• BUZZ
  • Νέα
  • Η 'ΘΕΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ' ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ ΕΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ
Η 'ΘΕΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ' ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ ΕΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ

Η 'ΘΕΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ' ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ ΕΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 10/04/2017 13:22
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Ένα πνευματικό road trip. Μια υπαρξιακή φαντασμαγορία. Μια σκηνική εμπειρία. Τρεις οριακοί σταθμοί: Κόλαση, Καθαρτήριο, Παράδεισος. Για πρώτη φορά, Έλληνες δημιουργοί καταπιάνονται με το κορυφαίο έργο της μεσαιωνικής Ευρώπης. Η σκηνοθέτρια με την πορεία εντός και εκτός συνόρων επιστρέφει με την ομάδα της στη Στέγη, δύο χρόνια μετά τα AIMATA, και μαζί παρουσιάζουν τη Θεία Κωμωδία, αυτή τη μνημειώδη «οραματική αυτοβιογραφία» του Δάντη, το φανταστικό ταξίδι του στο βασίλειο των νεκρών.

Από τον ανεξάντλητο όγκο της τριλογίας, επιλέγονται όμως μόνο τα αποσπάσματα που περιγράφουν αυθεντικά περιστατικά της ζωής του Δάντη, του νεαρού και δυναμικού αυτού αγωνιστή των καιρών του και υπέρμαχου των δημοκρατικών αξιών, ο οποίος, στα τέλη της δεκαετίας του 1310, βρέθηκε προδομένος από τους συντρόφους του, εξαθλιωμένος οικονομικά, μόνος και εξόριστος. Στην οριακή αυτή στιγμή, στα 35 χρόνια του, στα μισά περίπου της ζωής του, ξεκίνησε να γράφει την Κωμωδία του...

Ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος και ο Jan Van de Engel συνδυάζουν κλασική μουσική και ηλεκτρονικές συνθέσεις δημιουργώντας ζωντανά το ηχοτοπίο της παράστασης. Ο ποιητής και μεταφραστής Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος, βαθύς γνώστης της Μεσαιωνικής παράδοσης και λογοτεχνίας και δημιουργός του περίφημου έργου Σύσσημον ή Τα Κεφάλαια, υπογράφει τη μετάφραση και τη δραματουργία της παράστασης.

22 ΑΠΡ - 7 ΜΑΪ 2017
20:30 Κεντρική Σκηνή


συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Δραματουργία: Νίκος Α.Παναγιωτόπουλος, VASISTAS
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Sound design: Jan Van de Engel
Μουσική επιμέλεια: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος
Βοηθός Δραματουργίας: Άρτεμις Χρυσοστομίδου
Ερμηνεύουν: Ευθύμης Θέου, Ελένη Βεργέτη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Ματίνα Περγιουδάκη, Γιάννης Κλίνης κ.ά.

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συμπαραγωγή: Les théâtres (Γαλλία)
Με την υποστήριξη: KOMM'N'ACT (Γαλλία)
διαβάστε περισσότερα

Με αγγλικούς υπέρτιτλους


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Τρίτη 25 Απριλίου
Συμπόσιο για τον Δάντη

Παρασκευή 28 Απριλίου
Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές
Συντονισμός: Γρηγόρης Ιωαννίδης, κριτικός θεάτρου και επίκουρος καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τετάρτη 3 & Πέμπτη 4 Μαΐου
Εργαστήριο με την Αργυρώ Χιώτη και την oμάδα VASISTAS


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.