• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 07/03/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 07/03/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 07/03/2016


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. Με επιτυχία, ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών, του κειμένου της Σοφίας Αδαμίδου ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ. Τρεις μήνες - παρά κάτι - η Έφη Σταμούλη και η Ειρήνη Μουρελάτου, "μας ταξίδεψαν" στη ζωή της Μπέλλου. Με αφετηρία τις τελευταίες ώρες λίγο πριν την εγχείρηση της ρεμπέτισσας, και προορισμό μια πολυκύμαντη ζωή, γεμάτη πεντάγραμμο και πόνο.

2. ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ είναι η παράσταση που δίνει σκυτάλη, στον ίδιο χώρο, από αυτή τη Παρασκευή. Σκηνοθετεί η Γεωργία Μαυραγάνη και πρόκειται για μια παράσταση για τα καπνά. Ή μάλλον, μια παράσταση για το μόχθο της δουλειάς. Μια απεικόνιση Ελλάδας που συγκινεί, όπου κι αν παίχτηκε. Μη τη χάσετε! Για λίγες μόνο παραστάσεις.

3. O Βασίλης Βασιλάκης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει με Ιονέσκο, επιστρέφει στο Black BOX του Θωμά Χαρέλα. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Για τέσσερα Δευτερότριτα. Το πρώτο ξεκινά απόψε.

4. Πόσο ταλαντούχος είναι ο Μιχάλης Σιώνας;..Μετά το ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ που σκηνοθέτησε για το Κ.Θ.Β.Ε. και περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα, τη περασμένη Τετάρτη παρακολούθησα το ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ του Σαίξπηρ, από την "Εταιρεία Θεάτρου Θέση" που ο ίδιος υπέρλαμπρα σκηνοθέτησε. Μια απολαυστική παράσταση γεμάτη ζωντάνια, ρυθμό, έρωτα και αγαθή ανθρώπινη αφέλεια. Υπέροχο να βλέπεις, νέους ηθοποιούς να ξεχειλίζουν ταλέντο και όρεξη. Πάντα καλός ο Γιάννης Σαμψαλάκης, σκέτη αποκάλυψη η Μαρία Χάνου-κόρη σημαντικών Ελλήνων ηθοποιών- που το μέλλον της προδιαγράφεται λαμπερό. Ο Διαμαντής Αδαμαντίδης ανήκει στους ηθοποιούς της αρτιότητας, ενώ η Τρυφωνία Αγγελίδου και ο Αχιλλέας Αναγνώστου συμπληρώνουν τη πεντάδα με σφρίγος. Δείτε τη παράσταση, τελευταία Τετάρτη στο Black BOX.

5. Εντός Μάρτη, το ραντεβού στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ για το ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ.

6. CAVEMAN με Θανάση Βισκαδουράκη, αυτή την εβδομάδα για τρεις μέρες. Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, απέναντι από το Λευκό Πύργο.

7. CAVEWOMAN με τη Δήμητρα Παπαδήμα για αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο, στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. Όσο να πεις, οι Απόκριες στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ έχουν γέλιο και...φυλετικές "καταθέσεις" πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις...

8. ΒΟΫΤΣΕΚ έως 27 Μάρτη στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Η παράσταση του Σταύρου Τσακίρη για τρεις ακόμη εβδομάδες θα παρουσιάζεται. Το ίδιο και ο "Μακμπέθ" του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή. Τετάρτη και Πέμπτη η είσοδος είναι μόνο 5 ευρώ.

9. Ίδιες μέρες, σε ίδια τιμή και η ΑΓΓΕΛΑ με τους "Εηβαλάδες" της. Το έργο του Γιώργου Σεβαστίκογλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, μέχρι και λίγο πριν το Πάσχα, σας περιμένει στη Μονή Λαζαριστών. Και μάλιστα, κάθε Παρασκευή, λίγη ώρα πριν και με ζωντανή ρεμπέτικη ορχήστρα, με αγαπημένα τραγούδια. "Αγγέλα" που ήθελαν να τη φωνάζουν Τασία. Πληγές Ελλάδας, σε μια ταράτσα με γυναίκες γεμάτες ταλέντο, αλήθεια και πυγμή. Υπέροχη μουσική του Μπάμπη Παπαδόπουλου. Μη το χάσετε!

10. ΟΛΟΙ ΕΝΑ, στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ 1,2 και 3 Απρίλη. Να πετάξουμε κι εμείς έναν "αετό"!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.