• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΠΕΡΣΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΠΕΡΣΙ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΠΕΡΣΙ


3.7/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 06/09/2016 13:05
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Ομάδα που πετυχαίνει δεν την αλλάζεις εύκολα. Γι’ αυτό δεν είναι λίγες οι παραστάσεις που θα συνεχιστούν και φέτος, μετά την περσινή τους επιτυχία.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, έχοντας στο πλευρό την Μαρίνα Καλογήρου, θα συνεχίσουν στο Ιλίσια Βολανάκης και φέτος να αναμετριούνται στο «Ρινγκ» της Λεονόρ Κονφινό, μια κωμωδία που αγαπήθηκε πολύ από τους θεατές, είχε εξαιρετικές κριτικές και ρίχνει φως στην αιώνια διαμάχη των δύο φύλων.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης παραμένει στο θέατρο Αθηνών, με τον «Θεό της σφαγής» της Γιασμίν Ρεζά. Μια μαύρη κωμωδία που σατιρίζει την αστική συμπεριφορά και αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τα προσωπεία, γνωστή στο ευρύ κοινό από την κινηματογραφική εκδοχή του Ρομάν Πολάνσκι.

Επίσης στο θέατρο Αλίκη θα συνεχιστεί, σε σκηνοθεσία του καλού ηθοποιού και το «Για όνομα» των Mathieu Delaporte και Alexandre de la Patellière, με τους Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Φάνη Μουρατίδη και Μαρία Κωνσταντάκη και Αντώνη Λουδάρο.

Στο TempusVerum-Εν Αθήναις, στο Γκάζι, έρχεται στο τέλος του μήνα, με την περσινή της φόρα και τις πολύ καλές κριτικές της, η σπουδαία "Αρρώστια της Νιότης" του Μπρούκνερ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου.

Ο Γιάννος Περλέγκας φέρνει το έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ «Ο Αδαής και ο Παράφρων» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μετά την παρουσίασή του στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού. Ο μεγάλος αυστριακός συγγραφέας με σαρκαστικό χιούμορ αποκαλύπτει το υπαρξιακό άγχος των ηρώων του σε έναν κόσμο, όπου η τέχνη, η επιστήμη και οι οικογενειακές σχέσεις αποδεικνύονται ανεπαρκείς και καταστροφικές για την πλήρωση των ανθρώπινων αναγκών.

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα επαναληφτεί ο «Φάουστ» του Γκαίτε σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, αλλά και η «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ διά χειρός Γιάννη Μόσχου σε μια παράσταση – περιήγηση στους χώρους του πανέμορφου νεοκλασικού κτιρίου που αποτελεί στολίδι για τον Πειραιά.

Στο θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, θα δούμε την Αμαλία Μουτούση στην «Νόρα» του Ίψεν, όπου κατά γενική ομολογία έδωσε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας υπό τις σκηνοθετικές υποδείξεις του Γιώργου Σκευά, ενώ ο Περικλής Μουστάκης επανέρχεται με την ανατρεπτική performance «Οστέα ξηρά σφόδρα», που την εμπνεύστηκε από την 37η προφητεία του Ιεζεκιήλ.

Η Αναστασία Παπαστάθη θα συναντήσει και πάλι την κυρία Μαρία Σκούντζου στο υπαρξιακό και φιλοσοφικό δράμα του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση» στο νέο θέατρο Ραντάρ, ένα από τα καλύτερα κείμενα του Γάλλου στοχαστή. Μαζί τους ο Βαγγέλης Ψωμάς, η Αλεξάνδρα Κουλούρη και ο Γιώργος Βούτος.

Τρεις επαναλήψεις αυτή την σεζόν για τη Μάνια Παπαδημητρίου. Δυο μονόλογοι: η «Αδαμαντία» σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη που θα παρουσιαστεί για λίγες παραστάσεις στο υπόγειο του θεάτρου Τέχνης , αλλά και το «Μonologue», βασισμένο στην προσωπικότητα της Σιμόν ντε Μποβουάρ που θα παιχτεί στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας. Παράλληλα, την πρώτη περίοδο θα συνεχίσει και με τον Αλέκο Συσσοβίτη στο Faust την «Κραυγή», ίσως το πιο σκληρό έργο του Τένεσσι Ουίλιαμς.

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν και ο Σάββας Στρούμπος θα επαναλάβουν το έργο του Χάινερ Μύλλερ, «Η Αποστολή, ανάμνηση από μίαν Επανάσταση»: στο θέατρο Άττις, ενώ με Χάινερ Μύλλερ και τη «Μηχανή Άμλετ» επανέρχεται και ο Γρηγόρης Χατζάκης στο Σύγχρονο θέατρο Αθήνας για έξι μόνο παραστάσεις. Ερμηνεύει ο Βαγγέλης Στρατηγάκος.

Στο θέατρο Πορεία του Δημήτρη Τάρλοου θα επαναληφθούν και η «Μεγάλη χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση για τρίτη χρόνια , αλλά και «Οι Τρεις αδελφές» που σκηνοθέτησε ο ίδιος, οδηγώντας φέτος τις δύο του πρωταγωνίστριες, την Αλεξάνδρα Αϊδίνη και την Ιωάννα Παππά, στο βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

Ο Δημήτρης Μακαλιάς θα ανεβάσει και πάλι στο Άβατον το έργο - ντοκουμέντο του Τόρστεν Μπουχστάινερ «Nordost», που αναφέρεται στην τραγωδία που συνέβη στις 23 Οκτωβρίου 2002 στο μοσχοβίτικο Θέατρο Ντούμπροβκα, όταν 42 Τσετσένοι αυτονομιστές εισέβαλαν στη σκηνή, απαιτώντας πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Τσετσενία.

Ο Τάσος Ιορδανίδης στο Άνεσις θα συνεχίσει με το «Έγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Λεβάν Τσουλάτζε.

Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, πέρυσι μας χάρισε μια ενδιαφέρουσα παράσταση, το «Καζιμίρ και Καρολίνα» του Χόρβατ , που θα συνεχίσει και φέτος στο Cartel.

Στο Νέο θέατρο Βασιλάκου θα συνεχιστεί η Κατερίνα   ένα προσωπικό κείμενο του Αυγούστου Κορτώ σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη με τη Λένα Παπαληγούρα στο ρόλο της μητέρας του συγγραφέα.

Η κωμωδία της Δήμητρας Παπαδόπουλου «Μάνα θα πάω στο Χόλιγουντ» θα συνεχίσει στο Θέατρο Ιλίσια. Μια σάτιρα της σύγχρονης κοινωνίας , όπου δύο άνεργοι ηθοποιοί προκειμένου να γίνουν μεγάλοι αστέρες στην Αμερική, μετατρέπουν το διαμέρισμά τους σε οίκο ανοχής.

«Το δάνειο» του Τζορντί Γκαλθεράν υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και του Παντελή Δεντάκη, επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με τους Μιχάλη Οικονόμου και Γιάννη Σαρακατσάνη, σε μια σκληρή κωμωδία από την Ισπανική σκηνή για τις συνέπειες των αδιάλλακτων οικονομικών πολιτικών.

Η κωμωδία των Γιώργου Χατζηπαύλου και Αστερόπης Λαζαρίδου "72 ώρες" που σκηνοθετεί ο Γιάννης Σαρακατσάνης, επανέρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συστήνοντας μας ένα ζευγάρι που περνάει την κρίση μιας εγκυμοσύνης.

Οι Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Άννα Μάσχα συνεχίζουν με το ψυχολογικό θρίλερ «Οιδίνους» του Θανάση Τριαρίδη, αυτή τη φορά στο Θέατρο Σφενδόνη.

Στο θέατρο επί Κολωνώ θα επαναληφτεί ο «Άγριος σπόρος» του Γιάννη Τσίρου, αλλά και «Η αγαπητή Ελένα» με την Άριέττα Μουτούση. Δυο παραστάσεις σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη από την ομάδα ΝΑΜΑ .

Η Αριέττα Μουτούση θα πρωταγωνιστήσει και πάλι στη «Νοσταλγό» του στο θέατρο Αλκμήνη, μια θεατρική μεταφορά του αριστουργήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από το Θίασο Λώτινο Ήλιο και τη σκηνοθέτη Άννα Παπαμάρκου.

Το «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ένα από τα τα βιβλία των σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων, γραμμένο σε αρβανίτικη διάλεκτο, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, θα «ζωντανέψει» και πάλι στη σκηνή Skrow Theatre από τον Θανάση Δόβρη.

Η ομάδα Killing The Fly συνεχίζει με την «Αγγελική» στο Θέατρο Νέου Κόσμου και μας αφηγείται την ιστορία μιας προσφυγοπούλας, της Αγγελικής Ματθαίου, μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

Τη «Μαζώχτρα», που βασίζεται στη νουβέλα του Αργύρη Εφταλιώτη, θα μεταφέρει για δεύτερη σεζόν στη σκηνή ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, ενώ η ομάδα 4Frontal παρουσιάζει και πάλι την «Οικογένεια Μπες – Βγες», από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη και ανέβηκε πέρυσι για πρώτη φορά στη σκηνή, στο Θέατρο 104.

Στο Μικρό Γκλόρια ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και η Τζένη Διαγούπη θα ξαναζήσουν μια μοναδική ιστορία αγάπης στον «Μυστήριο Mr Love» σε σκηνοθεσία Γ. Βάλαρη.

Ο Γιάννης Λασπιάς επανέρχεται τρία χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση με την «Καμίλ Κλωντέλ: mudness» στο Vault, για να αφηγηθεί τη ζωής της τρομερής ζωγράφου, που στιγμάτισε με το έργο της την ιστορία της τέχνης, αλλά κατέληξε στο άσυλο όπου και πέθανε, τρελή και πάμπτωχη.

Στο Θησείο θα δούμε την ανατρεπτική ανάγνωση της Ιόλης Ανδρεάδη πάνω στο «Βασιλιά Ληρ» που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών. Σε έναν προθάλαμο νοσοκομείου η σκηνοθέτις μεταφέρει την σαιξπηρική τραγωδία με ένα θίασο νέων ηθοποιών.

Τέλος, το δικαστικό δράμα «Οι 12 ένορκοι» του Ρέτζιναλντ Ρόουζ, γνωστό από την αμερικανική τηλεταινία του 1954, συνεχίζει και φέτος στο θέατρο Αλκμήνη σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.