• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΪΟ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΪΟ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΪΟ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 27/04/2016 18:34
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Θεατρικές παραστάσεις


Δευτέρα 9 έως Τρίτη 31 Μαΐου 2016
κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00

Manji

Το έργο του Junichiro Tanizaki
σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Νταλιάνη

Πρεμιέρα: Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στις 21:00

Το έργο Manji αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα του Junichiro Tanizaki. Συγγραφέας διεισδυτικός, ευφυής και αμφιλεγόμενος, αποτελεί έναν από τους διασημότερους Ιάπωνες λογοτέχνες.
Το 2015 συμπληρώθηκαν τα 50 χρόνια από τον θάνατό του, ενώ το 2016 είναι η επέτειος συμπλήρωσης των 130 χρόνων από τη γέννησή του.
Το έργο, εκκινώντας από την ερωτική ιστορία δύο γυναικών, διαπραγματεύεται το θέμα της αμφιβολίας, τόσο ως προς το πραγματικό αντικείμενο του πόθου, όσο και ως προς την αντικειμενική πραγματικότητα.
Ένα χρόνο μετά την γνωριμία της με τη Μίτσουκο, η Σόνοκο αφηγείται, σε έναν ανώνυμο συγγραφέα, τα όσα συνέβησαν μεταξύ της ίδιας και της ερωμένης της, Μίτσουκο, του συζύγου της Κόταρο και του μνηστήρα της ερωμένης της, Εΐτζιρο. Η αφήγηση μας μεταφέρει στην Ιαπωνία της δεκαετίας του ’30, δημιουργώντας ένα λαβύρινθο από υπαρκτά και ψυχικά τοπία, από συνειδητές εξαπατήσεις και διαρκείς ανατροπές. Η αναγνώριση της πραγματικής ταυτότητας των προσώπων καθίσταται αδύνατη, ενώ η αρχικά ταυτισμένη μορφή της Μίτσουκο με την μποτισάτβα Κάνον, μετατρέπεται σε μορφή δημίου, συμπαρασύροντας στην απώλεια τους εραστές της.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Νταλιάνη
Επιμέλεια διασκευής: Ανδρέας Φλουράκης
Μέθοδοι αφήγησης: Μαρία Σαββίδου
Μετάφραση/φιλολογική επιμέλεια: Δανάη Καπράνου
Σκηνικά: Άρτεμις Σιέρρα
Κοστούμια: Δήμητρα Τρούσα
Κίνηση: Μιμίκα Σαμαρά
Μουσική: Κυριάκος Σπύρου
Video Art/Creative director: Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης
Σχεδιασμός φώτων: Αντώνης Κουνέλλας
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Σταύρος Μαρκουλάκης, Σοφία Ιγνατίδου
Φωτογραφίες: Oltjon Lipe
Σχεδιασμός αφίσας: Γιώργος Κωστάκης
Σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Μπιπ.

Παίζουν:
Αθηνά Αλεξοπούλου, Μαρία Θρασυβουλίδη , Κωστής Μακριδάκης, Πάνος Νάτσης

Δευτέρα 9 έως Τρίτη 31 Μαΐου 2016
κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00
Manji
Το έργο του Junichiro Tanizaki
σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Νταλιάνη
Πρεμιέρα: Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στις 21:00

Αίθουσα: Blackbox
Διάρκεια: 105΄
Τιμές εισιτηρίων: 12€, κανονικό
7€, μειωμένο Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/ Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ Κάτοχοι Κάρτας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ακαδημίας Αθηνών/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΛΜΕ/ ΟΙΕΛΕ/ Μέλη ΟΤΟΕ/ Άνω των 65/ ομάδες άνω των 10 ατόμων
5€, ειδική τιμή για φοιτητές, Κατόχους Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ/ ΑΜΕΑ/ Μέλη ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών)


Η Βαρβάρα Νταλιάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Θεατρικών Σπουδών και του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της φιλοσοφικής σχολής Αθηνών. Έχει σκηνοθετήσει το θεατροεκπαιδευτικό δράμα Στη σπηλιά του Μινώταυρου, στο θέατρο «Μπιπ» το 2016, το μονόλογο Μαντάμ Μπλε, στα πλαίσια του φεστιβάλ Dreamland: η γη της Επαγγελίας στο θέατρο «Μπιπ» το 2015, την παράσταση Μήδειας Πατούσες του Ανδρέα Φλουράκη, στο θέατρο «Βαφείον» το 2014 και έχει αποσπάσει το πρώτο βραβείο κοινού για την performance Lift me down στο φεστιβάλ του «Κινητήρας Studio», με την ομάδα Lift.Inc, το 2013. Έχει εργαστεί ως actor-teacher σε προγράμματα για το θέατρο στην εκπαίδευση, σε Ελλάδα και Αγγλία, σε συνεργασία με το Big Brum του Μπέρμινχαμ και τον Chris Cooper. To 2014 εξέδωσε τη μονογραφία της με τίτλο Υλικό Θεάτρου: μελέτη στη δραματουργία του Ανδρέα Φλουράκη.

*******

Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στις 20:00

παράσταση ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών
«Τα ανθισμένα παπούτσια»
βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων

Σύλληψη-σκηνοθεσία: Άννα Χατζηχρήστου

θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων»
Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – Διοτίμα


είσοδος μόνο με προσκλήσεις
από το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – Διοτίμα


Η θεατρική παράσταση «Τα ανθισμένα παπούτσια», σε σύλληψη-σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου, αποτελεί μέρος της δράσης ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών στο πλαίσιο του προγράμματος «Νομική βοήθεια και ενδυνάμωση θυμάτων έμφυλης βίας» που υλοποιεί το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – Διοτίμα.

Για πρώτη φορά, γυναίκες θύματα κακοποίησης βρίσκουν το θάρρος να εξιστορήσουν τα βιώματα της διπλανής πόρτας επί σκηνής, να ανακτήσουν τη χαμένη αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια τους και να παροτρύνουν κάθε γυναίκα η οποία υφίσταται έμφυλη βία να ζητήσει βοήθεια.

Στην προσπάθεια αυτή έρχονται να συμβάλλουν 6 Έλληνες συγγραφείς – Κωστής Γκιμοσούλης, Βασίλης Παλαμάρας, Λέανδρος Πολενάκης, Σταμάτης Πολενάκης, Γιάννης Σολδάτος, Θανάσης Χειμωνάς – με πρωτότυπα κείμενά τους για :

• Την ενδοοικογενειακή βία σε όλες τις εκφάνσεις της
• Τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν τα θύματα έμφυλης βίας
• Tην εμπορεία γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση (sex trafficking)
• Τον εξαναγκαστικό γάμο
• Το διαδικτυακό bullying

Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για την έμφυλη βία και τις συνέπειές της, την υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών στη ζωή και την ασφάλεια, την προστασία από τη βία και το αναφαίρετο δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.

Η παράσταση της θεατρικής ομάδας «Οι Μούσες των Τραυμάτων» του ΚΓΜΕ-ΔΙΟΤΙΜΑ θα πραγματοποιηθεί στον “ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο” του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στις 20:00.

Συντελεστές:
Σύλληψη-σκηνοθεσία: Άννα Χατζηχρήστου
Κίνηση-Χορογραφία: Μάνος Καρδαράς
Σκηνικά-Κοστούμια: Τζίνα Σταυράκη
Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου

Θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων»

Διοργάνωση: Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – Διοτίμα

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις από το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – Διοτίμα.

*Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως ΕΕΑ Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.


Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στις 20:00
παράσταση ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών
«Τα ανθισμένα παπούτσια»
Σύλληψη-σκηνοθεσία: Άννα Χατζηχρήστου
θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων»
Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – Διοτίμα

Αίθουσα: Ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος
Είσοδος μόνο με προσκλήσεις, από το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – Διοτίμα

********


Παρασκευή 20, Σάββατο 21, Κυριακή 22
Παρασκευή 27, Σάββατο 28, Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στις 21:30

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ
του Νεκτάριου Μπουτεράκου

Θεατρική ομάδα “Alitexnes”
Η θεατρική ομάδα “Alitexnes” παρουσιάζει το θεατρικό έργο μυστηρίου-τρόμου “Μια ανάσα ζωής” του Νεκτάριου Μπουτεράκου. Μια ιστορία που περιπλέκεται γύρω από την έννοια της ζωής, του θανάτου και της πίστης. Πίστη στο Θεό, πίστη στη φύση, πίστη στον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι το ταξίδι ενός ήρωα που έχει καταπνίξει βαθιά μέσα του κάθε είδους συναισθήματα τα οποία στο τέλος γίνονται χείμαρρος και πνίγουν τον ίδιο κι όσους στέκονται γύρω του.
Το έργο διακρίθηκε με τη δεύτερη θέση στο 2ο Athstage Festival Κάλβου-Καλαμπόκη στην Αθηναϊκή σκηνή τον Ιούλιο 2015 και ήταν πρώτο στην προτίμηση του κοινού.

Περίληψη
Μια βροχερή νύχτα ο Φαίδων με την εγκυμονούσα γυναίκα του Μίνα χτυπούν την πόρτα μιας αλλόκοτης οικογένειας σε ένα απομακρυσμένο χωριό, ύστερα από ατύχημα λόγω της καταιγίδας. Η οικογένεια αυτή αποτελείται από τον πατριάρχη Μιχαήλ, την προκλητική κόρη του Στέλλα και τον ιδιόμορφο, λιγομίλητο γιο του, Μάχο. Η φιλοξενία του Μιχαήλ είναι απλόχερη αλλά από την πρώτη στιγμή η ατμόσφαιρα φαίνεται ηλεκτρισμένη. Τον πάγο και την αμηχανία αυτής της συναναστροφής σπάει ένα ακόμα ατύχημα. Μια μάνα χτυπάει την πόρτα του Μιχαήλ, κρατώντας στα χέρια της τη μισοπεθαμένη κόρη της, Ανθή. Στα μάτια του Φαίδωνα η Ανθή είναι νεκρή αλλά προς μεγάλη του έκπληξη το κορίτσι κατεβαίνει ζωντανό από τη σοφίτα του Μιχαήλ ύστερα από λίγη ώρα.

Συντελεστές
Σενάριο/Σκηνοθεσία: Νεκτάριος Μπουτεράκος
Ενδυματολόγος: Μάγδα Καλέμη
Μακιγιάζ: Ματίνα Τσάκαλη
Οργάνωση Παραγωγής: Αλεξάνδρα Ξύδα
Θεατρική ομάδα “Alitexnes”

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ήρα Δαμίγου, Βαγγέλης Δισλάκης, Ασπασία Πάστρα,
Βασίλης Βουνός, Μάρκος Βρεττάρος, Λεμονιά Αντωνάτου, Μαργαρίτα Κούβελα

Παρασκευή 20, Σάββατο 21, Κυριακή 22
Παρασκευή 27, Σάββατο 28, Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στις 21:30
ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ
του Νεκτάριου Μπουτεράκου
Θεατρική ομάδα “Alitexnes”

Αίθουσα: Ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος
Διάρκεια: 90΄(χωρίς διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: 12€, γενική είσοδος
10€, μειωμένο Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ/ ΑΜΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/ Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ Κάτοχοι Κάρτας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ακαδημίας Αθηνών/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΛΜΕ/ ΟΙΕΛΕ/ Μέλη ΟΤΟΕ/ Άνω των 65
************

 

Παρασκευή 27, Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στις 21:30

Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ
σύνθεση κειμένων
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Βάσια Βασιλείου


κατάλληλο: άνω των 15 ετών

Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ είναι μια σκηνική σύνθεση που προβάλλει το πορτραίτο μιας νέας γυναίκας που πάσχει από μανιοκατάθλιψη. Η σωματοποιημένη δράση, άλλοτε γεωμετρώντας και άλλοτε διαμελίζοντας την παραποιημένη πραγματικότητα του μυαλού της ηρωίδας οδηγεί στις ψευδαισθήσεις της. Η μάστιγα της εποχής μέσα από μια αμιγώς «ψυχεδελική» ματιά. Αναβαίνει για τρεις παραστάσεις την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 & την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στις 21:30, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Βάσια Βασιλείου μετά το βραβευμένο ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ με το Β΄ Βραβείο Καλύτερης Παράστασης Festival Nova Pars Nights, μετά την ενδιαφέρουσα πρότασή της με το πάντρεμα μιμικής περφόρμανς και σωματοποιημένης δράσης «αφορίζοντας» το λόγο, και μετά το πολυσυζητημένο Dra(u)gging (4 υποψηφιότητες στα Annual Gay Awards ), επανέρχεται με άλλη μια «In-yer-face-theater» παράσταση. Επιλέγει και πάλι σκληρή, ρεαλιστική θεματολογία την οποία αναδεικνύει μέσα από γρήγορες και σουρεαλιστικές εναλλασσόμενες εικόνες, αποφεύγοντας κάθε υπαινιγμό.... Χρησιμοποιεί το σώμα πότε ως έκφραση του λόγου μέσα από τη φόρμα και το μοτίβο, και άλλοτε σα νοηματικό δοχείο....

Συντελεστές

Σύνθεση κείμενων των: Σταύρος Σταυρόπουλος, Αρθούρος Ρεμπώ, Σάρα Κέιν,
Τζιμ Μόρισσον, Λούλα Αναγνωστάκη, Βάσια Βασιλείου
Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Σχεδιασμός Φωτισμών: Βάσια Βασιλείου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Τσούκας
Sound Design Έναρξης: Νεκτάριος Μεϊντάνης –Μartian Arts
Composing and Programming: Αλέξανδρος Πάντζος
Μουσική Σύνθεση To fear and Love U: Φίλιππος Περιστέρης
Φωτογραφία: Έλλη Σασσαγιάννη – Ellie Art Photography

Παίζουν: Βάσια Βασιλείου, Ευγενία Μωράκη

Παρασκευή 27, Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στις 21:30
Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ
σύνθεση κειμένων
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Βάσια Βασιλείου
κατάλληλο: άνω των 15 ετών

Αίθουσα: Blackbox
Διάρκεια : 60΄
Τιμές εισιτηρίων: 12€, κανονικό
10€, μειωμένο Μαθητικό/Φοιτητικό/ Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/ Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ Κάτοχοι Κάρτας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ακαδημίας Αθηνών/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΛΜΕ/ ΟΙΕΛΕ/ Μέλη ΟΤΟΕ/ Άνω των 65
8€, ειδική τιμή Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ/ ΑΜΕΑ

********


Stand up Comedy event


Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 21:00

Stand up for U
Ένας μαραθώνιος κωμωδίας
Για την ενίσχυση του προγράμματος «Νονός» της UNICEF

Συμμετέχουν
Στέλιος Ανατολίτης, Δημήτρης Δημόπουλος, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Ήρα Κατσούδα, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Ανδρέας Πασπάτης, Αριστοτέλης Ρήγας, Αλίκη Τσακούμη, Λάμπρος Φισφής,
Γιώργος Χατζηπαύλου & Ben Norris- από το Comedy Store (Λονδίνο)

11 καλλιτέχνες, με πρωτοβουλία του Γιώργου Χατζηπαύλου, ενώνουν τις δυνάμεις και το ταλέντο τους στο μεγαλύτερο Stand up Comedy event της χρονιάς. Στόχος τους, να ενισχύσουν το έργο της UNICEF και να χαρίσουν χαμόγελο και ελπίδα σε παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Το Stand up for U έχει γίνει πλέον θεσμός. Ο φιλανθρωπικός μαραθώνιος κωμωδίας με προσκεκλημένους τους κορυφαίους stand up κωμικούς από την Ελλάδα και την Αγγλία, διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στις 13 και 14 Μαΐου 2016.

 

Η ιδέα ξεκίνησε πρόπερσι από τον Γιώργο Χατζηπαύλου και την ανάγκη του να προσφέρει ελπίδα αλλά και έμπρακτη στήριξη στα παιδιά. Το εγχείρημά του υποστηρίχθηκε θερμά από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και από πολλούς κωμικούς. Ο ίδιος, σε παλαιότερη συνέντευξή του, είχε δηλώσει: «Σκεφτόμουν ότι τα παιδιά είναι οι πιο αδύναμοι πολίτες του κόσμου και εξαρτώνται από εμάς. Πρέπει σε μόνιμη βάση να κάνουμε κάτι για εκείνα. Όταν έμαθα πόσα παιδιά βοηθήσαμε την πρώτη χρονιά μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, έκανα τον πιο γλυκό ύπνο στη ζωή μου».
Και το όνειρό του συνεχίστηκε και την επόμενη χρονιά: Πέρσι, όλες οι παραστάσεις ήταν sold out, δύο μόλις μέρες από την έναρξη της προπώλησης. Και τα έσοδά που προέκυψαν από τα 1.200 εισιτήρια διατέθηκαν εξολοκλήρου στο πρόγραμμα της UNICEF, «Νονός».

Φέτος, συνεχίζουμε πιο δυναμικά και αισιόδοξα από ποτέ!
Σ’ αυτές τις δύο βραδιές χαράς, προσφοράς και αισιοδοξίας 12 καλλιτέχνες με «όπλο» την τέχνη τους επιχειρούν να προσφέρουν γέλιο, συγκίνηση αλλά και-τελικά- ελπίδα, ένα δώρο ζωής σε κάποια παιδιά που στερούνται ακόμη και τα αυτονόητα.
Θα παρουσιάσουν τα καλύτερά τους στιγμιότυπα οι stand-up κωμικοί (αλφαβητικά): Στέλιος Ανατολίτης, Δημήτρης Δημόπουλος, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Ήρα Κατσούδα, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Ανδρέας Πασπάτης, Αριστοτέλης Ρήγας, Αλίκη Τσακούμη, Λάμπρος Φισφής και Γιώργος Χατζηπαύλου.

Μαζί τους, θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο σπουδαίος Βρετανός κωμικός Ben Norris, μέλος του θρυλικού Comedy Store του Λονδίνου.

 


Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Μαΐου, στις 21.00
Stand up for U
Ένας μαραθώνιος κωμωδίας
Τα έσοδα και των δύο παραστάσεων θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του προγράμματος «Νονός» της UNICEF
Παρουσίαση, επιμέλεια: Γιώργος Χατζηπαύλου.

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 135΄(με διάλειμμα)
Τιμή εισιτηρίων: 15€, γενική είσοδος
10€, Μειωμένο, Μαθητές, Φοιτητές, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ)

Μεγάλος υποστηρικτής της εκδήλωσης: εταιρία Swarovski.

Με τη συνεργασία και την στήριξη
της UNICEF
και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

***********


θεατροχορευτική παράσταση


Σάββατο 7 Μαΐου 2016, στις 21:00
Κυριακή 8 Μαΐου 2016, στις 17:30 & στις 21:00
Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στις 21:00

Το Ημερολόγιο
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Λιάρος

Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης & Πολιτισμού


Ημερολόγιο < ημέρα + λέγω ουδέτερο
1. σύστημα που ακολουθείται από έναν ή περισσότερους λαούς σχετικά με τον καθορισμό της διάρκειας του έτους, των μηνών, τον καθορισμό των δίσεκτων ετών ή άλλων μορφών εμβόλιμων ημερών κλπ
2. έντυπο που αναγράφει όλες τις ημέρες του έτους, συχνά με πρόσθετες πληροφορίες όπως οι θρησκευτικές εορτές, η ανατολή και η δύση του ήλιου κλπ
3. η προσωπική καταγραφή των σκέψεων και της ζωής κάποιου
4. το βιβλίο που κάποιος καταγράφει τις σκέψεις του και τη ζωή του
Τι από όλα αυτά είναι «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ» ;
Η Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης & Πολιτισμού μετά από μια τριλογία παραστάσεων που είχαν κοινό άξονα και ήταν αφιερωμένες στην Ελληνική Γαστρονομία (ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΝΑ ΝΟΣΤΙΜΙΣΩ), στο Ελληνικό παραδοσιακό παιχνίδι (ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ...), στον αυτοσχεδιασμό όπως εκφράζεται μέσα από διάφορες πτυχές της ζωής (ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ-ΖΩ), έρχεται και φέτος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Σάββατο 7, την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στις 21:00, με μια νέα μουσικοθεατρική πρόταση «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ».
«ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ» είναι η αρχή ενός νέου κύκλου και μιας νέας ρεαλιστικής απεικόνισης του χθες. Η συγκίνηση και ο προβληματισμός δεν λείπουν, καθώς επίσης οι έντονες αντιθέσεις μεταξύ του χθες και του σήμερα που θα ξεδιπλώσουν κρυμμένες αλήθειες και συναισθήματα
Συντελεστές
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης & Πολιτισμού (Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π.)
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Λιάρος
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ : Η χορευτική ομάδα καθώς και τα παιδικά τμήματα της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Έκφρασης & Πολιτισμού

ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Χορευτικός Σύλλογος «ΤΕΓΕΑ»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ: Παναγιώτης Κυριακόπουλος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ: Αντρέας Ατζάμπος
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ : Άγγελος Θεοδοσίου – Νίκος Σωτηρίου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Συνολικά: Εκατόν δώδεκα άτομα (εντός και εκτός σκηνής)

Σάββατο 7 Μαΐου 2016, στις 21:00
Κυριακή 8 Μαΐου 2016, στις 17:30 & στις 21:00
Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στις 21:00
Το Ημερολόγιο
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Λιάρος
Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης & Πολιτισμού

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 120΄(χωρίς διάλειμμα)
Τιμή Εισιτηρίων: 12€, γενική είσοδος

***********

Παραστάσεις χορού

Πέμπτη 27, Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Μαΐου 2016, στις 21:00

«65... Και Συνεχίζουμε!»

Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή «Ραλλού Μάνου»

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί φέτος για τρίτη φορά τις παραστάσεις της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής «Ραλλού Μάνου» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της σχολής για τα 65 χρόνια από την ίδρυσή της, την Πέμπτη 27, την Παρασκευή 28, & το Σάββατο 29 Μαΐου 2016, στις 21:00.

Η παράσταση που έχει τίτλο: «65... Και Συνεχίζουμε!» συνδυάζει τα έργα των καθηγητών της σχολής, απάνθισμα από ρεπερτόριο κλασικού και σύγχρονου χορού, αλλά και χορογραφίες των σπουδαστών της.
Η διαδρομή αυτή, από την πρώτη πρόβα ως την τελική παρουσίαση, δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές να επικοινωνήσουν στο κοινό τη συνεχή εξέλιξη και μεταμόρφωσή τους και γίνεται το όχημά τους προς μια επαγγελματική καριέρα.

Πέμπτη 27, Παρασκευή 28,& Σάββατο 29 Μαΐου 2016, στις 21:00
«65... Και Συνεχίζουμε!»
Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή «Ραλλού Μάνου»

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 120΄
Τιμές εισιτηρίων: 10€, γενική είσοδος

 


εφηβικό θέατρο

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στις 20:00

Το 15ο Λύκειο Αθηνών (Κυψέλη) παρουσιάζει

τη θεατρική παράσταση
«Γυναίκες της Προσφυγιάς»
έργο βασισμένο στις Τρωάδες του Ευριπίδη

Κείμενο: «Τρωάδες» Μ. Κακογιάννη (1973), υπότιτλοι
Σκηνοθεσία: Αναστασία Σανίκα, Άννα Ρωμάνου


Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Σήμερα, που η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο έχει αποκτήσει διαστάσεις απόλυτης καταστροφής και τη βιώνουμε καθημερινά στον τόπο μας, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για αυτήν την καταστροφή που συντελείται διαχρονικά, για την αγριότητα και τον παραλογισμό του πολέμου και για όσα υφίστανται τα πιο αθώα θύματα αυτού του παραλογισμού: οι γυναίκες και τα παιδιά.
Η παράστασή μας αποτελεί μια συνομιλία ανάμεσα στο τότε (Τροία), στο μετέπειτα (Μικρασιατική καταστροφή) και στο σήμερα (πρόσφυγες της Συρίας) και προέκυψε αβίαστα ως φυσικό επακόλουθο της επικαιρότητας και της ανάγκης μας να παρουσιάσουμε μέσα από ένα κλασσικό και διαχρονικό κείμενο της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας τη δεινή θέση των θυμάτων πολέμου, των αιχμαλώτων και των προσφύγων.


Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στις 20:00
Το 15ο Λύκειο Αθηνών (Κυψέλη) παρουσιάζει
τη θεατρική παράσταση
«Γυναίκες της Προσφυγιάς»
έργο βασισμένο στις Τρωάδες του Ευριπίδη

Κείμενο: «Τρωάδες» Μ. Κακογιάννη (1973), υπότιτλοι
Σκηνοθεσία: Αναστασία Σανίκα, Άννα Ρωμάνου

Παίζουν οι μαθήτριες και οι μαθητές:
Πρόλογος/Εισαγωγή: Νικολέτα Λυκάκη
Εκάβη: Κωνσταντίνα Μπουρνιά
Κασσάνδρα: Εύα Μακότση
Ανδρομάχη: Μυρτώ Κάτσιου
Χορός: Κορυφαία: Λουίζα Γκιολάι, Μέλη: Αντωνία Κοντοπούλου, Χριστίνα Μαρούλη, Αλόνα Γιουντίνα, Ειρήνη Ζώτο, Νικολέτα Λυκάκη, Εύα Μακότση
Στρατιώτες: Βασίλης Λυμπερόπουλος, Μάριος Ντάνο, Αλέξανδρος Μπουραντάς, Ευθύμιος Παπαθανασίου

Με την υποστήριξη της Δ/νσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Μηχ/κού Εξοπλισμού του Δήμου Αθηναίων.

Αίθουσα: Θέατρο
Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κρατήσεις: Δευ-Παρ. 10:00-14:00, τηλ. 210 34.18.579

*********

παιδικό θέατρο


Κυριακή 29 Μαΐου 2016, από τις 10:30 έως τις 14:00

Τα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) παρουσιάζουν…

 

Είσοδος Ελεύθερη
Με προσκλήσεις από το Μαράσλειο
• 10:30, Μαθητικός Όμιλος
«Δημιουργική Έκφραση & Κίνηση»
«Η θάλασσα κι ο κόσμος της ταξιδεύουν στον κόσμο χορεύοντας»

Οι μαθήτριες του Μ.Ο. παρουσιάζουν μέρος της δουλειάς τους την χρονιά που πέρασε μέσα από μουσικοκινητικό δρώμενο με θέμα τη θάλασσα και τον κόσμο της. Μέσα από ένα φανταστικό ταξίδι των πλασμάτων του βυθού ανά τον κόσμο, γίνεται μια αναφορά σε ρυθμούς και χορούς με «άρωμα» Ταϊτής, Ινδίας, Αφρικής, Αιγύπτου, Ισπανίας και Ελλάδας.

Συμμετέχουν :
Η Εκπαιδευτικός :Eρατώ Παλαιολόγου (Υπεύθυνη Μ.Ο. –Εκπ. Φυσικής Αγωγής)

Οι μαθήτριες του Μ.Ο. :
Αβραμίδου Σταυριανή, Aνδρέου Ελένη, Γιαννακοπούλου Κατερίνα, Γεωργιάδου Μαργαρίτα, Γκάτζια Κορίνα, Καραναστάση Νιόβη, Καρέλλη-Καστρίτη Μαρία , Καρέλλη –Καστρίτη Φαίδρα, Μουλακάκη Δανάη, Πετάση Γεωργία, Σταυράκη Κατερίνα, Ταβουλάρη Αθηνά.
Διάρκεια : 30΄


• 11:00, «Το αρχοντόπουλο που έγινε πύργος»
Τα παιδιά της Β ΄1 τάξης μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση και τη μουσική ζωντανεύουν το παραμύθι της Σοφίας Μαντουβάλου.

Ονειρεύονται, φαντάζονται, ελπίζουν….
«Το αρχοντόπουλο που έγινε πύργος είναι ένα καινούργιο παραμύθι. Δεν είναι διασκευή. Είναι ένα λαϊκότροπο μοντέρνο παραμύθι. Όπως αναφέρει η συγγραφέας, έχει χρησιμοποιήσει μοτίβα και στοιχεία του λαϊκού παραμυθιού όπως οι σαράντα μέρες, οι μοίρες, τα ξωτικά, τα πουλιά που μιλάνε με ανθρώπινη φωνή, για να μιλήσει για την αγάπη που ξεπετρώνει την καρδιά και νικάει το κακό, και έχει παραβεί το νόμο του λαϊκού παραμυθιού για την ανωνυμία του τόπου που συμβαίνουν τα δρώμενα μιας και ονομάζει το τόπο οπού συμβαίνουν αυτά…
Πού; Στον τόπο των πυργόσπιτων: στη Μάνη.»

Διδασκαλία κειμένου, επιμέλεια: Φωτεινή Ζέρβα
Μουσική επιμέλεια- διδασκαλία: Χρυσάνθη Ζεπάτου
Διάρκεια: 50’


12:15, Μαθητικός όμιλος
Χορωδιακό και Ορχηστρικό Σύνολο

Πήραμε τις νότες, βρήκαμε το ρυθμό, προσθέσαμε τα λόγια, δανειστήκαμε την κίνηση του ανέμου και είμαστε έτοιμοι να σας χαρίσουμε τη φαντασία της αρμονίας, τη δύναμη του παλμού, τη μαγεία των στίχων.
Τα παιδιά του Ομίλου θα παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους, δηλαδή τραγούδια και οργανικά μέρη που αναδεικνύουν τη φωνή και χαρίζουν μουσική απόλαυση σε μικρούς και μεγάλους.

Υπεύθυνες Ομίλου: Ελένη Αναστασιάδου - Νικολέττα Χαραλαμποπούλου
Τραγουδάει μαζί μας η κυρία Δάφνη Καμμένου
Διάρκεια : 35 λεπτά.

 

13:00, Θεατρικός Όμιλος Μαρασλείου
Φ.Γ. Λόρκα Δον Κριστομπίτα – Δόνια Ροζίτα

Θέατρο με ζωντανές μαριονέτες από το Θεατρικό Εργαστήρι του Μαρασλείου. Μία φάρσα από τον Φ. Γ. Λόρκα που ανακαλεί τα πρώτα έργα του μεγάλου Ισπανού δημιουργού όταν, παιδί ακόμα, φτιάχνει το θεατράκι των Φασουλήδων για να στεγάσει την αχαλίνωτη φαντασία του.
Στο παραθυράκι της σκηνής των Φασουλήδων οι μικροί ηθοποιοί είναι τα ανδρείκελα στα οποία ο ποιητής, εραστής του παιχνιδιού της τέχνης, συνδέεται με την Κομέντια ντελ Άρτε, δίνει φωνή στους απλούς ανθρώπους και πατά πάνω στη λαϊκή παράδοση της Ισπανίας για να αποτυπώσει με ενάργεια την ποιητική του φαντασία.
Μία παράσταση που επιχειρεί να ακολουθήσει την πορεία του ποιητή καθώς εξελίσσει την τέχνη και τους προβληματισμούς του, δίνει πνοή αληθινής ζωής στα ανδρείκελά του και τα κάνει αληθινούς ανθρώπους για να ερμηνεύσουν αργότερα το Ματωμένο Γάμο, τη Γέρμα και την Μπερνάρντα Άλμπα.

Συμμετέχουν: Αθανασοπούλου Ελένη, Κυριάκου Χρήστος, Λάζος Αντώνης, Παναγιωτίδης Ερνέστος, Πανταζοπούλου Ρεβέκκα – Ζιζέλ, Πετρίδου Ελισάβετ, Ρουλάκη Καψοκαβάδη Νεφέλη, Τράγκα Κορίνα, Χαριτάκη Μαρία
Θεατρική διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Μαρία Ζαχαροπούλου με τη συνεργασία της Μάρως Μαυρομμάτη - Καλλία
Διάρκεια: 45’

Αίθουσα: Αίθουσα 1 ισογείου
Είσοδος Ελεύθερη. Με προσκλήσεις από το Μαράσλειο

************


παραστάσεις για τα παιδιά


Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 11:30
«ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ»
της Κάρμεν Ρουγγέρη

θέσεις περιορισμένες

Κάθε εικόνα, κάθε λέξη των στίχων της Ιλιάδας σε μαγεύει. Σε κάνει να θαυμάζεις τον κορυφαίο ποιητή της ανθρωπότητας, τον δικό μας, τον μοναδικό Όμηρο!

Λίγα λόγια για το έργο
Με το δεδομένο ότι ο ποιητής στην Ιλιάδα απομονώνει μόνο πενήντα μία μέρες από τον δέκατο χρόνο του Τρωικού Πολέμου, καλό είναι να γνωρίσουμε πρώτα στα παιδιά ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του έργου που θα δούμε. Δηλαδή, ποιά είναι η Ελένη, ποιος ο Πάρης, ο Αχιλλέας, ο Μενέλαος, ο Έκτορας, ο Αγαμέμνονας.
Ύστερα θα μάθουμε γιατί και πως φτάσαμε στον Τρωικό Πόλεμο.
Μετά θα περάσουμε στην Ιλιάδα, που αρχίζει με τον θυμό του Αχιλλέα, τη διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα και την αποχώρηση του από τη μάχη.
Θα δούμε ακόμα την συμμετοχή των θεών του Ολύμπου σε αυτή τη διαμάχη, τη σύγκρουση των Ελλήνων με τους Τρώες. Το θάνατο του Πάτροκλου και τη μονομαχία του Αχιλλέα με τον Έκτορα που καταλήγει στον χαμό του τελευταίου.
ΕΔΩ τελειώνει Η ΙΛΙΑΔΑ. Όχι όμως και το έργο μας…..

Εμείς συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε τον Τρωικό Πόλεμο, μιλώντας για το θάνατο του Αχιλλέα, το Δούρειο Ίππο και την καταστροφή της Τροίας.
Όλα αυτά απόλυτα τεκμηριωμένα και μελετημένα μέσα από την αστείρευτη πηγή της ΜΥΘΟΛΟΓΊΑΣ ΜΑΣ, δημιούργησαν την παράσταση που θα δείτε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη,
Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή,
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή,
Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας,
Μουσική σύνθεση-Ενορχήστρωση-VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας,
Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής,
Οπλομαχίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης,
Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου,
Οργάνωση Πρόβας: Δάφνη Μιλτιάδου, Χαρά Δήμα,
Υπεύθυνες γραφείου παραγωγής: Αγγελική Μαντζουράνη,
Artwork: Λουκάς Μελάς

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Τάσος Παπαδόπουλος, Ίρις Πανταζάρα, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Σωτήρης Σουριανός, Γρηγόρης Τουμασάτος, Θανάσης Τσιδίμης, Νεκτάριος Φαρμάκης Έλενα Μιχαλάκη, Γιώργος Βλάχος

Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 11:30
«ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ»
της Κάρμεν Ρουγγέρη
θέσεις περιορισμένες

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια παράστασης: 120 (με διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: 12€ (Γενική είσοδος),
10€ Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας)/ Μέλη Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής/ Oικογένειες 4 ατόμων και άνω
8€ ΑμΕΑ (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ταμεία του Ιδρύματος)

Για τα σχολεία και τους συλλόγους, διοργανώνονται παραστάσεις τις καθημερινές τα πρωινά, κατόπιν συνεννόησης.
Έναρξη παραστάσεων για τα σχολεία: Από Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, καθημερινά στις 10:00
Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους: Δευτέρα – Παρασκευή 08:30-14:30 Τηλ: 215 550 8270 & 210 34 18 579, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

********


Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στις 11:30 & 15:30

"ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ"
Κάρμεν Ρουγγέρη

Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς επαναλαμβάνεται και φέτος και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων μέσα στον Οκτώβριο. Έτσι, το θέατρο θα ξαναγίνει καράβι για να ξαναζωντανέψει το παραμύθι των παραμυθιών ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ.

Παράλληλα γίνονται πρόβες ώστε στις πρώτες μέρες του Νοέμβρη να παραδοθεί στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους η ΙΛΙΑΔΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ.

Λίγα λόγια για το έργο
Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο..
Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή. Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει. Θυμώνει. Σηκώνει φουρτούνα. Διαλύει τη σχεδία. Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων. Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της που τον φιλοξενούν. Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειές του. Πώς ξεκίνησε με 12 καράβια κι έφτασε στους Κίκονες πρώτα, μετά στους Λωτοφάγους, στην Αιολία, στους Λαιστρυγόνες, στην Κίρκη ύστερα. Πως έφτασε στον Κάτω Κόσμο, πως κινδύνεψε από τις Σειρήνες, πώς γλύτωσε από τη Σκύλα και Χάρυβδη, πώς έφτασε στο Νησί του Ήλιου, πώς κατέληξε στην Καλυψώ. Συγκινημένοι, οι βασιλείς των Φαιάκων, τον στέλνουν με ένα μαγικό καράβι πίσω στην Ιθάκη. Να τώρα ο Οδυσσέας μας στην όμορφη πατρίδα του…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση, Video Art: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Οπλομαχίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
Οργάνωση Πρόβας: Μαρία Μωραγιάννη, Δάφνη Μιλτιάδου
Υπεύθυνες Γραφείου Παραγωγής: Τζούλυ Αλαμάνου – Αγγελική Μαντζουράνη

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Παπαδόπουλος Τάσος, Κουλουμπή Χριστίνα, Κιοσές Πέτρος, Πανταζάρα Ίρις,
Περδίου Σπύρος, Πολυκανδρίτου Δέσποινα, Τσιδίμης Θανάσης, Χατζάς Άγγελος,
Φαρμάκης Νεκτάριος, Σουριανός Σωτήρης

Η παράσταση έχει διαθέσιμους και αγγλικούς υπέρτιτλους, για τους φίλους μας από το εξωτερικό. Θα προβάλλονται κατόπιν συνεννοήσεως.

Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους: Δευτέρα – Παρασκευή 08:30-14:30
Τηλ: 215 550 8270 & 210 34 18 579, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων: 12€ (Γενική είσοδος),
10€ Groups άνω των 10 ατόμων/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ Οικογένειες 4 ατόμων και άνω,
8€, ΑμΕΑ (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ταμεία του Ιδρύματος)

*****

***************


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

- Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
- Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
- Εισιτήρια προπωλούνται στα Εκδοτήρια Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)
- Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα Forthnet


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.