ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ

homebig: ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ
afisa: ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ

 • Σύνοψη

  «Μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες, μαραμένα και τα γιασεμιά, μαραμένες οι ελπίδες μας όλες… Αλλά μήπως έχει καμιά σημασία; Τίποτα δεν έχει σημασία πια!»

  Οι Τρεις Αδερφές, το τσεχωφικό έργο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου συνεχίζει την επιτυχημένη του Πορεία στο θέατρό μας και την επόμενη σεζόν. Με 15.000 θεατές το πρώτο τρίμηνο και πληθώρα διθυραμβικών κριτικών, η παράσταση θα επανέλθει στη σκηνή του Πορεία, από τις 26 Οκτωβρίου. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι 15 ηθοποιοί καταθέτουν προσωπικά ρεσιτάλ ερμηνείας, ενώ τους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι βραβευμένες Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά και Λένα Παπαληγούρα.
  Ο Αντόν Τσέχοφ έγραψε τις Τρεις αδερφές -ένα έργο για την προσδοκία- το 1901, στο γύρισμα του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο του «κωμωδία» και τους χαρακτήρες του «μπουφόνους», καθώς φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα, κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο.

  Ο Δημήτρης Τάρλοου μας εξ-οικειώνει με το έργο με μια δραματουργία-έκπληξη, που αν και «μικραίνει» τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τονίζει την απόσταση από τον εαυτό, από το μέλλον και το παρελθόν. Όπως σημειώνει και ο ίδιος: «Σ' αυτή τη σπουδή για το πέρασμα του χρόνου οι χαρακτήρες βρίσκονται να ζουν την δικιά τους δυστοπία αναζητώντας την ουτοπία μιας Ιθάκης.»

  Είδος: Δράμα
  Διάρκεια: 180' (με διάλειμμα)

  Πότε

  Πρεμιέρα: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 19:30
  Δευτέρα: 20:30
  Τρίτη: 20:30
  Τελευταία παράσταση: Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017

  Πού

  Εισιτήρια

  Τιμή εισιτηρίου: Τετάρτη: γενική είσοδος (λαϊκή) 15 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 14ε, Παρασκευή έως Κυριακή: κανονικό 20ε, senior (άνω των 65): 17ε, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 14ε
  Προπώληση εισιτηρίων:

  www.poreiatheatre.com , www.viva.gr , 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Reload

  Κριτική Κοινού

  1.0/5 rating 1 vote
 • Τα τέσσερα παιδιά ενός μορφωμένου στρατιωτικού, οι τρεις κόρες του και ο μοναχογιός του, «ξεμένουν» μετά τον θάνατό του στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης, σε μια απομακρυσμένη και μονότονη πόλη της ρωσικής επαρχίας. Ο στενός πυρήνας της οικογένειας και των στρατιωτικών φίλων τους λειτουργεί ως μια «νησίδα πολιτισμού» για τα αδέλφια και διατηρεί ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην ιδανική πόλη των παιδικών του χρόνων, τη Μόσχα. Ωστόσο, η μικρή, ιδιότυπη κοινότητά τους φυλλορροεί μέσα στον χρόνο και την πραγματικότητα συμπαρασύροντας κάθε προσδοκία.

 • Πρόζοροφ Ανδρέας: Λαέρτης Μαλκότσης
  Ναταλία: Μαριάννα Δημητρίου
  Όλγα: Αλεξάνδρα Αϊδίνη
  Μάσα: Ιωάννα Παππά
  Ειρήνη: Λένα Παπαληγούρα
  Κουλίγκιν Θόδωρος: Κώστας Κορωναίος
  Βερσίνιν Αλέξανδρος Γιάννης Νταλιάνης
  Τούζενμπαχ: Παντελής Δεντάκης
  Σολιόνι: Δημήτρης Μπίτος
  Τσεμπουτίκιν: Γιώργος Μπινιάρης
  Φεντότικ: Πάρις Θωμόπουλος
  Ροντέ: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
  Φεραπόντ: Χάρης Τσιτσάκης
  Ανφίσα: Μαριέττα Σγουρδαίου
 • Συντελεστές

  Συγγραφέας: CHEKHOV ANTON
  Σκηνοθέτης: ΤΑΡΛΟΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  Συμμετέχουν: ΚΥΡΓΙΑ ΕΡΙ
  Βοηθός σκηνογράφου: ΔΕΛΗΔΗΜΟΥ ΝΟΡΑ ΤΖΟΚΑ ΤΙΝΑ
 • Φωτογραφίες

 • Βίντεο

 • Buzz Παράστασης

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.