ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ

homebig: ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ
afisa: ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ

 • Σύνοψη

  Την κωμωδία του Francis Veber, «ΔΕΙΠΝΟ ΗΛΙΘΙΩΝ», ένα έργο με διεθνή καριέρα και τεράστια επιτυχία όπου κι αν παίχτηκε, θα παρουσιάσει ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τους συνεργάτες του για 2η χρονιά στο Θέατρο Κάππα, τη θεατρική του στέγη τα τελευταία χρόνια.

  Είδος: Κωμωδία

  Πότε

  Πρεμιέρα: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 21:00
  Πέμπτη: 21:00
  Παρασκευή: 21:00
  Σάββατο: 18:00, 21:00
  Κυριακή: 18:00, 21:00
  Τελευταία παράσταση: Κυριακή, 01 Απριλίου 2018

  Πού

  Εισιτήρια

  Τιμή εισιτηρίου: Τετ. 15€, Πέμ. 18€, Παρ 18€, Σάββ. απόγ. 18€, Σάββ. βρ. 20€, Κυρ. απόγ. 18€, Κυριακή βρ. 20€, Φοιτ. 12€, ΑΜΕΑ – Ανεργίας - Παιδικό – Περιορισμένη Ορατότητα 10€

  Κριτική Κοινού

  3.7/5 κατάταξη (3 ψήφοι)
 • Το Δείπνο Ηλιθίων (Le Dîner des Cons) γράφτηκε από τον Φρανσίς Βεμπέρ το 1993. Έκανε πρεμιέρα στο Théâtre des Variétés τον Σεπτέμβριο του 1993 και έμεινε στο ρεπερτόριο του θεάτρου μέχρι τον Ιανουάριο του 1996. Τους κεντρικούς ρόλους ερμήνευσαν οι Jacques Villeret (ως Φρανσουά Πινιόν) και Claude Brasseur (ως Πιερ Μπροσάν).

  Το 1998 έγινε ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου του Βεμπέρ με πρωταγωνιστές τον Jacques Villeret (στον ρόλο και πάλι του Φρανσουά Πινιόν) και τον Thierry Lhermitte (ως Πιερ Μπροσάν), κάνοντας τεράστια επιτυχία (σχεδόν 9,5 εκατομμύρια εισιτήρια). Η ταινία τιμήθηκε επίσης με μία σειρά από βραβεία César και Lumières.

  Έκτοτε, το έργο ανεβαίνει συνεχώς σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αρκετές είναι και οι κινηματογραφικές του μεταφορές.

  Εκδοχές του ήρωα του Βεμπέρα, Φρανσουά Πινιόν υπάρχουν και σε προηγούμενα αλλά και σε επόμενα έργα του.

  Η υπόθεση

  Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!
  Ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος “man of the year”, Πιερ, αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος.
  Τελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος;
  Ο ευρών αμειφθήσεται!

 • Συντελεστές

  Συγγραφέας: VEBER FRANCIS
  Κοστούμια: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛ
 • Buzz Παράστασης

Σχόλια (5)

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.