• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ KICK-OFF EVENT ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΓΓΛΙΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ KICK-OFF EVENT ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΓΓΛΙΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ KICK-OFF EVENT ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΓΓΛΙΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 21/10/2015 12:25
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η Λυκόφως προσκαλεί τους Έλληνες δημοσιογράφους
να καλύψουν το πρώτο Τριεθνές θεατρικό Kick-off event
μεταξύ Ελλάδας, Αγγλίας και Γερμανίας.

Η 1η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 21.10.2015 και ώρα Ελλάδας 15.30
στο British Council, με ανοιχτή skype ταυτόχρονη press conference και στις τρεις χώρες!

Η Δράση Phone Home θα καταλήξει τον Οκτώβριο του 2016
σε μια ταυτόχρονη μέσω skype παράσταση που
θα αντλεί έμπνευση από πραγματικές ιστορίες μεταναστών και προσφύγων
και θα παρουσιαστεί για περιορισμένες βραδιές
σε Αθήνα, Βερολίνο και Λονδίνο την ίδια στιγμή, σε ανοιχτή καλλιτεχνική επί σκηνής συνέργεια.

Phone Home project: Πρόσκληση σε kick-off event

Πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά με το σπίτι σας;

Το Phone Home είναι ένα ευρωπαϊκό θεατρικό project που έχει στόχο να καθιερώσει μια νέα μορφή δημιουργικής συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής, συνδυάζοντας την παραγωγική εργασία θεατρικών κοινοτήτων, την καλλιτεχνική διάδραση μέσω νέων τεχνολογιών και την αυθεντική συμμετοχή του κοινού.

Με βάση τη δημιουργική έρευνα μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας, τρία θέατρα σε τρεις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες θα δημιουργήσουν μια κοινή παράσταση, με θέμα τη μετανάστευση, την επικοινωνία και τη νοσταλγία. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε τρεις σκηνές, μία σε κάθε χώρα, συνδεδεμένες μέσω τηλε-διάσκεψης, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει παράλληλα όσα διαδραματίζονται ζωντανά, αλλά και μέσω διαδικτυακής προβολής. Παράλληλα, η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέσω live online streaming σε θεατές από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, οι οποίοι μάλιστα θα έχουν τη δυνατότητα, όπως και το ζωντανό κοινό κάθε σκηνής, να επικοινωνούν και να παρεμβαίνουν με ερωτήσεις στα Q&A sessions που θα έπονται κάθε παρουσίασης.

Αντλώντας έμπνευση από πραγματικές ιστορίες μεταναστών και προσφύγων, βασική επιδίωξη των δημιουργών του Phone Home είναι να αναπλάσουν το ιδιαιτέρως τρέχον και επίμαχο θέμα της μετανάστευσης σε μια πρωτόγνωρη θεατρική εμπειρία – σχόλιο πάνω στον τρόπο με τον οποίο «αντιμετωπίζεται» η κατάσταση από την Ευρώπη του σήμερα.

Το Phone Home σχεδιάστηκε από κοινού από τους θεατρικούς οργανισμούς Highway Productions – Λυκόφως (Ελλάδα), Pathos München (Γερμανία) και Upstart Theatre (Αγγλία), στο πλαίσιο πρόσκλησης για υποβολή Ευρωπαϊκών Σχεδίων Συνεργασίας του χρηματοδοτικού προγράμματος Creative Europe του Education, Audiovisual and Culture Executive Agency. Ανάμεσα σε εκατοντάδες προτάσεις που κατατέθηκαν, η πρόταση επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία και χρηματοδοτεί τον προϋπολογισμό της σε ύψος 60%.

Με μεγάλη μας χαρά, σας προσκαλούμε την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015, στο τριεθνές kick-off event που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του project μας, οπότε οι τρεις ομάδες παραγωγής θα συναντηθούν ζωντανά και online για να παρουσιάσουν το ρόλο, τις προσδοκίες και την έμπνευσή τους για το Phone Home.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015


Ελλάδα: British Council, Πλατεία Κολωνακίου 17, 1ος όροφος
Ώρα έναρξης: 15:30 μ.μ.

Γερμανία: Pathos Büros, Dachauer Str. 112, Μόναχο - 1ος όροφος
Ώρα έναρξης: 14:30 μ.μ.

Αγγλία: Upstart Theatre – via Skype
Ώρα έναρξης: 13:30 μ.μ.

 

 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.