• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 04/07/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 04/07/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 04/07/2016


5.0/5 rating 1 vote

Ο Γιώργος Παπανικολάου σε ένα "καλοκαιρινό" δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε ο Ιούλης και θεατρικά για το Κ.Θ.Β.Ε. με την πρεμιέρα του ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ. Πρόκειται για το έργο του Κορομηλά που αγαπάει ο Σταμάτης Φασουλής και χρόνια ήθελε να το ανεβάσει στο θεατρικό σανίδι. Όπερ εγένετο στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνίστρια την Φιλαρέτη Κομνηνού-να κλέβει την παράσταση- και τον Ταξιάρχη Χάνο δίπλα της, να τραγουδά το ομώνυμο τραγούδι και να συγκινεί την πλατεία του θεάτρου.

2. Η Έφη Σταμούλη συμπράττει σε αυτήν την παράσταση, ερμηνεύοντας με σθένος την "κύρα-Γιάνναινα", συναντώντας την συμμαθήτρια από τη σχολή, Φιλαρέτη Κομνηνού, πρώτη φορά πάνω στο σανίδι. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, 35 ηθοποιοί θα βρίσκονται επί σκηνής, από Τρίτη έως και Παρασκευή, και για όλο το καλοκαίρι. Αξιομνημόνευτα τα σκηνικά του Μανώλη Παντελιδάκη κι έντονη η αγάπη του Σταμάτη Φασουλή στις "ρίζες". Όποιος δει την παράσταση, το καταλαβαίνει...

3. Την πρεμιέρα της παράστασης, τίμησε με την παρουσία της, συν τοις άλλοις και η Ελένη Ράντου, που ανέβηκε Θεσσαλονίκη, για να απολαύσει τη πρεμιέρα του συνεργάτη και φίλου της, Σταμάτη Φασουλή. Η ίδια ετοιμάζεται για το χειμωνιάτικο νέο της στοίχημα, μαζί του, στο θέατρο ΔΙΑΝΑ, με το έργο "Με μια ανάσα". Η Ελένη Ράντου, αυτό το διάστημα ασχολείται με την απόδοση του έργου, λίγο πριν αναχωρήσει για τα Χανιά-αγαπημένο της προορισμό-πατρίδα, και από τον Αύγουστο θα επανέλθει με εντατικές πρόβες, με όλο το θίασο και την σκηνοθετική καθοδήγηση του Σταμάτη Φασουλή.

4. Στην πρεμιέρα του "Αγαπητικού" το παρόν έδωσε και ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο οποίος το φθινόπωρο θα συνεργαστεί με τον Γρηγόρη Αποστολόπουλο, στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, ανεβάζοντας τον "Καλιγούλα" του Καμύ.

5. Παρούσα στη πρεμιέρα της ίδιας παράστασης και η Κάρμεν Ρουγγέρη, που παρατηρούσε και τους χώρους που διεξάγεται το καλλιτεχνικό θεατρικό εργαστήρι του Κ.Θ.Β.Ε., που έχει μεγάλη ανταπόκριση.

6. Επίσης, στην παράσταση βρέθηκε διακριτικά, ανάμεσα στους θεατές και ο Αντώνης Λουδάρος, σε μια μονοήμερη ανάπαυλα της περιοδείας που έχει με ΤΟ ΜΗΛΟ του.

7. Απόψε και αύριο, η Άννα Βαγενά παρουσιάζει στο θέατρο ΚΗΠΟΥ της Θεσσαλονίκης, την ΛΩΞΑΝΤΡΑ της Μαρίας Ιορδανίδου. Με φωτισμούς της Μελίνας Μάσχα και την μουσική επιμέλεια του Λάμπρου Λιαβα, ένα ταξίδι στην Πόλη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

8. ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ του Ζαχαρία Παπαντωνίου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, παράσταση που παρουσιάστηκε με επιτυχία το χειμώνα, στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ της Αθήνας, έρχεται αυτή τη Πέμπτη και για δύο βράδια, στο θέατρο ΚΗΠΟΥ της Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστεί ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, με ένα θίασο ταλαντούχων ηθοποιών. Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, που προτείνω ανεπιφύλαχτα.

9. Αυτήν την Πέμπτη, πρεμιέρα στο θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης και για τους "ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ". Ο Αισχύλος στα χέρια του Τσέζαρις Γκραουζίνις, με "Ετεοκλή" και "Πολυνείκη" σε διπλή-εναλλασσόμενη διανομή. Ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Χρίστος Στυλιανού μοιράζονται, για πρώτη φορά με τέτοιο τρόπο, την εμπειρία της "ενωτικής" ερμηνείας.

10. Η Θεσσαλονίκη, όσο κι αν ο Ιούλης σθεναρά, δείχνει τις υψηλές θερμοκρασίες του, έχει θεατρικούς τρόπους διαφυγής. Επιλέξτε όποιον σας κάνει κλικ στη καρδιά. Και η δροσιά στη ψυχή, θα ΄ναι αλλιώτικη...


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.