ΡΙΧΑΡΔΟΣ ο Β'

homebig: ΡΙΧΑΡΔΟΣ ο Β'
afisa: ΡΙΧΑΡΔΟΣ ο Β'

 • Σύνοψη

  "Ο Σαίξπηρ δεν δραματοποιεί μόνο την ιστορία, δραματοποιεί και την ψυχολογία. Μας τη δίνει σε μεγάλες φέτες και κει μέσα, αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας" - Γιαν Κοτ

   

  Το Rēs Ratio Network παρουσιάζει στο Θέατρο Ροές την τέταρτη σκηνοθετική δουλειά της Έφης Μπίρμπα, Ριχάρδος Β’, βασισμένη στο έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, Ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Β', από Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016. Μαζί της μια εξαιρετική ομάδα ερμηνευτών με επικεφαλής τον Άρη Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο και τους Νίκο Καμόντο, Ερμή Μαλκότση, Ιωάννα Τουμπακάρη, Αχιλλέα Χαρίσκο.

  Είδος: Δράμα

  Πότε

  Πρεμιέρα: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 21:00
  Τετάρτη: 21:00
  Πέμπτη: 21:00
  Παρασκευή: 21:00
  Σάββατο: 21:00
  Κυριακή: 21:00
  Τελευταία παράσταση: Κυριακή, 09 Απριλίου 2017

  Πού

  Εισιτήρια

  Τιμή εισιτηρίου: Από 10ε

  Κριτική Κοινού

  0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)
 • Ο βασιλιάς ως ιερό πρόσωπο, ως Ήλιος. Ο βασιλιάς Ριχάρδος ως κεντρικό σώμα που φωτίζει τους δορυφόρους του –τους υπηκόους, τους κόλακες, τους σφετεριστές του θρόνου– τα γρανάζια του Μεγάλου Μηχανισμού της Ιστορίας, διαγράφοντας την πορεία του προς το Πάθος. Ο βασιλιάς Ριχάρδος κρημνίζεται από τις παραδοχές που συγκροτούν την εικόνα του, την ταύτιση με το ιερό και την αναμφισβήτητη αίγλη του προσώπου. Η βασιλεία ως κατασκευή, ως πηλός που πλάθεται με τα χέρια και σχηματοποιείται ως σφαίρα, μια ευπαθής Globus Crusinger, ο Kόσμος στα χέρια του βασιλιά. Ο βασιλιάς πέφτει. Ο τίτλος, η ιδιότητα, η εξουσία, αποσπώνται βίαια από το πρόσωπο του Ριχάρδου εξωθώντας τον να επιστρέψει στον εαυτό. Η τραγωδία της επίγνωσης, ενός κόσμου που απελευθερώνεται από την αυταπάτη.

  Αφορμώμενη από τις ανθρώπινες καταστάσεις, τα πάθη, την κατάρρευση της ηθικής τάξης και τον Μέγα Μηχανισμό της Ιστορίας που αποδεικνύεται ισχυρότερος από τα πρόσωπα και την εξουσία, η εργασία επικεντρώνεται στην τραγικότητα της εκθρόνισης του βασιλιά, της απογύμνωσής του από την κατάσταση της βασιλείας, από κάθε πλάνη και στον συνειδησιακό σεισμό που έπεται.

 • Συντελεστές

  Συγγραφέας: SHAKESPEARE WILLIAM
  Σκηνοθέτης: ΜΠΙΡΜΠΑ ΕΦΗ
  Σκηνικά: ΜΠΙΡΜΠΑ ΕΦΗ

  Σύλληψη: ΜΠΙΡΜΠΑ ΕΦΗ
  Ηχητικός σχεδιασμός: COTI K.
  Καλλιτεχνικός συνεργάτης-επιμέλεια κειμένων: ΠΛΙΑΠΛΙΑ ΜΙΧΑΗΛΑ
  Καλλιτεχνικός συνεργάτης-βοηθός σκηνοθέτη: ΓΕΩΡΓΟΒΑΣΙΛΗ ΣΟΦΙΑ
  Καλλιτεχνικός συνεργάτης-επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΓΙΑ
  Καλλιτεχνικός συνεργάτης-Ειδικές κατασκευές σκηνογραφίας: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
  Βοηθός σκηνοθέτη-διαχείρηση ηλεκτρονικού υλικού: ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
  Εκτέλεση κοστουμιών: TSOUKNIDA

 • Buzz Παράστασης

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.