ΠΟΡΤΕΣ

homebig: ΠΟΡΤΕΣ
afisa: ΠΟΡΤΕΣ

 • Σύνοψη

  2ο Φεστιβάλ Διαρκείας Ελληνικού Θεατρικού Έργου 21ου Αιώνα

  ΠΟΡΤΕΣ
  της Χρύσας Σπηλιώτη

  σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου

  Από 5 Οκτωβρίου
  Δευτέρα & Τρίτη

  στο «Αγγέλων Βήμα»


  Το «Φεστιβάλ διαρκείας Ελληνικού έργου του 21ου αιώνα» που διοργανώνει η Λεία Βιτάλη μαζί με το «Αγγέλων Βήμα», μετά το θερμό αγκάλιασμα των Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, του κοινού και των κριτικών, γίνεται θεσμός. Και συνεχίζει την πορεία του για τη στήριξη του σύγχρονου Ελληνικού έργου και τη γνωριμία του με το κοινό.

  Στη νέα θεατρική περίοδο 2015-2016 θα παρουσιαστούν 5 νέα έργα και λόγω επιτυχίας θα επαναληφθούν για δεύτερη χρονιά οι «Πόρτες» της Χρύσας Σπηλιώτη και οι «Άγριες Νότες» της Νίνας Ράπη.

  Οι «Πόρτες», η υπαρξιακή κωμωδία της Χρύσας Σπηλιώτη σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, θα παίζεται από τις 5 Οκτωβρίου για 12 μόνο παραστάσεις, κάθε Δευτέρα (20.00) και Τρίτη (21.00).

   

  Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

  Η Χρύσα Σπηλιώτη γράφει για το θέατρο από το 1996. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Κροατία). «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» (μεταφρασμένο σε επτά γλώσσες), «Σκοτσέζικο Ντους», «Αγκά-σφί και φί», «Με διαφορά στήθους», «Φωτιά και Νερό», «Ποιος κοιμάται απόψε;», «Το μάτι της τίγρης», «Η αληθινή σου ιστορία».

  Είδος: Κωμωδία
  Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

  Πότε

  Πρεμιέρα: Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2015 20:00
  Δευτέρα: 20:00
  Τρίτη: 21:00
  Τελευταία παράσταση: Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2015

  Πού

  Εισιτήρια

  Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 12 ευρώ, Φοιτητικό 8 ευρώ, Ανέργων 5 ευρώ.

  Κριτική Κοινού

  0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)
 • Κάποιοι έχουν φοβία με το ύψος, άλλοι με τα μικρόβια.
  Μια νεαρή γυναίκα πανικοβάλλεται όταν πρόκειται να περάσει από οποιαδήποτε πόρτα. Αναζητώντας λύση στο πρόβλημά της, υποχρεώνεται να διασχίσει αλλεπάλληλες πόρτες του παρελθόντος της.
  Κάθε μια κρύβει μια νέα έκπληξη.
  Έτσι, βρίσκεται απρόσμενα στο δρόμο του δολοφόνου της παιδικής της αθωότητας που αφήνει ίχνη αμυδρά. Αναγκάζεται να εξιχνιάσει τι σχέση έχουν με το έγκλημα ένας κλειδαράς, η ωραιοπαθής γυναίκα του, ο γιος του που τον μισεί, η νύφη του που μισεί τον άντρα της, η εγγονή του κι ένας χασάπης.

  Τρεις ηθοποιοί που υποδύονται δέκα ρόλους, καλούνται να συναρμολογήσουν τη λύση εμπλέκοντάς μας ως το τέλος με πολλές κι αντικρουόμενες εκδοχές της πραγματικότητας.

  Ένα έργο που μέσα από το πρίσμα του πλατωνικού μύθου του σπηλαίου παίζει εξίσου με την υπαρξιακή αγωνία, την κωμωδία και την τραγωδία.

 • Συντελεστές

  Συγγραφέας: ΣΠΗΛΙΩΤΗ ΧΡΥΣΑ
  Βοηθός Σκηνοθέτη: ΚΟΥΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ
  Σκηνικά: ΤΑΤΟΛΑΣ ΤΟΛΗΣ
  Κοστούμια: ΤΣΙΓΚΟΥ ΘΑΛΕΙΑ
  Χορογραφία: ΣΑΒΡΑΜΗ ΚΑΤΙΑ
 • Buzz Παράστασης

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.