• BUZZ
  • Άρθρο
  • 7+1 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ
7+1 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ

7+1 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΟΑΣΗ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 31/10/2016 13:48
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Μπορεί πολλοί ηθοποιοί να πιστεύουν ότι οι ακροάσεις είναι στημένες, να παραπονιούνται συνεχώς για τον τρόπο που διεξάγονται, να τις θεωρούν χαμένο χρόνο, όμως η αλήθεια είναι πως είναι και ο μόνος τρόπος μερικές φορές να βρουν δουλειά. Κανένας άνθρωπος δεν τρώει μερικές μέρες και άπειρες ώρες από τη ζωή του για να κάνει μια ακρόαση, αν πραγματικά δεν ψάχνει κάτι να βρει,. Οπότε, όταν πηγαίνετε σε μια ακρόαση, προσπαθήστε να ξεχωρίσετε.

1. Προσέξτε την εμφάνισή σας. Ντυθείτε, όπως ακριβώς θα πηγαίνατε σε μια πρόβα, αλλά λίγο πιο προσεγμένα. Μην βάλετε δηλαδή την φθαρμένη φόρμα σας, αλλά ούτε να σημαιοστολιστείτε, γιατί δεν θα μπορείτε να κουνηθείτε. Αν είστε γυναίκες, βαφτείτε ελαφρά και φτιάξτε τα μαλλιά σας με έναν τρόπο που να σας βολεύει. Προσέξτε τι παπούτσια φοράτε. Μην τα βγάζετε στην ακρόαση, γιατί δείχνετε πως έχετε προβλήματα στην κίνηση.

2. Πηγαίνετε προετοιμασμένοι: μην θυμάστε την τελευταία στιγμή να διαβάσετε έναν μονόλογο, προετοιμαστείτε. Ακόμα κι αν δεν σας πάρουν αυτή τη συγκεκριμένη φορά, πρέπει να δώσετε την εικόνα ενός επαγγελματία ηθοποιού κι όχι κάποιου που απλώς έμαθε πέντε ατάκες.

3. Να είστε συνεπείς: πηγαίνετε στην ώρα σας, τουλάχιστον ένα τέταρτο νωρίτερα, και φροντίστε να έχετε μαζί σας βιογραφικό, αν σας το έχουν ζητήσει. Μην δικαιολογείστε ότι κάπου το ξεχάσατε, ή δεν έχετε εκτυπωτή. Βρείτε έναν τρόπο να δείξετε πως σας ενδιαφέρει αυτή η δουλειά.

4. Να έχετε αυτοπεποίθηση. Μπείτε στην αίθουσα με χαμόγελο, μην πανικοβάλλεστε, μην κάνετε αστειάκια για να δείξετε ότι είστε άνετοι. Να είστε ήρεμοι, ευγενικοί, μην ανοίγετε συζητήσεις, να απαντάτε μόνο σε όσα σας ρωτάνε και -προς Θεού- μην αρχίσετε να εξιστορείτε όλη σας τη ζωή, ή να δείχνετε απόγνωση.

5. Να έχετε ομαδικό πνεύμα: αν η ακρόαση γίνεται σε γκρουπ- οι περισσότερες τελευταία έτσι γίνονται- μην είστε ανταγωνιστικοί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, να τους δίνετε χώρο να εκφραστούν, να τους σέβεστε, χωρίς όμως να σημαίνει ότι πρέπει ξαφνικά και σε μισή ώρα να γίνεται όλοι μια μεγάλη οικογένεια.

6. Να είστε συγκεντρωμένοι: Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μεταβείτε σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου υπάρχετε μόνο εσείς και η εσωτερική σας αναζήτηση. Έχετε ανοιχτά τα αυτιά σας, ακούστε προσεκτικά τις οδηγίες που σας δίνουν και προσπαθήστε να τις κάνετε με τον δικό σας τρόπο. Κανένας σκηνοθέτης δεν θέλει ανθρώπους που δεν μπορούν να επεξεργαστούν μια πληροφορία, όπως και κανείς δεν θέλει ένα αυτόματο ρομπότ.

7. Μη ξοδεύεστε στα πηγαδάκια: Επειδή πολλές φορές οι ακροάσεις έχουν μεγάλη αναμονή (να αποφεύγεται όσες δεν είναι με ατομικό ραντεβού και ώρα), μην μπλέκεστε στα πηγαδάκια, καπνίζοντας ασταμάτητα και πίνοντας καφέδες. Καλύτερα κάντε καμιά βόλτα, ή πηγαίνετε σε ένα σημείο όπου μπορείτε να μείνετε ήρεμοι. Αλλά φυσικά χαιρετήστε τους συναδέλφους που θα συναντήσετε.

8. Κάντε κάτι μοναδικό και δικό σας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό σε μια ακρόαση. Για παράδειγμα, να σας ζητήσουν να περπατήσετε απλώς, βάλτε έναν στόχο, κάντε κάτι που αναδεικνύει την προσωπικότητά σας και δείχνει πως κατέχετε τη λειτουργία του ηθοποιού. Αν σας δώσουν ένα κείμενο, μην το διαβάσετε απλώς, λες και κάνετε ανάγνωση, ούτε όμως να προσπαθείτε να παίξετε κάτι που δεν ξέρετε. Προσπαθήστε να κατανοήσετε τι λέτε και δώστε το προσωπικό σας στίγμα. Πάρτε ένα ρίσκο και τολμήστε να δοκιμάσετε, θα σας βγει σε καλό. Αν σας έχουν δώσει κάτι να προετοιμάσετε, επιλέξτε μια κατεύθυνση και υπερασπιστείτε την, όμως να είστε ευέλικτοι να αλλάξετε δρόμο, αν σας ζητηθεί. Κάντε μια έρευνα σχετικά με τι παίζετε, μην πηγαίνετε στα τυφλά. Ρωτήστε αν έχετε απορίες, αλλά μην το παρακάνετε. Να είστε σύντομοι και ακριβείς.

Ακόμα κι αν τελικά δεν σας πάρουν στην ακρόαση, ενώ έχετε κάνει όλα τα παραπάνω, μην απογοητευτείτε, γιατί έχετε δείξει ότι είστε σωστοί επαγγελματίες. Όσοι γνωρίζουν από θέατρο, το εκτιμούν αυτό και θα τους μείνει στο μυαλό, οπότε την επόμενη φορά μπορεί να σας καλέσουν από μόνοι τους.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.