• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 12/09/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 12/09/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 12/09/2016


5.0/5 rating 1 vote

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. 28 Σεπτέμβρη στο θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ τελικά, θα παρουσιαστεί η "Κατερίνα". Το βιβλίο του Κορτώ που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης, με τον ίδιο, την Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και τον Lolek. Ένα έργο για αλήθεια και σκοτάδι. Στον τόπο του. Στην πόλη του. Στο κέντρο της.

2. Ο Γρηγόρης Βαλτινός θα παρουσιάσει μαζί την Κατερίνα Διδασκάλου το-για πρώτη φορά στην Ελλάδα- έργο της Ανάτ Γκοβ "Ω..Θεέ μου". Σκηνοθετεί η Λίνα Ζαρκαδούλα. Σε μετάφραση Δημήτρη Ψαρρά, μια βαθιά φιλοσοφική κωμωδία, έρχεται τον Οκτώβριο στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ.

3. Μαρία Τσιμά και Ταξιάρχης Χάνος, το δεύτερο μισό της χειμερινής σεζόν, ετοιμάζουν..."δηλητηριώδη" θεατρική συνάντηση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Ένα έργο της Λοτ Φεικεμανς. Η αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και ταλαντούχα ηθοποιός μαζί με τον Ταξιάρχη Χάνο, κάπου την άνοιξη, θα ετοιμάσουν μια θεατρική "έκπληξη". Βεβαίως, είναι νωρίς να μιλάμε γι αυτά.

4. Προέχει το "Επτά επί Θήβας" που απόψε παρουσιάζεται στο Ηρώδειο. Ομολογουμένως, η παράσταση του καλοκαιριού. Μετά το Ηρώδειο, θα επιστρέψει στον τόπο της και θα κλείσει πανηγυρικά τον θεατρικό της κύκλο. 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη στο Βασιλικό Θέατρο. Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις σε μετάφραση Γιώργου Μπλανά και μουσική Δημήτρη Θεοχάρη, έδωσε πνοή στην τραγωδία του Αισχύλου, με τον ιδανικότερο τρόπο. Ένας Λιθουανός σκηνοθέτης κέρδισε το στοίχημα του ελληνικού θεατρικού καλοκαιριού.

5. Η Φιλαρέτη Κομνηνού ολοκλήρωσε την συνεργασία της, με το Κ.Θ.Β.Ε.. Θα ξανασυναντήσει τον Σταμάτη Φασουλή μετά τον "Αγαπητικό της Βοσκοπούλας", τούτη τη φορά στην Αθήνα, στην "Νίκη" του Χωμενίδη. Πεποίθηση του Γιάννη Αναστασάκη, καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού, είναι να ξαναυπάρξει συνεργασία του φορέα με την ηθοποιό. Για να δούμε...

6. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου έρχεται με την "Ωραία του Πέραν" από 7 Οκτώβρη στο θέατρο Τ. Η παράσταση που κέρδισε πέρυσι το αθηναϊκό κοινό, θα ξαναπαιχτεί και φέτος στο θέατρο του Νέου Κόσμου, ενώ θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα παραστάσεις και στη Θεσσαλονίκη.

7. "Smiley" στο Black BOX, με Δημήτρη Μακαλιά και Μίνωα Θεοχάρη. Η παράσταση που ξεκίνησε από το θέατρο ΑΒΑΤΟΝ, θα φιλοξενηθεί και Θεσσαλονίκη, στο θεατρικό χώρο του Θωμά Χαρέλα.

8. Αυτή την Τρίτη, στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστεί για ένα και μόνο βράδυ το "MEDEAS ANAGNOSIS" από την Αμαλία Γκούμα. Μια έρευνα-άλλου τύπου-πάνω στο έργο του Ευριπίδη, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην ΣΦΕΝΔΟΝΗ και εκεί θα επιστρέψει εκ νέου.

9. Με επιτυχία και....βροχή στο φινάλε, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο θέατρο Δάσους, η "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, όπως την είδε ο Μιχαήλ Μαρμάρινός. Ένα έργο-ωδή στο γυμνό ως θεατρικό κοστούμι, με ποίηση και μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Στο φινάλε, ανάμεσα σε πολλές ανοιχτές ομπρέλες, καταχειροκροτήθηκε!

10. Ο Γιώργος Νανούρης θα πραγματοποιήσει σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη, από 1 Οκτώβρη και για τρία Σάββατα. "Κάνε θέατρο με ότι έχεις", ο τίτλος του και απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, φοιτητές δραματικών σχολών κι όχι μόνο. Στην Εγνατία, στους χώρους της ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "Βασίλης Διαμαντόπουλος".... Μια παράσταση για να φτιαχτεί μήπως τελικά, περισσότερο από όλα, χρειάζεται πρωτίστως φαντασία και δημιουργικότητα; Κάτι θα ξέρει ο Νανούρης, και μετά την "Κατερίνα" του...


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.