ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  • Βιογραφικό

    Τόπος Γέννησης: Λος Άντζελες, ΗΠΑ
    Επάγγελμα: Ηθοποιός

    Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος είναι Έλληνας ηθοποιός με σημαντική καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

    Βιογραφικά στοιχεία

    Γεννήθηκε στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι εγγονός της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού Κατίνας Παξινού. Υπήρξε επίσης για πολλά χρόνια εκφωνητής του δελτίου ειδήσεων στην ΕΡΤ μη όντας δημοσιογράφος, όταν ο τότε Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ (1974-1975) Δημήτρης Χορν προώθησε για τη θέση αυτή ηθοποιούς αντί των δημοσιογράφων.

    Εργογραφία

    Θέατρο

    2013     Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε(1ος χρόνος) (Φιλίπ,σύζυγος πρωταγωνίστριας)(μαζί με Κάτια Δανδουλάκη,Τάσο Κωστή,Ελένη Κρίτα,Τζόϋς Ευείδη,Παντελή Καναράκη)
    2012     Βαλ'τον υπουργό στην πρίζα
    2010     Ράους
    2009     Θέλει η Ελλάδα να κρυφτεί
    2007     Φούστα μπλούζα
                Μύγα τσε τσε
    2001     Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόγκ
    1979     Γιάννης Γαβριήλ Μπόρκαμ
    1979     Η σονάτα των φαντασμάτων
    1979     Όρνιθες
    1979     Φοίννισες
    1978     Όμπερον
    1978     Ο θρίαμβος του έρωτα στην Καλλίπολη
    1978     Νέα από τον κόσμο που ανακαλύφθηκε το φεγγάρι
    1976 - 1978     Οιδίπους επί Κολωνώ
    1978     Βασιλιάς Ληρ
    1978     Η μεγάλη ώρα
    1977     Καλλιγούλας
    1977     Ο υπάλληλος
    1976 -1977     Ιππείς
    1977     Φιλοκτήτης
    1976     Τα οράματα της Σιμόν Μασάρ
    1976     Η γειτονιά του Τσέχοφ
    1975     Θηλιά
    1975     Η ζωή που σου έχω δώσει
    1973     Η μεταφυσική του μοσχαριού με τα δύο κεφάλια
    1973     Λουκιανός '74: Tίμων ή Mισάνθρωπος
    / Tο μήλον της έριδος/ Eταιρικοί διάλογοι
    / Nεκρικοί διάλογοι:
    Xάρωνος-Eρμού και νεκρών διαφόρων Λουκιανός

    Φιλμογραφία

    2008     Αυστηρώς κατάλληλο
    2003     Οξυγόνο(σύζυγος Μάγδας)
    2001     Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο(Λιάκους)
    1999     Safe Sex(Aπόστολος Δρούγκας)
    1986     Ένα κορίτσι για τον καθένα
    1984     Εδώ είναι Βαλκάνια
    1980     Ο ποδόγυρος
    1972     Ο βάλτος

    Τηλεοπτικές σειρές

    2009     Εργαζόμενη γυναίκα Επεισόδιο:Η αεροσυνοδός
    2012     Το αμάρτημα της μητρός μου(Στέφανος Μεγαπάνος)
    2006     Δις μαδιάμ(Αλέκος Καρνελούζος)
    2005     Γάμος με τα όλα του Επεισόδια 1-2:Ο άνθρωπός μου(Αχιλλέας Ζώης,μαιευτήρας-γυναικολόγος)
    2002     Μαμά και υιός(Περικλής Χανιώτης)
    2000     Ου μοιχεύσεις
    1993     Το Δις Εξαμαρτείν(Πέτρος Αθανασιάδης)
    1992     Η Ελίζα και οι άλλοι
    (έκτακτη εμφάνιση)(επ.1)(Πέτρος,σκηνοθέτης)
    1992     Αχ Ελένη
    1990     Οι Τρεις Χάριτες
    (τρία επεισόδια)(επ.6(Αλέξανδρος),87,89,90)
    1990     Ακριβή μου Σοφία

     

  • Buzz

  • Αρθρογραφία

  • Φωτογραφίες

  • Βίντεο

  • Τώρα

  • Παρελθόν

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.