ΠΟΘΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ

homebig: ΠΟΘΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ
afisa: ΠΟΘΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ

 • Σύνοψη

  Το Εθνικό Θέατρο μετά από 80 χρόνια ανεβάζει ξανά, στην Κεντρική Σκηνή, το αριστούργημα του Ευγένιου Ο΄Νηλ «Πόθοι κάτω από τις λεύκες», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα ο οποίος, μετά την πολυετή πορεία του, συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Εθνικό Θέατρο. Τη μουσική της παράστασης συνέθεσε η Ελένη Καραΐνδρου.

  Το έργο εκδόθηκε και παρουσιάστηκε στο κοινό το 1924, σε μια προσπάθεια του Ο΄Νηλ να αναδιαμορφώσει το αμερικάνικο θέατρο. Βαθιά επηρεασμένος τόσο από τον Άουγκουστ Στρίντμπεργκ (August Strindberg) όσο και από την αρχαία ελληνική τραγωδία, ο συγγραφέας συνθέτει ένα σύγχρονο ποιητικό δράμα, μια διασκευή του Ιππολύτου του Ευριπίδη όπου η Φαίδρα ερωτεύεται τον γιο του συζύγου της Θησέα.

  Είδος: Δράμα

  Πότε

  Πρεμιέρα: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 20:00
  Τετάρτη: 20:00
  Πέμπτη: 20:00
  Παρασκευή: 20:00
  Σάββατο: 20:00
  Κυριακή: 19:00
  Τελευταία παράσταση: Κυριακή, 09 Απριλίου 2017

  Πού

  Εισιτήρια

  Τιμή εισιτηρίου: 15€, 10€ (φοιτητικό), κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ 5€ | κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 13€
  Προπώληση εισιτηρίων:

  http://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=2270

  Κριτική Κοινού

  0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)
 • Το έργο διαδραματίζεται στο αγρόκτημα του Εφραίμ Κάμποτ, μετανάστη από την Ιρλανδία, ο οποίος πασχίζει να στήσει τη ζωή του στη Νέα Αγγλία των Η.Π.Α. Εκεί ζει με τους τρεις γιους του, τον Πήτερ και τον Σιμεόν, από τον πρώτο του γάμο, και τον Ήμπεν, από τον δεύτερο. Η σκληρή δουλειά και η καταπίεση από τον δεσποτικό πατέρα, μετά την τρίμηνη απουσία του, θα ωθήσει τους δύο μεγαλύτερους γιους να μεταναστεύσουν στη «Γη της Επαγγελίας», η οποία, για την εποχή στην οποία αναφέρεται το έργο, είναι η Καλιφόρνια. Στο κτήμα θα παραμείνει ο τρίτος γιος, ο Ήμπεν, ο οποίος θα ερωτευτεί την νέα όμορφη σύζυγό του πατέρα, Άμπη.
  Η συγκυρία θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ερωτικού τριγώνου μέσα από το οποίο ο Ο’Νηλ θα αποτυπώσει τις υπαρξιακές του ανησυχίες και τις πολιτικές του αναζητήσεις. Σε αυτό το έργο καταφέρνει να μετατρέψει τους απλούς αγρότες σε σύμβολα του σύγχρονου κόσμου, οι οποίοι, όπως και οι ήρωες της αρχαιοελληνικής τραγωδίας, συνομιλούν διαρκώς με την σύγχρονη πραγματικότητα.

 • Διανομή

  Πίτερ: Νίκος Γιαλελής
  Εφραίμ Κάμποτ: Γιώργος Κέντρος
  Αμπι Πατναμ: Μαρία Κίτσου
  Σιμεόν: Παναγιώτης Παναγόπουλος
  Ημπεν: Γιώργος Χριστοδούλου
  Σερίφης: Σταύρος Μερμήγκης
  Βοηθοί Σερίφη: Γιώργος Ζυγούρης, Ανδρέας Παπανικόλας
  Αγρότες: Μαργαρίτα Ανθίδου, Γιώργος Βερτσώνης, Ιουλιέττα Θύμη, Χριστίνα Ντέμου, Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ, Μάγδα Λέκκα, Αλκης Μαγγόνας, Δημήτρης Τσεσμελής, Ανθή Χαιροπούλου
 • Συντελεστές

  Συγγραφέας: O'NEILL EUGENE
  Σκηνοθέτης: ΑΝΤΥΠΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
  Βοηθός Σκηνοθέτη: ΤΑΤΣΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ
  Κοστούμια: ΠΑΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  Φωτισμός: ΜΑΣΧΑ ΜΕΛΙΝΑ
  Μετάφραση: ΔΕΠΑΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  Συνεργάτης δραματολόγος: ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΝΑ
  Μουσικός επί σκηνής: ΛΩΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΒΙΟΛΙ

  Φωτογραφίες: ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ ΕΛΙΝΑ
 • Φωτογραφίες

 • Buzz Παράστασης

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.