτσι έναν σκηνικό στοχασμό για τον έρωτα ανά τους αιώνες,με αναφορές στην ποπ κουλτούρα, τη φιλοσοφία και τη σύγχρονη πολιτική.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.