• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΟ 'INTERVIEW' ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΤΟ 'INTERVIEW' ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΤΟ 'INTERVIEW' ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 16/11/2015 11:18
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Το έργο της Ομάδας "ΕΜΕΙΣ", INTERVIEW, κλείνει τρία χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Αθηναϊκή θεατρική σκηνή και ανεβαίνει στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στην Νέα Υόρκη, σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου.

Τέσσερις άγνωστοι περνούν από μια κοινή συνέντευξη για μια απροσδιόριστη δουλειά, εξεταζόμενοι από μια απρόσωπη Φωνή. Η ιστορία μοιάζει τόσο απλή, που θα μπορούσε να είναι πραγματική. Τόσο εξωφρενική, που θα μπορούσε να είναι φάρσα! Το INTERVIEW αναδεικνύει την ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ αξιοπρέπειας και βασικών ανθρώπινων αναγκών.

Η επιλογή του INTERVIEW από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και την Ελένη Δρίβα, υπεύθυνη του θεάτρου του ΚΕΠ, μοιάζει ασυνήθιστη και ίσως τολμηρή. Αποτελεί μια επιτυχημένη απόπειρα ανάδειξης κοινωνικών ζητημάτων που αφορούν άμεσα στην πραγματικότητα του κοινού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Νέα Υόρκη (μια σύγκριση δυο κοινωνιών -κρίσης και ευημερίας-, που τελικά δεν απέχουν και τόσο πολύ). Επιπλέον, η παράσταση απευθύνεται τόσο σε Έλληνες, όσο και Αμερικανούς, αφού παίζεται με υπέρτιτλους.

Μέσα στο πλαίσιο ανανέωσης γίνεται και η επιλογή των συντελεστών της παράστασης. Η σκηνοθέτις, Λητώ Τριανταφυλλιδου, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, ενώ σπουδάζει και εργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια στην Νέα Υόρκη. Την ενδιαφέρει το σύγχρονο πολιτικό δραμα και η δουλειά πάνω σε νέα θεατρικά (ή όχι) κείμενα. Προβληματισμοί πάνω στη συμμετοχή του κοινού στο θέατρο, αλλά και θεματικές που αφορούν στη βία της κουλτούρας των media, γίνονται εμφανείς στη δουλειά της. Το Interview είναι η πρώτη παράσταση των τελευταίων χρόνων που σκηνοθετεί στα ελληνικά.

Η ομάδα των ηθοποιών αποτελείται απο μια ομάδα νέων, φοιτητών και αποφοίτων υποκριτικών σχολών της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τους ηθοποιούς Μανταλένα Παπαδάτου, Γιάννη Μπακογεώργο, Χάρη Μοίρη, Ιωάννα Χέλμη και Elena Crociani​. Στο ρόλο της Φωνής, ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Νίκος Καρας.

Το INTERVIEW θα παίζεται ​έως τις​ 29 Νοεμβρίου, με παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8:00μμ και κάθε Κυριακή στις 4:00μμ. Το Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού βρίσκεται στις 26-80 30th St, Astoria, NY 11102.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.