• BUZZ
  • Νέα
  • ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ
ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 07/12/2016 14:31
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η «H 8η Ημέρα» είναι μια ιδιαίτερη παράσταση που έρχεται στο σπίτι σας. Την ιδέα είχαν οι ηθοποιοί Ηλίας Κουνέλας και Παναγιώτης Καμμένος.

Mε αφορμή το δίστιχο του ποιητή János Pilinszky - «Υπάρχει έξοδος / ένας άγνωστος που χτυπά την πόρτα σου»’- έστησαν μια κατ’ οίκον παράσταση, διαφορετική από τις άλλες, που ήδη έχει ταξιδέψει σε αρκετά νοικοκυριά και συνεχίζει την πορεία της και φέτος. Οι δημιουργοί της θεωρούν ότι θεατής δεν φιλοξενεί απλώς μία παράσταση στο σαλόνι του, αλλά ταυτόχρονα φιλοξενείται.

Μπορείτε αν θέλετε λοιπόν να προσκαλέσετε την παράσταση στο σαλόνι σας, ή να την παρακολουθήσετε ως άγνωστος θεατής στο σαλόνι κάποιου άλλου. Προϋπόθεση για την φιλοξενία της παράστασης είναι το εκάστοτε σπίτι να δέχεται και άγνωστους θεατές. Για παράδειγμα, σε ένα σαλόνι που χωράει δέκα άτομα, τα έξι θα είναι καλεσμένοι του οικοδεσπότη και τα τέσσερα θα είναι άγνωστα. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των παραστάσεων, όπως και για την περιοχή που θα παίζεται η παράσταση από την σελίδα στο facebook και το διαδικτυακό ημερολόγιο που έχει αναρτηθεί.
Το έργο που έχουν επιλέξει οι δύο καλλιτέχνες είναι του Virgil Georghiou, που ουσιαστικά αφηγείται την αληθινή ιστορία του ιερέα πατέρα του, και η υπόθεση έχει ως εξής:

Ένας ιερέας σε κάποιο ορεινό χωριό της Μολδαβίας ενταφιάζει έναν ανώνυμο νεκρό που βρέθηκε εγκαταλελειμμένος, εν καιρώ πολέμου. Τον ενταφιάζει με όλες τις τιμές που αποδίδει η Ορθόδοξη Εκκλησία σε έναν νεκρό χριστιανό. Η πράξη του θα έχει συνέπειες και θα θέσει μεγάλα ερωτήματα.
Οι δύο ηθοποιοί και φίλοι που ξεκίνησαν να διαβάζουν από κοινού το κείμενο αυτό την περίοδο του Ελληνικού δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015, εμπνεύστηκαν αυτή την παράσταση από το κλίμα του διχασμού που επικράτησε, για να μιλήσουν για όσα τελικά μας ενώνουν.

Η παράσταση κάθε Κυριακή παρουσιάζεται και στο «Από Μηχανής Θέατρο» στο Μεταξουργείο στη μία το μεσημέρι.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.