• BUZZ
  • Άρθρο
  • 7+1 ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ
7+1 ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

7+1 ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ


3.8/5 κατάταξη (6 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 07/01/2017 16:10
  • Κατηγορία: Άρθρο

Οι κυρίες του ελληνικού θεάτρου τη χρονιά που πέρασε, έδωσαν πολλές και ιδιαίτερα αξιόλογες θεατρικές ερμηνείες. Άλλωστε προσωπικότητες με το εκτόπισμα και τη στόφα της μεγάλης ηθοποιού, έχει αρκετές να επιδείξει το ελληνικό θέατρο. Μαρίκα Κοτοπούλη, Κατίνα Παξινού, Ειρήνη Παππά, Έλλη Λαμπέτη και Μελίνα Μερκούρη, είναι ονόματα που με την τέχνη τους δόξασαν την πατρίδα τους και εκτός ελληνικών συνόρων.
Και το σύγχρονο όμως θέατρο έχει τις μούσες του, που συχνά πυκνά μας ταξιδεύουν με τις ερμηνείες τους και μας εισάγουν στο δημιουργικά ευφάνταστο κόσμο τους.
8 γυναικείες ερμηνείες που έθελξαν τη χρονιά που πέρασε. Η σειρά αναφοράς τους και πάλι τυχαία.

1) Αμαλία Μουτούση. Η ερμηνεία της στη "Νόρα (Το κουκλόσπιτο)" του Ίψεν είχε την αύρα μιας μεγάλης ηθοποιού. Συνδυάζοντας ερμηνευτική ευαισθησία και ωριμότητα, αλλά και έναν απίστευτα νεανικό ενθουσιασμό κατάφερε να μας ξανασυστήσει μια κλασσική θεατρική ηρωίδα, μέσα από μια καινούργια ρομαντική, αλλά και απόλυτα ισορροπημένη οπτική.

2) Παρθενόπη Μπουζούρη. Στο "Ρομπέρτο Τσούκο" υποδύεται με επιτυχία αρκετούς διαφορετικούς γυναικείους ρόλους, ο καθένας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αλλά με κοινή συνισταμένη την κατάθεση ψυχής και ταλέντου. Δε διστάζει στις προκλήσεις του καινούργιου και ξέρει να κολυμπά στα βαθιά νερά του ελληνικού θεάτρου με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία.

3) Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Τι να πρωτοπεί κανείς για μια μεγάλη (σε αξία) κυρία του ελληνικού θεάτρου και μια ακούραστη εργάτριά του, που και φέτος μαγεύει με την τεχνική και την ψυχή της στη συγκινητική "Φιλιώ Χαϊδεμένου"; Ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας ταξίδεψε στον κόσμο μιας άλλης υπέροχης κυρίας, της ομώνυμης ηρωίδας που υποδύεται με μεγάλη επιτυχία.

4) Μπέττυ Αρβανίτη. Μία ηθοποιός που έχει πολλές ομοιότητες με το παλιό κρασί και κάθε χρόνος που περνάει μας αποκαλύπτει νέες πτυχές της γοητείας και του ταλέντου της. Είτε σαν μυστηριώδης "Τσερλίνε" στην περσινή της παράσταση στο θεατρικό της σπίτι, είτε σαν Τειρεσίας στην καλοκαιρινή επιδαύρεια "Αντιγόνη", είτε σαν Εκάβη στις "Τρωάδες σήμερα" είναι μία παρουσία που υπηρετεί συνεπέστατα το ποιοτικό θέατρο.

5) Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη. Σπαρακτική μάνα και μεγαλοπρεπής σαν έκπτωτη βασίλισσα Ελισάβετ στο "Ριχάρδο το Γ'", αλλά και σαν ιδιόρρυθμη γειτόνισσα στο ''Φοβάσαι;'', του Άνταμ Σάιντλ, έδωσε δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες ερμηνείες της χρονιάς που πέρασε. Μια ηθοποιός χαμηλών τόνων που λέει λίγα, αλλά εξαιρετικά δυναμική και ενεργητική όταν αποφασίζει να ερμηνεύσει κάποιον ρόλο, αφήνει απλά το ταλέντο της να μιλά γι' αυτήν.

6) Λίλα Μπακλέση. Στην περσινή "Γκάμπυ" μας έδωσε τα πρώτα δείγματα του ταλέντου της και της νεανικής της ορμητικότητας. Φέτος στο "Αυτή η Νύχτα Μένει", επιβεβαίωσε ότι δεν είναι τυχαία στο χώρο και ότι διαθέτει μεγάλες δυνατότητες, τσαγανό και διάθεση. Αν συνεχίσει να προσέχει, με τον ίδιο τρόπο τις επιλογές της, να είναι επίμονη και μεθοδική και παραμείνει προσγειωμένη, στα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει talk of the town.

7) Μαρίνα Καλογήρου. Στο Ring αποτέλεσε την επιτομή της θηλυκότητας, της ευαισθησίας, αλλά και της γυναικείας θέλησης και δυναμικής, παίζοντας αρκετούς διαφορετικούς ρόλους απλά και εκφραστικά. Κορίτσι, αλλά και γυναίκα, αεικίνητη και καθηλωτική στη σκηνή, με το λόγο και την κίνησή της έκανε μία από τις πιο αξιοσημείωτες ερμηνείες της σαιζόν.

8) Ναταλία Τσαλίκη. Η παράφωνη σοπράνο που υποδύεται, της έδωσε την ευκαιρία να αποδώσει με ακρίβεια, μέτρο και απόλυτη ισορροπία ένα σύνθετο ρόλο και να εμβαθύνει στην ψυχολογία και τη βαθύτερη προσωπικότητα της ηρωίδας. Τόσο στις κωμικές της στιγμές, όσο και στις δραματικές της κορυφώσεις δίνει αυτό ακριβώς που απαιτεί ο ρόλος με αξιοπρέπεια και συνέπεια.

Οι ερμηνείες που αγγίζουν το νου και την καρδιά του θεατή μένουν χαραγμένες στη μνήμη και αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για το καλό θέατρο. Οι κυρίες που το υπηρετούν με πάθος φροντίζουν συχνά πυκνά να μας το θυμίζουν, φορτίζοντας θετικά τις θεατρικές μας εξόδους.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.