• BUZZ
  • Άρθρο
  • 3+1 ΝΕΟΙ ΚΩΜΙΚΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ
3+1 ΝΕΟΙ ΚΩΜΙΚΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

3+1 ΝΕΟΙ ΚΩΜΙΚΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 08/11/2016 17:58
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Οι κωμικοί ηθοποιοί έχουν ένα μεγάλο όπλο στα χέρια τους: την αγάπη του κοινού. Γιατί το γέλιο, και ειδικά στις μέρες μας, είναι ανεκτίμητη αξία. Σήμερα το ελληνικό θέατρο, έχει μια ισχυρή νέα γενιά κωμικών, που αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο είδος μπορεί να έχει κι άλλους κώδικες. Ηθοποιοί με ιδιαίτερο προσωπικό στυλ, αλλά που υπακούν στις ανάγκες του ρόλου τους, επιτυγχάνουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό και κλέβουν τις εντυπώσεις.

Θανάσης Τσαλταμπάσης
Θεωρείται από πολλούς ότι είναι διάδοχος των παλαιών κωμικών τη μεγάλης σχολής του ελληνικού κινηματογράφου. Πραγματικά ο Θανάσης έχει το χάρισμα να επικοινωνεί με το κοινό και να το ξεσηκώνει, ενώ ταυτόχρονα ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες και να μην παρασύρεται από το γέλιο του θεατή, που είναι η δύναμη, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνει και η καταστροφή των κωμικών ηθοποιών. Ταυτόχρονα είναι ένας καλλιτέχνης που δεν εγκλωβίζεται στην εικόνα του και τολμάει να κινηθεί με επιτυχία και σε άλλους δρόμους, όπως πέρσι με τον μονόλογο του «Ιώβ». Φέτος συνεχίζει ακάθεκτος με το «Ρινγκ» της Λεόνορ Kονφινό στο Ιλίσια-Βολανάκης.

Γιώργος Χρυσοστόμου
Ένας ηθοποιός με χίλια πρόσωπα, που μπορεί άνετα να κινηθεί σε διαφορετικά είδη. Έχει ένα ιδιαίτερο χιούμορ και στυλ, που τον κάνουν να ξεχωρίζει και στο απαιτητικό είδος της κωμωδίας. Δεν αφήνεται σε ευκολίες, αντίθετα χτίζει έναν στέρεο και συμπαγή χαρακτήρα μέσα από τον οποίο ξεδιπλώνει την ιδιοσυγκρασία του. Φέτος μαζί με τον φίλο του Μάκη Παπαδημητρίου, πρωταγωνιστούν και σκηνοθετούν την ξέφρενη κωμωδία της Μαρί Τζόουνς «Πέτρες στις τσέπες» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Λευτέρης Ελευθερίου
Ένα φίλος λέει ότι «δεν πρέπει να παίζεις ποτέ στη σκηνή με σκυλιά, παιδιά και τον Λευτέρη Ελευθερίου». Κι έχει δίκιο, γιατί αυτός ο καταπληκτικός ηθοποιός, έχει απίστευτη ενέργεια στη σκηνή, ικανότητα να μεταμορφώνεται χωρίς να γίνεται ποτέ σχηματικός, ενώ διαθέτει και το βασικό όπλο του κωμικού: απίστευτη αίσθηση του ρυθμού. Φέτος τον βλέπουμε στο πλευρό του Λάκη Λαζόπουλου στο «Αποχαιρετιστήριο δείπνο» των των Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ, που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λάλος, στο θέατρο Γκλόρια.

Λαέρτης Μαλκότσης
Αυτός ο ηθοποιός είναι πραγματικά πολυεργαλείο. Όσοι τον ξέρουν, γνωρίζουν τις φοβερές του δεξιότητές, που όμως τις χρησιμοποιεί με μέτρο και μόνο όταν τις απαιτεί η παράσταση, αποφεύγοντας τους εντυπωσιασμούς. Πραγματικά ο Λαέρτης κάνει άπειρες φωνές, μιμείται όργανα, ήχους, θυμίζοντας γνωστούς κωμικούς τους εξωτερικού, ενώ ταυτόχρονα ξέρει να εμβαθύνει και να αποκαλύπτει την τραγική διάσταση των ηρώων του. Φέτος συμμετέχει στους «Τρισευτυχισμένους» του Λαμπίς, του Γιάννη Χουβαρδά, στο θέατρο Πορεία.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.